Compass Group gaat samenwerking aan met Local2Local


Catering – Compass Group gaat een exclusieve samenwerking aan met Local2Local. Het platform maakt het makkelijker voor boeren en andere producenten om hun producten lokaal te verkopen. Local2Local is een initiatief gebaseerd op een korte keten.

Door het groeiende bewustzijn over de noodzaak van een toekomstbestendig en maatschappelijk verantwoord voedselsysteem zijn cateraar Eurest (Compass Group) en Local2Local partners geworden om het rijke voedselaanbod van lokale boeren en producenten structureel op te nemen in de keukens en restaurants van Eurest.

Local2Local verzorgt de levering van verse producten, biedt belevingsactiviteiten en faciliteert samenwerking met boerencollectieven in de Nederlandse regio’s. Naast de Local2Local-producenten in de regio Utrecht en West Betuwe zijn inmiddels meer dan 230 primaire producenten van Groenehart Coöperatie, Vereniging Flevofood, Boeren van Amstel, ProeVkantoor (Noord-Holland), Dapper Texel en Vereniging Noordzeevis aangesloten bij deze samenwerking, en meer regio’s volgen in 2021 en 2022.

Eurest en Local2Local delen de visie dat een voedselsysteem in balans kan komen door deze nauwe samenwerking tussen afnemers en boeren. De verkorting van de voedselketen is een krachtig instrument om de verbinding tussen burger en boer te herstellen, waarbij de waarde van voedsel volledig tot haar recht kan komen. De korte voedselketen heeft het afgelopen jaar ook veel aan relevantie gewonnen en is volwassener geworden in de wereld van catering, horeca en retail.

Bron: Compass/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsWederom meer groente- en fruit gegeten in 2021

Analyse - Gezond eten met groenten en fruit blijft onverminderd in de belangstelling staan. In het tweede coronajaar werd in Nederland 3 procent meer verse groenten en fruit gegeten, zo blijkt uit de analyse van GroentenFruit Huis over 2021.

Lees bericht

Week Zonder Vlees voegt in 2022 ‘& Zuivel’ toe

Campagne - De jaarlijks terugkerende campagne ‘De Nationale Week Zonder Vlees’ vraagt deze editie ook aandacht voor de impact van zuivel op het klimaat. Met de toevoeging ‘& Zuivel’ worden de deelnemers ook uitgedaagd om niet alleen het vlees een week te laten staan maar ook zuivel.

Lees berichtCompass Group nieuwe cateringpartner ProRail

Catering  – Compass Group en ProRail gaan samen aan de slag met duurzame bedrijfscatering volgens het concept Food Station. Dit concept is speciaal voor ProRail gecreëerd. Compass Group vervult voor ProRail de rol van foodregisseur met NULA, het eigen duurzaamheidsplatform van Compass Group.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid