Compass Group nieuwe cateringpartner ProRail


Catering  – Compass Group en ProRail gaan samen aan de slag met duurzame bedrijfscatering volgens het concept Food Station. Dit concept is speciaal voor ProRail gecreëerd. Compass Group vervult voor ProRail de rol van foodregisseur met NULA, het eigen duurzaamheidsplatform van Compass Group.

Het duurzaamheidsplatform NULA staat centraal binnen de dienstverlening van Compass Group. Dit platform wordt ondersteund door partnerschappen met "The Farm Kitchen", "The Colour Kitchen", "Buy Social", "Absoluta" en "Local2Local". Hiermee biedt de cateraar een breed assortiment lokale, seizoensgebonden en maatschappelijk verantwoorde producten. Daarnaast richten de activiteiten van NULA zich op 100%-circulaire bedrijfskleding en lanceert het een plasticvrij bedrijfsrestaurant in 2022.

Met het inzetten van creatieve concepten onder de paraplu van Food Station met NULA als duurzaamheidsplatform gaat de Compass Group saakvol, gezond en duurzaam eten en drinken inzetten voor alle medewerkers en gasten van Prorail verspreid over het hele land. "De samenwerking met Compass Group gaat ons helpen om ook in onze eigen bedrijfsvoering in 2027 eco-neutraal te opereren”, aldus Martine Atzema, manager Human Facility Management. “Wij kijken daarom zeer uit naar de nieuwe samenwerking waarin we samen zorgen voor minder CO2-uitstoot in onze cateringservices. Catering is vaak de facilitaire activiteit met de grootste CO2-uitstoot. Met NULA gaan wij daar verandering in brengen en dragen wij tegelijkertijd bij aan gezamenlijke duurzaamheidsambities.”

Compass Group

Compass Group biedt met de merken Eurest, Eurest Services, Famous Flavours en Xandrion hospitality oplossingen op het gebied van food en services voor verschillende segmenten. De groep is actief in 45 landen.

Bron: Compass/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsWederom meer groente- en fruit gegeten in 2021

Analyse - Gezond eten met groenten en fruit blijft onverminderd in de belangstelling staan. In het tweede coronajaar werd in Nederland 3 procent meer verse groenten en fruit gegeten, zo blijkt uit de analyse van GroentenFruit Huis over 2021.

Lees bericht

Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Catering - Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat gaat zorgen voor verdere groei van Join Program en moet de maatschappelijke impact van de activiteiten gaan vergroten. Join Program’s richt zich met een vernieuwende aanpak op bedrijven die hun medewerkers gezonder en duurzamer willen laten eten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid