Compass Group opent ook Dark Kitchen in Utrecht


De bonenburger van Eurest

Catering – Compass Group had al aangekondigd een nieuwe strategie te gaan volgen en start nu, na een succesvolle try-out in Amsterdam ook in Utrecht met een Dark Kitchen.

Na de ervaringen die zijn opgedaan met Dark Kitchens in Amsterdam is dit het moment om in Utrecht te starten. De Dark Kitchens worden niet alleen ingezet voor bezorging, maar ook voor het centraal produceren ter ondersteuning van andere locaties in de regio. Compass Group Nederland werkte al vanaf september vanuit een -centrale productiekeuken binnen de regio Utrecht ten behoeve van fooddelivery. “Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt kunnen wij onze locaties ontlasten en ze voorzien van producten ten behoeve van lunch en banqueting. Daarnaast verkorten wij op die manier de keten doordat wij zoveel mogelijk met lokale leveranciers werken”, aldus Jacqueline van Beek, Operationeel Directeur Compass Group Nederland.

Eerst koude gerechten

Vooralsnog wordt gestart met koude gerechten zoals salades, poké bowls en wraps. Maar op niet al te lange termijn wordt dit assortiment ook uitgebreid met soepen, quiches en ander maaltijdgerechten.

Verdere uitbouw

Compass Group Nederland verwacht het werken met Dark Kitchens op korte termijn verder uit te bouwen binnen de regio’s waar Compass Group veel locaties heeft. De cateraar kan op die manier beter borgen dat de kwaliteit uniform is.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass tekent definitieve overname van Maison van den Boer

Overname – Compass Group laat weten dat maandag de definitieve overeenkomst is getekend voor de overname van Maison van den Boer, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport- Leisure & Event segment. De aankondiging van de overname was in juni dit jaar al gedaan. De overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht


Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht

Fors verlies van banen verwacht in facilitaire sector

Catering – Geert van de Laar verwacht als voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM) een fors verlies van banen in de facilitaire sector. De facilitaire sector (branches beveiliging, catering, projectverhuizing, schoonmaak, samen goed voor € 8,7 miljard omzet) kent meer dan 250.000 medewerkers.

Lees berichtMarkies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid