Compass Group opent ook Dark Kitchen in Utrecht


De bonenburger van Eurest

Catering – Compass Group had al aangekondigd een nieuwe strategie te gaan volgen en start nu, na een succesvolle try-out in Amsterdam ook in Utrecht met een Dark Kitchen.

Na de ervaringen die zijn opgedaan met Dark Kitchens in Amsterdam is dit het moment om in Utrecht te starten. De Dark Kitchens worden niet alleen ingezet voor bezorging, maar ook voor het centraal produceren ter ondersteuning van andere locaties in de regio. Compass Group Nederland werkte al vanaf september vanuit een -centrale productiekeuken binnen de regio Utrecht ten behoeve van fooddelivery. “Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt kunnen wij onze locaties ontlasten en ze voorzien van producten ten behoeve van lunch en banqueting. Daarnaast verkorten wij op die manier de keten doordat wij zoveel mogelijk met lokale leveranciers werken”, aldus Jacqueline van Beek, Operationeel Directeur Compass Group Nederland.

Eerst koude gerechten

Vooralsnog wordt gestart met koude gerechten zoals salades, poké bowls en wraps. Maar op niet al te lange termijn wordt dit assortiment ook uitgebreid met soepen, quiches en ander maaltijdgerechten.

Verdere uitbouw

Compass Group Nederland verwacht het werken met Dark Kitchens op korte termijn verder uit te bouwen binnen de regio’s waar Compass Group veel locaties heeft. De cateraar kan op die manier beter borgen dat de kwaliteit uniform is.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

#SAMENLUNCHEN campagne steunt cateraars

Catering - Omdat de catering binnen scholen weer opstart en ook kantoren weer medewerkers ontvangen, heeft een aantal bedrijven uit de levensmiddelensector het initiatief genomen tot een gerichte #SAMENLUNCHEN campagne. Met de campagne willen zij de cateringsector een hart onder riem steken en de cateringrestaurants weer vol krijgen.

Lees bericht
Markies opent sociaal grand café FAIR’S bij ROC van Twente

Catering - Onderwijscateraar Markies Catering en ROC van Twente openen morgen het nieuwe horecaconcept FAIR’s. Het grand café geeft invulling aan Social Return On Investment (SROI) en moet een plek zijn waar participatiemedewerkers re-integreren en waar studenten, docenten en gasten van buiten ROC samenkomen.

Lees berichtKapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid