Compass neemt familiebedrijf Maison van den Boer over


V.l.n.r.: Christiaan Fresen (Finance Director, Compass Group Nederland), Dick Laeyendecker (Adviseur Maison van den Boer), Sandra van den Boer (eigenaresse Maison van den Boer), Kef van Helbergen (Managing Director Compass Group Benelux), Jacques Lauwmans (CFO Maison van den Boer) en Leon Melchior (partner Sandra van den Boer)

Overname – Internationaal cateringbedrijf  Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep. Maison van den Boer is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.

Compass Group is internationaal marktleider in diensten op het gebied van voeding en facilitair management en biedt met haar merken Eurest en famous flavours food & hospitality oplossingen aan voor verschillende segmenten.

Maison van den Boer is bekend van evenementen op het hoogste niveau in het binnen- en buitenland. Door de naam Maison van den Boer toe te voegen aan het merkenportfolio wordt het strategische groeiplan van Compass Group versneld.

Het aanbod van Compass Group in evenementen en catering in Nederland wordt uitgebreid, zowel in het zuiden van het land als binnen het Sports & Leisure segment en brengt variëteit aan in het aanbod. Famous flavours en Maison van den Boer zullen onafhankelijk van elkaar opereren en gebruik maken van elkaars expertise.

Centrale keuken

De acquisitie van Maison van den Boer geeft Compass Group operationele voordelen, mede door een optimaal gebruik van de centrale keuken in Veghel. “Vandaag is een mijlpaal in wat voor Maison van den Boer een verhaal is geweest van groei, veerkracht en toewijding aan vrijetijdservaringen van wereldklasse, geleid door een uitstekend team," aldus Kef van Helbergen, Managing Director Benelux bij Compass Group. “Wij zijn blij dat we hun kennis, ervaring en kwaliteit kunnen verwelkomen binnen ons bedrijf."

Lange termijn

“Verschillende trends dagen de sector uit en er zullen nieuwe markten worden geopend,” laat Sandra van den Boer in reactie weten. “Als familiebedrijf is er onderzoek gedaan hoe deze kansen passen bij het gedachtengoed van Maison van den Boer en hoe dit kansen creëert voor de lange termijn. Dit heeft geleid tot het samengaan met Compass Group. Na 116 jaar als zelfstandig familiebedrijf actief te zijn geweest dragen wij met trots de onderneming over aan Compass Group.” Sandra van den Boer blijft betrokken bij Maison van den Boer als ambassadrice.

Bron: Compass Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht


Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Lees bericht

Vitam en Fooditis gaan strijd aan tegen CO2 in catering

Verduurzamen – Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en getoond op een dashboard zodat gekeken kan worden waar verdere verbetering mogelijk is.

Lees berichtVakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht

Visie CIRFOOD gaat uit van gezonde voeding voor iedereen

Catering - Sinds CIRFOOD in 2016 de Nederlandse markt betrad, zijn de medewerkers op steeds meer locaties eerlijke, duurzame en verse gerechten gaan bereiden. Hierbij houden ze vast aan de bedrijfsvisie dat iedereen recht heeft op goede voeding. De cateraar heeft al een groot marktaandeel in het (hoger) onderwijs en krijgt ook in het B&I-segment steeds meer voet aan de...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid