Compass start wereldwijde campagne tegen voedselverspilling


De app van Too Good To Go waarmee Compass Group samenwerkt en waarmee voedselverspilling wordt tegengegaan

Catering - Compass Group, wereldwijd marktleider in food- en supportservices, gaat internationaal campagne voeren tegen voedselverspilling. Het bedrijf doet dit ter gelegenheid  van de zevende Stop Food Waste Day, een internationale dag in de strijd tegen voedselverspilling.

Voedselverspilling draagt ieder jaar bij aan 8 tot 10 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. In combinatie met de wereldwijde voedselinflatie en de druk op de kosten van levensonderhoud, maakt dat de strijd tegen voedselverspilling belangrijker dan ooit, aldus Compass Group.

Ter gelegenheid van de Stop Food Waste Day gaat Compass Group wereldwijde campagne voeren om mensen bewust te maken van de ecologische en sociale voordelen van het verminderen van voedselverspilling. Compass Group brengt opdrachtgevers, leveranciers, partners en collega’s uit 40 landen samen en hoopt hierin het voortouw te nemen in de wereldwijde beweging tegen voedselverspilling. Compass Group heeft vorig jaar het eigen voedselafval in 28 landen met 28% verminderd en ligt daarmee op koers om de doelstelling om in 2030 het voedselafval gehalveerd te hebben, te halen.

Initiatieven in Nederland

Compass Group Nederland heeft al lange tijd een samenwerking met Too Good To Go. In 2022 is het aantal locaties waar we een ‘verrassingspakket' aanbieden verdubbeld ten opzichte van 2021. Met 119 locaties heeft het bedrijf in 2022 18.807 maaltijden en 28.807 kilo voedsel gered van de vuilnisbak met een CO2 -equivalent van 47.017 kilo. Daarnaast werkt de cateraar op 49 locaties samen met Winnow. De voedselmonitors monitoren het afval op locatie en brengen in kaart wat en hoeveel er weggegooid wordt in de keuken. In 2022 werden hierdoor 32.117 maaltijden bespaard. Dit staat gelijk aan 55.200 kilo CO2-equivalent. Verder geeft Compass Group samen met InstockMarket producten die niet aan de eisen van de verkoop voldoen een tweede kans  in de horeca. Inmiddels werkt Instock met 85 verschillende boeren, telers en producenten. De producten worden aangeboden bij het Food Rescue Center, waar ze gecontroleerd worden op kwaliteit. De volgende dag liggen de producten  in de professionele keukens van 24 Compass-locaties in Nederland. Op die manier is in 2022 19.049 kilo voedsel gered.

De Clique

Compass Group werkt verder samen met partner De Clique in de omgeving van Utrecht, Amersfoort, Woerden, Gouda, Den Haag en Rotterdam. De Clique haalt organische grondstoffen, zoals koffiedik, snijresten en andere voedselresten CO2-neutraal op en gebruikt deze als grondstof voor nieuwe (voedsel) producten. Hiermee is in 2022 4.996 kilo CO2-equivalent bespaard.

Bron: Compass Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken

Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.

Lees bericht


Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Markies Catering neemt cateraar Scoolcompany over

Overname - De Brabantse cateraar Markies Catering neemt per 1 augustus dit jaar de activiteiten van Scoolcompany overnemen. De onderwijscateraar uit Capelle aan den IJssel verzorgt momenteel op 28 middelbare scholen de catering. Deze activiteiten van Scoolcompany worden voortgezet onder de paraplu van Markies Catering.

Lees bericht

Vitam start met ‘No Time to Waste Wall’

Catering – In de strijd tegen voedselverspilling is cateraar Vitam op een van de locaties van CFD (Belastingdienst) gestart met een ‘No Time to Waste Wall’. In deze automaat zijn diverse samengestelde producten te vinden die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid.

Lees bericht


Appèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Lees bericht

YB franchise module op bedrijfslocatie Food&i

Catering - YB gaat met een onbemande module de bedrijfshoreca van Food&i in Rotterdam ondersteunen. YB had al een dergelijke partnership met Autogrill in Brussel. De samenwerking betekent voor YB een verdere uitbreiding van de franchise activiteiten.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid