Compass tekent definitieve overname van Maison van den Boer


Medewerkers van Maison van den Boer en de Compass Group proosten op de definitieve overeenkomst

Overname – Compass Group laat weten dat maandag de definitieve overeenkomst is getekend voor de overname van Maison van den Boer, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport- Leisure & Event segment. De aankondiging van de overname was in juni dit jaar al gedaan. De overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Compass Group Nederland, internationaal marktleider in diensten op het gebied van voedsel en facilitair management, blijft verder bouwen aan de diversificatie van haar foodservice-activiteiten, zo laat het cateringbedrijf weten. Met het toevoegen van Maison van den Boer, bekend van evenementen op het hoogste niveau in het binnen- en buitenland, versnelt het bedrijf haar strategische groeiplan: Compass Group vergroot haar aanbod in de event catering. Eerder dit jaar werd in België ook het cateringhuis J&M overgenomen, waarmee Compass Group ook de marktpositie in event catering in België en Nederland verder versterkte.

“De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest de overname compleet te maken,” aldus Kef van Helbergen, Managing Director Benelux bij Compass Group. “We zijn erg trots dat Maison van den Boer vanaf vandaag officieel onderdeel is van Compass Group en wij zijn blij dat we hun kennis, ervaring en kwaliteit kunnen verwelkomen binnen ons bedrijf. Samen staan we nog sterker tegenover de uitdagingen van de toekomst." “Verschillende trends dagen de sector uit en er zullen nieuwe markten worden geopend,” vult Sandra van den Boer aan. “Als familiebedrijf is er onderzocht hoe deze kansen passen bij het gedachtengoed van Maison van den Boer en hoe dit opties creëert voor de lange termijn. Dit heeft geleid tot het samengaan met Compass Group.”

Met Maison van den Boer, famous flavours, J&M Catering, Silverspoon, Gourmet Invent en Amalthea, heeft Compass Group nu een aanbod van 6 topcateraars in haar portefeuille die samen het volledige gamma aan event- en hospitality catering afdekken in België en Nederland. De komende maanden zullen in het teken staan van de verdere integratie van de merken in het Compass Group portfolio en haar positionering op de markt.

Bron: Compass Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

TU Delft tevreden over volledig vegetarisch CIRFOOD-restaurant

Interview - Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft. Niet direct iemand die je aan een cateringconcept koppelt. Toch is hij een van de initiatiefnemers achter het volledig vegetarische restaurant dat sinds een half jaar door CIRFOOD op het universiteitsterrein wordt geëxploiteerd. Het restaurant is inmiddels zo’n succes dat het er niet...

Lees bericht


Hutten nieuwe cateraar bij FMHaaglanden

Catering - Vanaf 1 januari 2023 is Hutten de nieuwe cateraar in vijf panden binnen het verzorgingsgebied van FMHaaglanden, een van de grootste facilitaire dienstverleners van en voor het Rijk. Beide partijen vinden elkaar in een gedeelde visie en ambities op duurzaamheid en sociale gelijkheid, zo laten zij weten.

Lees bericht


Appèl Catering kiest voor korte keten-initiatief ‘Mijn Melk’

Catering - Appèl Catering in Den Bosch neemt als eerste landelijke cateraar Mijn Melk op in haar assortiment. De melk die vanaf de zuivelboerderij binnen 24 uur in een fles zit, wordt via een korte logistieke keten direct van de boerderij aan het bedrijfsrestaurant geleverd. TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool in Eindhoven zijn de eerste onderwijslocaties waar vanaf begin...

Lees berichtJoin Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid