Consumenten besteden in mei 0,5% minder aan food


Marktcijfers –Consumenten hebben in de maand mei vooral meer besteed aan duurzame goederen. De groei in dat segment nam maar liefst met 6,1 procent toe. In voedings- en genotsmiddelen daarentegen werd 0,5% minder besteed. Dat blijkt uit de cijfers van Het CBS. Consumenten gaven vooral meer uit aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Aan nieuwe personenauto’s hebben consumenten echter opnieuw minder besteed. Ook aan overige goederen, zoals energie en motorbrandstoffen gaven de consumenten meer uit. Die uitgaven groeiden met 5,8%. Opvallend was ook dat er meer gas werd verbruikt omdat de meimaand kouder was dan vorig jaar. Er werd vooral meer gas verbruikt. Dit komt doordat het in mei 2019 kouder was dan in mei 2018. Aan voedings- en genotmiddelen werd zoals gezegd 0,5 procent minder besteed dan een jaar eerder. Vorige week meldde het CBS dat de detailhandel in mei 3,1 procent meer heeft omgezet dan in mei 2018. Het verkoopvolume was 2,8 procent hoger. Deze cijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen. De uitgaven aan diensten, zoals verzekeringen, woninghuur, openbaar vervoer en een bezoek aan restaurant of kapper, lagen in mei 1,4 procent hoger dan een jaar eerder. Uitgaven aan diensten maken, volgens het CBS, ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit. Bron: CBS

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht

‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht



‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht

Deliveroo geeft klanten mogelijkheid horeca fooi te geven

Bezorgdienst – Bezorgservice Deliveroo heeft een nieuwe maatregel genomen om lokale restaurants te steunen. Vanaf vandaag bieden zij klanten de mogelijkheid om een fooi te geven aan het restaurant waar ze hebben besteld. Deliveroo heeft daarvoor een nieuwe functie op het platform gelanceerd waarmee klanten hun rekening naar boven kunnen afronden.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid