Contest voor start-ups die bijdragen aan gezonder voedselsysteem


Contest - Het World Food Center in Ede is op zoek naar foodstart-ups die willen bijdragen aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Startende ondernemers kunnen met hun plannen kans maken op gratis kantoorruimte in Roots Innovation Hub op het World Food Center-terrein.

Het World Food Center op het terrein van de Mauritskazerne wil zich ontwikkelen tot dé food-ontmoetingsplek in Nederland, waar wonen, werken en beleven samenkomen. Innovatieve (agri)foodbedrijven, organisaties en kennisinstellingen bouwen gezamenlijk op het terrein aan een gezonde toekomst voor people, planet en profit. Een ideale vestigingsplek voor start-ups die verandering teweeg willen brengen in het voedsellandschap.

Gratis kantoorruimte

De winnaar van de contest wint daarom een jaar lang gratis kantoorruimte bij ROOTS Innovation Hub op het World Food Center-terrein, plus een jaar lang gratis lidmaatschap van de community WFC Network.

Jury

De finalisten worden uitgenodigd om op 12 november live te komen pitchen tijdens de finale op locatie, die live uitgezonden wordt via Youtube. De pitches worden beoordeeld door een professionele jury. Aansluitend wordt de winnaar bekendgemaakt. De jury bestaat uit 5 experts binnen de foodsector waaronder Hans Steenbergen van Food Inspiration en Dick Veerman, medeoprichter van Foodlog.

Om in aanmerking te komen voor deze contest, mogen start-ups niet langer dan 5 jaar ingeschreven staan bij de KvK. Start-ups kunnen zich tot en met 31 oktober aanmelden via www.bestplaceinfood.nl.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBouw thema-attractie World Food Center mag starten

Leisure - De thema-attractie over voedsel op het World Food Center in Ede heeft officieel groen licht gekregen.  De Provinciale staten Gelderland heeft aan Gedeputeerde Staten van Provincie Gelderland aangegeven vertrouwen te hebben in de realisatie van Experience. Eerder stemde al een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Gemeente Ede voor de realisatie van de Experience.

Lees bericht

Wageningse ‘hotspot-locatie’ voor startups Roots bestaat 1 jaar

Startups - Roots Innovation Hub, de vestigingslocatie voor startups op het World Food Center-terrein in Ede, viert haar eerste verjaardag. Ondanks de coronacrisis heeft ROOTS de afgelopen 12 maanden maar liefst 25 jonge bedrijven weten aan te trekken. De bliksemstart laat zien dat laagdrempelige kantoor- en experimenteerruimte voor startende ondernemers in trek is.

Lees bericht

World Food Center Experience officieel van start

Voedselattractie – De definitieve realisatie van het World Food Center Experience is officieel van start gegaan. Met de financiële bijdrage van de gemeente Ede en de eerdere bijdrage van de Provincie Gelderland ligt er een solide financiële onderbouwing onder deze educatieve voedselattractie, dat straks in Ede moet gaan verschijnen. De World Food Center Experience moet bezoekers laten ervaren wat...

Lees bericht


Inschrijving Food100-lijst 2018 gestart

Duurzaamheid - De inschrijving voor de Food100 is weer geopend. Het initiatief van Slow Food Youth Network, Food Hub en AgriFood Capital en Food Inspiration publiceerde vorig jaar voor het eerst de lijst van 50 gamemakers en 50 gamechangers in de foodketen en gaat de lijst nu voor de tweede keer samenstellen. Food100 is een netwerk voor iedereen die zich dagelijks hard...

Lees bericht

World Food Center moet mix van wonen en werken worden

Ontwikkeling - Het World Food Center in Ede wordt steeds concreter. Afgelopen week hebben de gemeente en WFCD hebben het ontwikkelkader aan het gemeentebestuur van Ede gepresenteerd. Het kenniscentrum  wordt een ‘hybride plek’ waar leren, werken, wonen, beleven, ontspanning en ontmoetingen centraal staan. Het World Food Center is een ambitieus initiatief van de gemeente Ede, de provincie Gelderland, WFC Development ...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid