Cormet 'blij en trots' met cateringcontract UvA en HvA
Aanbestedingen - Cormet is 'blij en trots'. De organisatie is deze week definitief het cateringcontract van de UvA en HvA gegund. Compass Group, de moedermaatschappij van UvA’s en HvA’s huidige cateraar Eurest en Journey of Food, heeft namelijk geen bezwaar aangetekend. Dit betekent dat de dienstverlening van eten en drinken op de scholen op 1 januari definitief in handen komt van Cormet.
“Hoewel we de aanbesteding hebben gewonnen met 92 procent van het totaal aantal punten (Journey of Food haalde 73 procent van het aantal punten, red.), is het altijd afwachten”, zegt directeur Rijkent Cornelius van Cormet in een interview met @FoodClicks. De punten waren te verdienen op het bedrijfsplan, een uitgewerkte business-case en een transitieplan. De aanbesteding is minutieus door Cormet voorbereid, vertelt Cornelius. “Op basis van de mooie en prikkelende uitvraag van de UvA en HvA kregen wij de kans om iets totaal nieuws, verrassends en unieks neer te zetten, waarin vers en beleving centraal staan en wij de continue afstemming zoeken met de studenten en medewerkers van de UvA en HvA. En de samenwerking zoeken met lokale ondernemers uit de stad Amsterdam. Dit alles onder het motto: wij halen Amsterdam van buiten naar binnen. Hiermee kunnen wij optimaal gehoor geven aan onze ambitie tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen." Het nieuwe concept dat is ontwikkeld is voor Cormet ook de opmaat naar een bredere out-of-home benadering. Cornelius: "Met dit nieuwe concept zijn wij in staat vanaf nu andere markten te bedienen, zoals bedrijfscatering, kantoren, instellingen en leisure."
Grootste
Het cateringcontract van UvA en HvA is het grootste onderwijscateringcontract van Nederland, vertelt Cornelius. “Het gaat om in totaal 13,5 miljoen euro omzet per jaar." Cormet heeft het contract voor vijf jaar gegund gekregen met een optie voor nog vijf jaar.
Lees het hele interview met directeur Rijkent Cornelius van Cormet in de komende printeditie van @FoodClicks, die morgen verschijnt. Gratis digitaal abonnement aanvragen kan hier.
Bron: @FoodClicks
Aanbestedingen - Cormet is 'blij en trots'. De organisatie is deze week definitief het cateringcontract van de UvA en HvA gegund. Compass Group, de moedermaatschappij van UvA’s en HvA’s huidige cateraar Eurest en Journey of Food, heeft namelijk geen bezwaar aangetekend. Dit betekent dat de dienstverlening van eten en drinken op de scholen op 1 januari definitief in handen komt van Cormet.
“Hoewel we de aanbesteding hebben gewonnen met 92 procent van het totaal aantal punten (Journey of Food haalde 73 procent van het aantal punten, red.), is het altijd afwachten”, zegt directeur Rijkent Cornelius van Cormet in een interview met @FoodClicks. De punten waren te verdienen op het bedrijfsplan, een uitgewerkte business-case en een transitieplan. De aanbesteding is minutieus door Cormet voorbereid, vertelt Cornelius. “Op basis van de mooie en prikkelende uitvraag van de UvA en HvA kregen wij de kans om iets totaal nieuws, verrassends en unieks neer te zetten, waarin vers en beleving centraal staan en wij de continue afstemming zoeken met de studenten en medewerkers van de UvA en HvA. En de samenwerking zoeken met lokale ondernemers uit de stad Amsterdam. Dit alles onder het motto: wij halen Amsterdam van buiten naar binnen. Hiermee kunnen wij optimaal gehoor geven aan onze ambitie tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen." Het nieuwe concept dat is ontwikkeld is voor Cormet ook de opmaat naar een bredere out-of-home benadering. Cornelius: "Met dit nieuwe concept zijn wij in staat vanaf nu andere markten te bedienen, zoals bedrijfscatering, kantoren, instellingen en leisure."
Grootste
Het cateringcontract van UvA en HvA is het grootste onderwijscateringcontract van Nederland, vertelt Cornelius. “Het gaat om in totaal 13,5 miljoen euro omzet per jaar." Cormet heeft het contract voor vijf jaar gegund gekregen met een optie voor nog vijf jaar.
Lees het hele interview met directeur Rijkent Cornelius van Cormet in de komende printeditie van @FoodClicks, die morgen verschijnt. Gratis digitaal abonnement aanvragen kan hier.
Bron: @FoodClicks
Catering - Na een aantal maanden van voorbereiding is het nog jonge bedrijf STAPFOODS gestart met een onbemand cateringconcept. De store is gevestigd in Hotel VIC, een nieuw experience hotel in het centrum van Leiden.
Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.
Catering - Vanaf 15 augustus gaat Vitam de cateringdienstverlening verzorgen in het provinciehuis van Provincie Limburg in Maastricht. Centraal in de aanbesteding stond de ambitie om een groot deel van het assortiment lokaal in te kopen.
Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...
Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.
Overname – Internationaal cateringbedrijf Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep. Maison van den Boer is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.