Corona kost Sligro in eerste kwartaal 45 miljoen


Sligro terug op omzet van voor coronamaatregelen

Groothandel - De coronamaatregelen raken Sligro fors. De omzet nam in het eerste kwartaal  als gevolg de sluiting van de meeste horecabedrijven met €45 miljoen af. Nederland en België werden relatief in gelijke mate geraakt, zo laat de groothandel uit Veghel weten. 

Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2020 een omzet van €533 miljoen, een toename van €5 miljoen of 1,0% ten opzichte van de omzet van €528 miljoen in 2019. De Kweker voegde in Nederland daar €25 miljoen aan de omzet toe. Zonder de gevolgen van COVID-19 was dat ruim €3 miljoen meer geweest.

Pittig

Sligro gaat ervan uit dat de maatregelen voorlopig zo blijven en dat het bedrijf in het tweede kwartaal nog onder ‘vergelijkbare omstandigheden’ zal moeten opereren, zoals de groothandel die eind maart ook kende. In het derde en vierde kwartaal denkt Sligro aan geleidelijk herstel van de afzetmarkten. Sligro waagt zich verder niet aan een voorspelling. De groothandel noemt de effecten van COVID-19 ‘pittig maar onder controle’.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht




Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht


Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid