Corona kost Sligro in eerste kwartaal 45 miljoen


Groothandel - De coronamaatregelen raken Sligro fors. De omzet nam in het eerste kwartaal  als gevolg de sluiting van de meeste horecabedrijven met €45 miljoen af. Nederland en België werden relatief in gelijke mate geraakt, zo laat de groothandel uit Veghel weten. 

Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2020 een omzet van €533 miljoen, een toename van €5 miljoen of 1,0% ten opzichte van de omzet van €528 miljoen in 2019. De Kweker voegde in Nederland daar €25 miljoen aan de omzet toe. Zonder de gevolgen van COVID-19 was dat ruim €3 miljoen meer geweest.

Pittig

Sligro gaat ervan uit dat de maatregelen voorlopig zo blijven en dat het bedrijf in het tweede kwartaal nog onder ‘vergelijkbare omstandigheden’ zal moeten opereren, zoals de groothandel die eind maart ook kende. In het derde en vierde kwartaal denkt Sligro aan geleidelijk herstel van de afzetmarkten. Sligro waagt zich verder niet aan een voorspelling. De groothandel noemt de effecten van COVID-19 ‘pittig maar onder controle’.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Groothandels per 1 juni weer gesloten voor particulieren

Groothandels - De Nederlandse foodservicegroothandels zijn per 1 juni weer alléén open voor pashouders. Dat heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) dinsdagmorgen bekend gemaakt. Sinds 19 maart konden ook particulieren voor hun dagelijkse boodschappen bij de zelfbedieningsgroothandels terecht als gevolg van de grote drukte bij supermarkten en de grote versvoorraden in de foodservicebranche.

Lees bericht


Groothandels openen hun zb-locaties voor consumenten

Groothandel – De zelfbedieningslocaties van onder andere Makro, Sligro, Hanos gaan tijdelijk de deuren openen voor consumenten. Ook de andere groothandels, zoals GEPU, openen hun zb-locaties. De openstelling maakt deel uit van het noodpakket dat de levensmiddelensector eerder deze week presenteerde aan minister-president Mark Rutte.

Lees bericht


Zb-locaties van Sligro blijven open

Groothandel – Hoewel het uitzonderlijke tijden zijn, blijven de zb-locaties van Sligro open. Ook hanteert de groothandel dezelfde reguliere openingstijden.Dat maakte Kees Kiestra, directeur zelfbedieningsvestigingen en Dries Bögels, directeur Sligro Nederland vandaag bekend.

Lees bericht

Derde Amsterdam Food Pitch deze week van start

Verkiezing  – Amsterdam Food Pitch gaat opnieuw op zoek naar het Lekkerste Product van 2020. De verkiezing start vrijdag 31 januari. De competitie biedt kleine ondernemers en thuiskoks een platform en geeft hen ondersteuning in het productieproces van keuken tot schap. Het initiatief van De Kweker wordt voor de derde keer georganiseerd. De winnaars van de Amsterdam Food Pitch komen ook daadwerkelijk in...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid