CrowdAboutNow groeit 50% in eerste zes maanden


Oprichter Mark Laagewaard van CrowdAboutNow

Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.

Ook ziet het bedrijf 20% groei in het aantal ondernemers dat zij hebben geholpen. De stijgende rentes bij andere financiers en de groeiende populariteit voor community marketing bij bedrijven ziet oprichter Mark Laagewaard van CrowdAboutNow als een mogelijke verklaring.

Crowdfunding platform CrowdAboutNow bestaat al sinds 2009 en groeit sinds dat begin jaarlijks. Het platform is gespecialiseerd in het financieren van het kleinbedrijf en richt zich vooral op horeca, food en drinks en retailondernemers. Het afgelopen komen er ook meer aanvragen van agrarische ondernemers en ondernemers in de kleinschalige zorg. De groei verklaart Laagewaard grotendeels door de stijgende rentes: “Met de inflatie zijn de rentes het afgelopen jaar enorm gestegen, bij microkredietverstrekkers en andere crowdfunding platformen betaal je tegenwoordig al gauw 9%, bij ons ligt de gemiddelde rente op 4%. Hiermee zijn wij ineens een heel betaalbaar alternatief voor ondernemers.”

Groei

In het eerste half jaar van 2024 werd er door CrowdAboutNow 11 miljoen gefinancierd, een groei van 50%. Het aantal ondernemers dat koos voor de financiering groeide met 20%. 7.150 mensen investeerden mee in de plannen van ondernemers.

Bron: CrowdAboutNow/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Horecava 2026 draait om betaalbare luxe

Vakbeurzen - De komende editie van Horecava, van 12 tot en met 15 januari 2026 in RAI Amsterdam, staat voor een belangrijk deel in het teken van ‘betaalbare luxe’. De vakbeurs richt zich dit jaar vooral op hoe horecaondernemers hoogwaardige gastbeleving kunnen blijven bieden in een tijd van stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen.

Lees bericht


Koreaanse keuken breekt definitief door

Onderzoek - Na K-pop en K-beauty is het nu K-Food dat Nederland in rap tempo verovert. De Koreaanse keuken is uitgegroeid van niche tot mainstream, volgens nieuw onderzoek van Motivaction. Uit de gegevens blijkt dat inmiddels 40% van de Nederlanders al eens een Koreaans gerecht geproefd. 10% van de mensen eet zelfs maandelijks een Koreaans gerecht.

Lees bericht



Startende horecaondernemers vaak te laat met btw-aangifte

Ondernemerschap - Startende ondernemers, waaronder veel horecabedrijven, dienen opvallend vaak hun btw-aangifte te laat in. Volgens de Belastingdienst kwam in 2024 10 procent van de btw-aangiften van alle startende ondernemers te laat binnen. Wie te laat indient of betaalt, riskeert een boete.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid