Culi Pers Lunch laat weer tal van verrassingen zien
Event – Gefilterd en drinkbaar Noordzee water, plant-based sushi rolls, witbier met een vleugje mergel en een prijswinnende whisky van Hollandse bodem. Zo maar enkele getoonde producten op het culinaire event Culi Pers Lunch. Een jaarlijks feestje voor iedereen die van nieuw en lekker eten en drinken houdt.
Woensdag was het weer zover. In de Kookfabriek in Amsterdam kwamen ruim dertig bedrijven samen om hun producten te presenteren en te laten proeven aan culinair journalisten en andere mediapartijen. Ook aanwezig enkele uitgevers die hun kookboeken presenteerden. Zo stond chef-kok Niven Kunz van Triptyque in Wateringen te koken om zijn kookboek ‘Koken voor elke gelegenheid’ te promoten.
Verhalen
Maar het event draait vooral om de verhalen achter de nieuwe producten, drinks en gerechten. Zoals het bedrijf Goldspoon dat binnen 10 minuten een smaakvolle voedzame maaltijd op tafel kan zetten met versbereide maaltijdcomponenten. Omdat de componenten in een viervlaks bakje diepgevroren zijn verpakt, kan iedereen ook de gewenste hoeveelheid nemen, waardoor voedselverspilling wordt voorkomen.
Plant-based sushi rolls
Of Vegan Finest Food dat vooral onder de naam Vega Zeastar bekend staat om de vegetarisch visgerechten. Nu komen zij met plant-based sushi rolls in een drietal variaties, waaronder een no-tuna en een extra spicy sushi. Maar ook Sorg & Hoop met een Surinaamse vegan kooklijn. Met kruiden pasta’s uit de keukens van de Creoolse tante Joosje, de Hindoestaanse tante Sita en de Javaanse tante Jullie.
Braziliaanse kaasbroodjes
En wat te denken van de Braziliaanse kaasbroodjes Pão de Queijo van Guto's . Glutenvrij en op verschillende manier te serveren. De kaasbroodjes zijn in samenwerking met Beemster ontwikkeld. Of de Nederlandse duurzame gedestilleerde whisky BUS, die in Engeland zelfs een onderscheiding heeft gekregen. Maar ookhet 100% plantaardige ijsje van IJsbaart was aanwezig en Sea Water dat drinkbaar water produceert op een duurzame manier van Noordzee water. Na wat aanvangsproblemen wat betreft de duurzaamheid van de verpakking presenteerde het bedrijf nu een tweetal varianten in blik, een zonder en eentje met koolzuur. Verder Tromp & Reub Azijnbouwers die op een simpele manier lieten proeven wat bijvoorbeeld appelazijn met de smaak van biet kan doen als je het gebruikt als marinade; het geeft de biet een verrassend frisse smaak. Een aanrader.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Smaak van eten centraal bij Food Inspiration Days Outdoor
Evenement - Op dinsdag 20 en woensdag 21 juni vinden de Food Inspiration Days Outdoor ‘23 plaats. Onversterkt eten staat in de spotlights tijdens deze twee dagen rondom het thema ‘back to the flavor’. Het evenement wordt gehouden op Boerderij Engelenhove in Ede.
Lees berichtSEA Water zet zout water om naar drinkwater
Drinkwater - Aankomende maand lanceert het Nederlandse bedrijf SEA Water drinkwater uit zeewater. Het bedrijf doet dat met behulp van een innovatieve techniek aangedreven door zonne-energie. Hiermee is SEA Water het eerste bedrijf ter wereld dat duurzaam gefilterd zeewater beschikbaar maakt voor de consumentenmarkt.
Lees berichtQiZiNi introduceert concept Food Stories
Introductie – Qizini uit Losser breidt het assortiment uit met Food Stories By QiZiNi. Het gaat om een nieuwe range buns, wraps en salades, die passen in een aanbod van voorverpakte producten, die door de consument als veiliger en hygiënischer worden gezien.
Lees berichtOok de tosti krijgt een eigen dag: 12 april
Actiedag - Elke dag wordt er wel iets gevierd dus waarom niet voor het populaire lunch (snack)gerecht, de tosti? Die vraag stelde een aantal mensen zich die nauw betrokken zijn bij de tosti-business. En dus krijgt de tosti een eigen dag en wel op 12 april.
Lees berichtVan Geloven en Cono lanceren samen Kwekkeboom Beemster Kaassoufflé
Nieuws - Snackfabrikant Van Geloven en het Noord-Hollandse kaasbedrijf Cono lanceren in het out-of-homekanaal gezamenlijk een nieuwe frituursnack: de Kwekkeboom Beemster Kaassoufflé. De nieuwe topkwaliteit kaassoufflé is vanaf vrijdag verkrijgbaar in alle Shell-vestigingen met een deli2go. Het begin van de Beemster kaassoufflé van Kwekkeboom lijkt wat op het ontstaan van Senseo-koffie, een samenwerking tussen Douwe Egberts en Philips. Zowel...
Lees berichtNiven Kunz maakt sterrengerecht van friet van McDonald’s
Fatservice – Topchef Niven Kunz heeft van de aardappel die gebruikt wordt voor de frietjes van McDonald’s een sterrengerecht gemaakt. De culinaire actie van de chef kok maakte onderdeel uit van de nieuwe food documentaireserie Kwaliteit en Herkomst van McDonald’s, waar in de eerste aflevering van 2017 de frietjes van de fastserviceketen centraal staan. Na vier succesvolle afleveringen in 2016 met...
Lees bericht