Culinair genieten op restaurantfestival Bite of Amsterdam
.png)
Festival – Culinaire liefhebber kunnen van 13 tot en met 15 juni weer terecht bij Restaurantfestival Bite of Amsterdam. Dit jaar zijn gerechten van o.a. Alain Caron, Erik & Juliën van Loo en Niven Kunz te ontdekken op het festival. Maar er zijn meerdere nieuwe paviljoens bij Bite of Amsterdam.
Innovatieve fine-dining proeven of juist streetfood ontdekken? Bij Bite of Amsterdam kunnen de gasten alles proeven. Voor één weekend nemen topchefs, lokale restaurants en culinaire visionairs het Amstelpark over. Na jaren van afwezigheid was het culinaire festival Taste of Amsterdam vorig jaar terug onder een nieuwe naam, Bite of Amsterdam. Tijdens deze tweede editie van Bite valt er nog meer te proeven. Het festivalterrein is daarvoor ingedeeld in verschillende thema-area’s.
Deelnemende chefs
Zo start de dag bij Bite met ontbijt in de area Daylight Delight. Daarna zijn er nieuwe smaken te ontdekken in Dining District en Little Luxuries waar deelnemende restaurants gerechtjes hebben gemaakt. Echte liefhebbers schuiven aan bij de Chef’s Table voor een kijkje in de keuken bij chefs als Tim Golsteijn (Bougainville*), Wilco Berends (De Nederlanden*), Tom Vinke (De Kromme Watergang*), Erik & Juliën van Loo (Parkheuvel**), Jasper Hermans (SAAM restaurant) en Jermain Rozario (De Rozario). Uitgebreid genieten kan bij het Sterrenpaviljoen waar Michelin-chefs zij aan zij koken in het hart van het Amstelpark.
Bron: Bite of Amsterdam/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sligro opent nieuwe en duurzame locatie in Den Haag
Groothandel - Afgelopen dinsdag opende Sligro een nieuwe zelfbedieningsgroothandel aan de Kerketuinenweg in Den Haag. De gloednieuwe Sligro-vestiging vervangt twee oudere vestigingen in de Haagse Hofstad.
Lees berichtEssense nieuwe high-end cateraar in eventcatering
Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.
Lees berichtCuli Pers Lunch laat weer tal van verrassingen zien
Event – Gefilterd en drinkbaar Noordzee water, plant-based sushi rolls, witbier met een vleugje mergel en een prijswinnende whisky van Hollandse bodem. Zo maar enkele getoonde producten op het culinaire event Culi Pers Lunch. Een jaarlijks feestje voor iedereen die van nieuw en lekker eten en drinken houdt.
Lees berichtCulinaire streamingsdienst Cheflix zoekt nieuw groeigeld
Crowdfunding - Cheflix, het platform waar je kan leren koken van chefs, is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow om de groei te versnellen. De steamingdienst biedt kookvideo’s aan waarmee producten en gerechten leert koken van topchefs zoals Ron Blaauw en Alain Caron. De financiering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van de app, meer kookvideo’s en onder andere live...
Lees berichtChef-kok Edwin van Gent (UFS) wil chefs creatief uitdagen
Interview - Unilever Food Solutions (UFS) bracht in maart van dit jaar een wereldwijd onderzoek uit naar de belangrijkste Future Menu Trends. In totaal namen marktexperts én 1.600 chefs uit 20 landen deel aan het onderzoek. Uit de verzamelde informatie kwamen acht foodtrends naar voren. Drie daarvan wil UFS dit jaar onder de aandacht brengen van Nederlandse chef-koks. Maar chef-kok Edwin van...
Lees berichtSmaak van eten centraal bij Food Inspiration Days Outdoor
Evenement - Op dinsdag 20 en woensdag 21 juni vinden de Food Inspiration Days Outdoor ‘23 plaats. Onversterkt eten staat in de spotlights tijdens deze twee dagen rondom het thema ‘back to the flavor’. Het evenement wordt gehouden op Boerderij Engelenhove in Ede.
Lees bericht