Dankbetuiging KHN: Samen staan we sterk!


Horeca - In een paginagrote advertentie in het AD en De Telegraaf bedankt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de gasten en ondernemers voor hun steun in de strijd tegen het coronavirus. KHN bedankt ook de mensen met een vitaal beroep, net als de horecaleveranciers, politici en premier Mark Rutte.

De advertentiepagina met als kop: Samen staan we sterk! Namens de horeca: bedankt! geeft uitdrukking aan de waardering die de horeca heeft voor alle mensen die op dit moment dag en nacht actief zijn in de bestrijding van het virus en de mensen die de gevolgen van de maatregelen ondervinden.

We hebben elkaar nodig

In de advertentie staat te lezen: “Al sinds jaar en dag verwelkomen wij jullie graag in de horeca. Elke dag staan er ruim 400.000 horeca- medewerkers voor jullie klaar om een bijzondere ervaring te bieden: op (weg naar) werk, na een lange werkdag, tijdens de vrijdagmiddagborrel en in je vrije weekend. Als huiskamer van de samenleving vervullen wij een grote sociale en maatschappelijke rol. Nu de wereld de gevolgen ervaart van de uitbraak van COVID-19 (coronavirus) hebben wij elkaar harder nodig dan ooit.”

Extra maatregelen

KHN realiseert zich dat de maatregelen zijn getroffen om de kwetsbaren in de samenleving te beschermen en de zorg beschikbaar te houden. Speciale dank richt de belangenvereniging aan het adres van Mark Rutte als staatsman en voor zijn verbindende rol. KHN ziet veel nieuwe initiatieven in de horeca en dat geeft vertrouwen. Desalniettemin hoopt KHN-voorzitter Robèr Willemsen, die de brief heeft ondertekend, dat het kabinet nog enkele verbeteringen weet aan te brengen in steunmaatregelen zoals die er nu liggen. “Denk hierbij aan vergoeden vakantiegeld, het vergoeden of kwijtschelden van werkgeverslasten en het opschorten van oproepbepalingen van de Wet arbeidsmarkt in balans,” aldus de voorzitter in de open brief.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: khn

Gerelateerd nieuws


3600 horecazaken nemen deel aan ‘Help de Horeca’

Initiatief - Meer dan 3600 ondernemers hebben zich de afgelopen dagen aangemeld bij het initiatief ‘Help de Horeca’. Koninklijke Horeca Nederland startte het platform samen met een aantal (horeca)partners om horecaondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

Lees bericht

Initiatief ‘Help de Horeca’ ondersteunt horecaondernemers

Ondersteuning - Met ‘Help de Horeca’, een nieuw initiatief, ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met een aantal horecapartners de Nederlandse horecaondernemers in deze moeilijke periode. Mensen kunnen een waardebon kopen, die later is te verzilveren, maar waardoor ondernemers toch inkomsten krijgen. Bedoeling van de waardebon is dat later iedereen weer volop kan genieten van het eigen favoriete restaurant of café.

Lees berichtHoreca probeert oplossingen te vinden in coronacrisis

Horeca - De Nederlandse horeca is op tal van manieren bezig het coronavirus het hoofd te bieden. Sommige horecagelegenheden hanteren andere openings- en sluitingstijden, andere locaties beperken het restaurantbezoek tot maximaal 80 personen en weer andere zoeken een oplossing in het afhalen en bezorgen van maaltijden.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid