Dankbetuiging KHN: Samen staan we sterk!


KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Sneltesten voor uit eten zijn onbespreekbaar voor horecaondernemers" / Foto bij: KHN

Horeca - In een paginagrote advertentie in het AD en De Telegraaf bedankt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de gasten en ondernemers voor hun steun in de strijd tegen het coronavirus. KHN bedankt ook de mensen met een vitaal beroep, net als de horecaleveranciers, politici en premier Mark Rutte.

De advertentiepagina met als kop: Samen staan we sterk! Namens de horeca: bedankt! geeft uitdrukking aan de waardering die de horeca heeft voor alle mensen die op dit moment dag en nacht actief zijn in de bestrijding van het virus en de mensen die de gevolgen van de maatregelen ondervinden.

We hebben elkaar nodig

In de advertentie staat te lezen: “Al sinds jaar en dag verwelkomen wij jullie graag in de horeca. Elke dag staan er ruim 400.000 horeca- medewerkers voor jullie klaar om een bijzondere ervaring te bieden: op (weg naar) werk, na een lange werkdag, tijdens de vrijdagmiddagborrel en in je vrije weekend. Als huiskamer van de samenleving vervullen wij een grote sociale en maatschappelijke rol. Nu de wereld de gevolgen ervaart van de uitbraak van COVID-19 (coronavirus) hebben wij elkaar harder nodig dan ooit.”

Extra maatregelen

KHN realiseert zich dat de maatregelen zijn getroffen om de kwetsbaren in de samenleving te beschermen en de zorg beschikbaar te houden. Speciale dank richt de belangenvereniging aan het adres van Mark Rutte als staatsman en voor zijn verbindende rol. KHN ziet veel nieuwe initiatieven in de horeca en dat geeft vertrouwen. Desalniettemin hoopt KHN-voorzitter Robèr Willemsen, die de brief heeft ondertekend, dat het kabinet nog enkele verbeteringen weet aan te brengen in steunmaatregelen zoals die er nu liggen. “Denk hierbij aan vergoeden vakantiegeld, het vergoeden of kwijtschelden van werkgeverslasten en het opschorten van oproepbepalingen van de Wet arbeidsmarkt in balans,” aldus de voorzitter in de open brief.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: khn

Gerelateerd nieuws

KHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Lees bericht


Achterban FNV Horeca zegt massaal ‘ja’ tegen nieuwe cao

Horecapersoneel - De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden hun mening geven over het voorstel en van de uitgebrachte was 88,6% positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Lees bericht


KHN wil snelle opening horeca en krijgt bijval

Actie -Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bood vanmorgen voorafgaand aan het coronadebat de nieuwe horecaroutekaart en petitie aan Tweede Kamerleden aan. Met deze actie wil KHN duidelijk maken dat de horeca op een veilige en verantwoorde manier open kan en daar nog deze week duidelijkheid over wil. KHN riep voorafgaand aan het debat het kabinet op per direct versoepelingen voor de...

Lees bericht


Studenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca

Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.

Lees bericht

KHN wil deze week duidelijkheid heropening horeca

Heropening - Nu er steeds meer geluiden komen vanuit gemeenten en maatschappij over de mogelijkheden de horeca te heropenen, roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet op om nog deze week de horecasector duidelijkheid te geven over heropening.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid