De Groene Weg verwerkt 100.000e biologische varken


Vlees – De Groene Weg, de dochteronderneming van Vion die zich exclusief toelegt op de inkoop, productie en verwaarding van biologisch vlees, heeft vandaag het 100.000e biologische varken verwerkt. Het is voor het eerst dat dit aantal in één jaar wordt bereikt. Tijdens de viering van haar 35-jarige bestaan in 2016 sprak De Groene Weg de verwachting uit om vóór 2020 per jaar 100.000 biologische varkens te slachten in de gespecialiseerde slachterij van Vion in Groenlo. Deze ambitie is nu dus, ruim voor 2020, gerealiseerd. Groeiende vraag De vraag naar biologische vlees is wereldwijd de laatste 15 jaar enorm gegroeid. Ook voor de komende jaren wordt een groei verwacht In Nederland is de afzet van biologische voeding de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 7 procent per jaar gestegen. “Biologisch past heel goed bij actuele trends als gezonde voeding, dierenwelzijn en milieu, zegt Allard Bakker, general manager van De Groene Weg. ‘‘Dat biedt zeker ook kansen voor de biologische varkensvleesketen”. En hoewel het tijd kost vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, ziet hij wel degelijk mogelijkheden de positie van biologisch vlees verder uit te bouwen. EKO-keurmerk en EKO-code Sinds 1 januari 2018 geeft De Groene Weg – via de EKO-code – samen met haar leveranciers invulling aan de twaalf themagebieden binnen het EKO-keurmerk. Met ingang van het nieuwe jaar wordt dit EKO-keurmerk ook actief gecommuniceerd in de twaalf slagerijen van De Groene Weg in Nederland. De Groene Weg De Groene Weg is een dochteronderneming van Vion Food Group. Met 12 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse grote retailketens, is het bedrijf marktleider in de biologische vleessector in Nederland. De Groene Weg exporteert een deel van haar productie en heeft bijvoorbeeld in Duitsland een sterke positie. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vion start plantaardige productie in Leeuwarden

Plantaardig – Dat Vion ging starten met  vleesvervangers was bekend. Nu is bekend gemaakt dat de productie daarvan in Leeuwarden gaat plaatsvinden. De locatie is nu nog in gebruik voor de verwerking van rundvlees. Enige tijd geleden kondigde CEO Ronald Lotgerink van Vion aan met vleesvervangers te gaan starten als onderdeel van de bedrijfsstrategie om voedselketens te bouwen die aansluiten bij...

Lees bericht

Ook de vleeshallen bij Anuga kleuren langzaam groen’

Beurzen - Dat vegan een trend is, zal niemand zijn ontgaan. Dat vegetarisch eten steeds vaker onderdeel uitmaakt van ons dagelijks eetpatroon ook niet. Zelfs de vleesindustrie is daarvan overtuigd. Op de Anuga, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld die deze week in Keulen wordt gehouden, kleuren nu zelfs de vleeshallen groen. Want vegan is waar het in vlees, vleeswaren en...

Lees bericht

Vion moderniseert productielocatie Boxtel

Vleesindustrie – Vion moderniseert haar productielocatie in Boxtel om de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vlees te vergroten. Daarnaast wordt een deel van de activiteiten, die op dit moment op de locatie in Scherpenzeel plaatsvinden, geïntegreerd in de locatie in Boxtel. Vion wil de ‘vers’-activiteiten op haar locatie in Scherpenzeel verplaatsen naar Boxtel. Het gaat hierbij...

Lees bericht

Vion brengt Goldbeef diepgevroren en op maat gesneden

Introductie – Onder het label “Cool Cuts” presenteert vleesconcern Vion en nieuw assortiment diepvriesproducten, op maar gesneden. Het label betreft hoogwaardige kwaliteitsproducten van gerijpt rundvlees van het premiummerk Goldbeef. Het assortiment is afgestemd op de horeca en andere grootverbruikers. Onder andere Entrecote, T-Bone, filet en andere diverse trendy “special cuts” worden individueel geportioneerd, diepgevroren en in een sous-vide geschikte folie verpakt....

Lees bericht


Ronald Lotgerink wordt nieuwe CEO van Vion

Benoeming – Ronald Lotgerink (57) wordt de nieuwe CEO van Vion. De benoeming is per 1 september. Ronald Lotgerink is de huidige CEO van Zwanenberg Food Group, een toonaangevende Europese producent en exporteur van vleesproducten, vlees in blik, snacks, soepen en sauzen. Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. Hij trad in 1989 aan als CFO bij Zwanenberg Food Group en werd in 2007 benoemd tot...

Lees bericht

CEO Francis Kint vertrekt bij Vion

Persoonlijk – Vion maakt vandaag bekend dat Francis Kint per 1 juni zal aftreden als CEO van Vion en de functie van CEO van een Belgisch beursgenoteerd bedrijf zal gaan bekleden. Francis trad in 2015 als CEO in dienst bij Vion. Samen met de andere leden van het executive committee leidde hij de transformatie van het bedrijf via een moderniseringsplan met een investeringsprogramma...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid