De Jong Katwijk van Shell naar TotalEnergies


Petrol – De shop Eet & Gerei bij de tankstation De Jong in Katwijk is straks niet meer te vinden bij Shell, maar bij TotalEnergies. De omkleuring is vandaag gestart. Eet & Gerei is het shopconcept dat eigenaar Harold de Jong samen met groothandel Lekkerland de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

De samenwerking tussen beide partijen is er nog steeds, maar minder intensief dan voorheen. Lekkerland levert nog altijd de producten, maar als het om verdere stappen gaat met het shopconcept dan kan dat buiten medeweten van Lekkerland gebeuren. De Jong: “Als we eens een ander broodje willen proberen of met friet willen starten, hoef ik dat nu niet meer eerst met Lekkerland te overleggen.”

De Jong is van Shell overgegaan naar TotalEnergies omdat die lokaal niet vertegenwoordigd was in Katwijk en wel veel doen voor het voetballen in de regio. De Jong met gevoel voor understatement: “En in Katwijk wordt veel gevoetbald zoals je wellicht weet.”

Pilotlocatie

Eet & Gerei in Katwijk was een van de pilotlocaties van Lekkerland, waar de groothandel uit Son shopconcepten en shopelementen wilde uitproberen. Aanvankelijk was het de bedoeling om meerdere van dit soort labstores in het land te openen, maar uiteindelijk is het bij de locatie in Katwijk gebleven. De uitgangspunten van toen staan nog steeds overeind, laat De Jong weten alleen worden de broodjes nu verpakt aangeboden. Corona heeft in het verpakt aanbieden van de broodjes een belangrijke rol gespeeld. Door het succes is een grotere bakplaat aangeschaft het broodje kip doet het nog altijd goed hier, aldus De Jong.

De Jong Katwijk heeft naast het tankstation met shop en bakery, ook een carwash en geldt als regionaal bekend verkooppunt voor tweedehands auto’s, James servicepunt, Euromaster partner en vertegenwoordiger voor Citroën en Peugeot.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees bericht


Shell opent in 2022 tien nieuwe locaties met Shell Café-format

Petrol – Shell opent dit jaar zeker tien nieuwe Shell Café-locaties. Het nieuwe shopconcept van Shell, dat de primeur beleefde april vorig jaar bij tankstation Sandelingen Oost langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht, is succesvol en ‘draait boven verwachting’, aldus woordvoerder Potma van de energiemaatschappij. Het concept heeft sinds de introductie in april wel op talloze punten kleine aanpassingen gekregen.

Lees bericht

Lekkerland zet meer in op biologisch fruit

Groothandel - Lekkerland is een nieuwe samenwerking aangegaan met Organto, een innovatieve leverancier van verse biologische groenten, fruit en kruiden. Met de komst van Organto’s I AM Organic assortiment speelt Lekkerland in op de specifieke behoeften van de bewuste Nederlandse consument.

Lees bericht

De Splinter en Sligro gaan samen petrolconcepten ontwikkelen

Petrol - Na een uitvoerig tenderproces heeft inkooporganisatie SWO de Splinter uiteindelijk gekozen voor samenwerking met Sligro. Daarmee wordt de samenwerking met de groothandel voortgezet. Daarnaast gaan beide partijen gezamenlijk nieuwe concepten ontwikkelen. De eerste is er al: een koffieconcept in verschillende variaties.

Lees bericht


Broodjesbox opent eerste rijksweglocatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft de eerste locatie geopend aan de snelweg. Het tankstation waarin het shopconcept is gevestigd ligt aan de A32 zuidzijde Shell Dorpshellen, tussen Heerenveen en Wolvega.

Lees bericht

Eerste onbemande Tony’s kiosk opent bij Haan Express Amsterdam

Petrol - Bij het onbemande Haan Express tankstation aan de Appelweg in Amsterdam Noord is vrijdag de allereerste Tony’s Kiosk van Nederland geopend. De onbemande Kiosk, die 24/7 open is en ontwikkeld is met een aantal partners, maakt onderdeel uit van de strategie van De Haan Minerale Oliën (DHMO) om antwoorden te vinden op de toekomstige ontwikkelingen binnen petrol.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid