De Koekfabriek neemt mensen aan zonder sollicitatiegesprek
Baanbrekend - Een baan krijgen, zonder sollicitatiegesprek: bij De Koekfabriek in Wageningen kan het. Deze bakkerij met zes locaties in Nederland gaat mensen aannemen volgens het nieuwe concept van Open Hiring. Kandidaten hoeven dan niet meer te solliciteren om aan een baan te komen. Ze moeten alleen laten weten dat ze gemotiveerd zijn en het werk aankunnen.
Om in aanmerking te komen hoeven kandidaten zich uitsluitend aan te melden op de website. Er wordt niet gekeken naar een cv en ook het arbeidsverleden speelt geen rol. Eenmaal aangemeld worden mensen op een wachtlijst geplaatst en zodra er plaats is, krijgen zij bericht. Momenteel gaat het om twee vacatures op verschillende plekken in de bakkerij.
Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden. De Koekfabriek (met de hoofdvestiging in Utrecht) biedt werk aan 120 mensen en is een werkgever met een sociale missie. Met Open Hiring wil de Koekfabriek onderstrepen dat iedereen bij het bedrijf welkom is. “Mensen met minder kansen aan het werk helpen, is in principe heel simpel. Helaas wordt het door allerlei regelingen nogal complex gemaakt, “ aldus Arthur de Nerée, directeur van De Koekfabriek.
Open Hiring is een concept dat eerder werd ingezet in de VS. Het idee dateert uit 1982, toen Greyston in New York besloot arbeidsplaatsen te creëren voor mensen wie het niet lukte om aan het werk te komen. Inmiddels zouden er door het bedrijf door de jaren heen al zo’n 3.500 personen aan het werk zijn geholpen. De Koekfabriek is het derde bedrijf in Nederland dat met Open Hiring start.
Bron: @FoodClicks
Baanbrekend - Een baan krijgen, zonder sollicitatiegesprek: bij De Koekfabriek in Wageningen kan het. Deze bakkerij met zes locaties in Nederland gaat mensen aannemen volgens het nieuwe concept van Open Hiring. Kandidaten hoeven dan niet meer te solliciteren om aan een baan te komen. Ze moeten alleen laten weten dat ze gemotiveerd zijn en het werk aankunnen.
Om in aanmerking te komen hoeven kandidaten zich uitsluitend aan te melden op de website. Er wordt niet gekeken naar een cv en ook het arbeidsverleden speelt geen rol. Eenmaal aangemeld worden mensen op een wachtlijst geplaatst en zodra er plaats is, krijgen zij bericht. Momenteel gaat het om twee vacatures op verschillende plekken in de bakkerij.
Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden. De Koekfabriek (met de hoofdvestiging in Utrecht) biedt werk aan 120 mensen en is een werkgever met een sociale missie. Met Open Hiring wil de Koekfabriek onderstrepen dat iedereen bij het bedrijf welkom is. “Mensen met minder kansen aan het werk helpen, is in principe heel simpel. Helaas wordt het door allerlei regelingen nogal complex gemaakt, “ aldus Arthur de Nerée, directeur van De Koekfabriek.
Open Hiring is een concept dat eerder werd ingezet in de VS. Het idee dateert uit 1982, toen Greyston in New York besloot arbeidsplaatsen te creëren voor mensen wie het niet lukte om aan het werk te komen. Inmiddels zouden er door het bedrijf door de jaren heen al zo’n 3.500 personen aan het werk zijn geholpen. De Koekfabriek is het derde bedrijf in Nederland dat met Open Hiring start.
Bron: @FoodClicks
Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...
Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.
Buitenland - In Neubrandenburg in Duitsland is een volledig autonome bakkerijlocatie geopend. Naar verluidt zou de Lila Bäcker de eerste onbemande afhaalbakkerij zijn bij onze oosterburen. De winkel is vooralsnog een testlocatie.
Lunchroom – Trumpi Time, de lunchroomformule van voormalig tankstationhouder Trumpi in Breda, krijgt een derde locatie. De locatie komt op de plaats waar Bakery Café Kottier is gevestigd. Vanwege de oppervlakte van de locatie gaat het een Trumpi Time XL worden.
Bakkerij – De bakkers in Nederland maken zich grote zorgen over de stijgende energieprijzen en de inkoopprijzen van hun grondstoffen. De kostenstijgingen zijn van een zodanig niveau, dat forse prijsverhogingen nodig zijn, maar deze niet meer volledig zijn door te berekenen aan de klanten, zo laten veel bakkerijbedrijven weten. En het probleem doet zich niet alleen voor bij de warme bakkers....