De Koekfabriek neemt mensen aan zonder sollicitatiegesprek


Baanbrekend - Een baan krijgen, zonder sollicitatiegesprek: bij De Koekfabriek in Wageningen kan het. Deze bakkerij met zes locaties in Nederland gaat mensen aannemen volgens het nieuwe concept van Open Hiring. Kandidaten hoeven dan niet meer te solliciteren om aan een baan te komen. Ze moeten alleen laten weten dat ze gemotiveerd zijn en het werk aankunnen. Om in aanmerking te komen hoeven kandidaten zich uitsluitend aan te melden op de website. Er wordt niet gekeken naar een cv en ook het arbeidsverleden speelt geen rol. Eenmaal aangemeld worden mensen op een wachtlijst geplaatst en zodra er plaats is, krijgen zij bericht. Momenteel gaat het om twee vacatures op verschillende plekken in de bakkerij. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden. De Koekfabriek (met de hoofdvestiging in Utrecht) biedt werk aan 120 mensen en is een werkgever met een sociale missie. Met Open Hiring wil de Koekfabriek onderstrepen dat iedereen bij het bedrijf welkom is. “Mensen met minder kansen aan het werk helpen, is in principe heel simpel. Helaas wordt het door allerlei regelingen nogal complex gemaakt, “ aldus Arthur de Nerée, directeur van De Koekfabriek. Open Hiring is een concept dat eerder werd ingezet in de VS. Het idee dateert uit 1982, toen Greyston in New York besloot arbeidsplaatsen te creëren voor mensen wie het niet lukte om aan het werk te komen. Inmiddels zouden er door het bedrijf door de jaren heen al zo’n 3.500 personen aan het werk zijn geholpen. De Koekfabriek is het derde bedrijf in Nederland dat met Open Hiring start. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Segment ‘IJs’ keert terug op Bakkersvak 2019

Beurzen – Het segment ‘IJs’ keert in 2019 terug op de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ambachtelijk ijs is besloten om ‘IJs’ een eigen, volwaardige plek op de beursvloer te geven. ‘IJs’ komt nu terug met onder andere een IJs-plein en een IJs-route. Verschillende deelnemers uit het segment IJs hebben toegezegd te...

Lees bericht

Carl Siegert introduceert de Oldenheimer op Horecava

Introductie - Bakkerij Carl Siegert in Harmelen introduceert de Oldenheimer. Dit is 100% volkomen volkoren zuurdesem brood dat bovendien biologisch is, met de hand gevormd en op de vloeroven gebakken. Met dit innovatieve en ambachtelijke brood speelt de horecabakker in op de trend van gezond volkorenbrood. De introductie van de Oldenheimer vindt plaats op de Horecava 2018. ‘Eenvoud is het kenmerk van...

Lees bericht

Vernieuwde formule Bakkerij ’t Stoepje

Formulenieuws - Bakkerij ’t Stoepje heeft een vernieuwde formule gepresenteerd. Niet alleen de herkenbare gele kleur is aangepast, de gehele huisstijl in verpakkingen en bedrijfskleding heeft een eigentijdsere uitstraling gekregen. Daarnaast gaan beleving en persoonlijke aandacht een grotere rol spelen, zo laat de Market Food Group weten, de organisatie waar ’t Stoepje onder valt. De nieuwe uitstraling, huisstijl, verpakkingen, bedrijfskleding...

Lees bericht

Bij Polly’s Pies drink je je stukje taart

Buitenland - Polly Pies, een Amerikaanse bakkerij in de buurt van Los Angeles, verkoopt stukken taart, maar niet als taart of taartpunten maar als shakes. Polly Pies is als bakkerij waarschijnlijk uniek in de wereld waar je ambachtelijk gemaakte stukken taart ook kunt drinken. Het drinken van pies is niet uniek. Horecatrends, de website van Van Spronsen & Partners, die de...

Lees bericht


Grote opkomst bij ‘Nacht van Bakker Bart’

Formulenieuws - Het jubileumjaar van Bakker Bart is op zaterdagochtend 11 maart feestelijk van start gegaan met de ‘Nacht van Bakker Bart’. Zestien Bakker Bart bakkerijen opende vanochtend van 5.00-7.00 uur de deuren voor belangstellenden. De vestigingen in Best, Dronten, Eibergen, Klazienaveen en Meppel waren met meer dan 50 bezoekers het meest succesvol. Franchiseorganisatie Bart’s Retail B.V. opende veertig jaar...

Lees bericht

Van Lanschot neemt belang in Market Food Group

Broodbakkerij – Van Lanschot heeft op 1 juli overeenstemming bereikt over het verwerven van een minderheidsbelang in Market Food Group, gevestigd in Bunschoten-Spakenburg. Onder de Market Food Group, vallen de franchisefromules ’t Stoepje en de bakkerijformule Le Perron. Dat is woensdag bekend gemaakt. Door de participatie van Van Lanschot Participaties krijgt het bedrijf meer mogelijkheden te groeien. Market Food Group realiseerde het...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid