De Krekerij stopt in huidige vorm per direct


De Hopper Burger van De Krekerij / Foto bij: De Krekerij

Beëindiging – Startup De Krekerij in Den Haag beëindigt de activiteiten per direct. Dat heeft medeoprichter Sander Peltenburg laten weten. De omzetten afgezet tegen oplopende kosten maakten verder ondernemen niet meer mogelijk.

Het bedrijf dat onder andere hamburgers maakte van gevriesdroogde krekels was al zes jaar actief. Het ‘Pulled Hopper meat’ was volgens het bericht van Peltenburg twee keer landelijk te koop bij Lidl en werd aangeboden door een tweetal cateraars. “Maar”, zo laat hij weten, “We hebben ook tegenspoed gehad. We hebben twee lockdown jaren gehad met weinig activiteit, zijn uit de schappen gehaald bij bio/online retailers en hebben moeten vaststellen dat werken in een startup voor sommige collega’s te veel vergde.

Volgens een verdere toelichting zijn de tegenslagen van het afgelopen jaar het bedrijf te veel geworden. De kosten voor de ingrediënten liepen steeds verder op, de energierekening steeg met 300 procent en bovendien was het als startup lastiger om investeringsgeld op te halen. Dit in combinatie met de schuldenlast bleek onvoldoende  uitgangspunt om in de huidige vorm door te gaan.

 Bron: De Krekerij/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees bericht


BOER&NLekker en platform Lokalist bundelen krachten

Samenwerken - Het korte ketenconcept BOER&NLekker, een initiatief van boerencoöperatie Agrifirm, en bestel- en transportplatform voor lokaal eten Lokalist bundelen hun krachten, met een nieuwe focus op de zakelijke markt. Beide partijen willen met de samenwerking een ‘one-stop shop’ inrichten voor retail, catering en horeca voor directe inkoop bij lokale duurzame boeren.

Lees bericht


Steeds meer cateraars gaan voor plantaardig

Catering - Zestien bedrijfscateraars committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door planten. “Deze cateraars maken samen een gigantische impact voor de dieren,” aldus Collin Molenaar van de organisatie.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid