De Krekerij stopt in huidige vorm per direct


De Hopper Burger van De Krekerij / Foto bij: De Krekerij

Beëindiging – Startup De Krekerij in Den Haag beëindigt de activiteiten per direct. Dat heeft medeoprichter Sander Peltenburg laten weten. De omzetten afgezet tegen oplopende kosten maakten verder ondernemen niet meer mogelijk.

Het bedrijf dat onder andere hamburgers maakte van gevriesdroogde krekels was al zes jaar actief. Het ‘Pulled Hopper meat’ was volgens het bericht van Peltenburg twee keer landelijk te koop bij Lidl en werd aangeboden door een tweetal cateraars. “Maar”, zo laat hij weten, “We hebben ook tegenspoed gehad. We hebben twee lockdown jaren gehad met weinig activiteit, zijn uit de schappen gehaald bij bio/online retailers en hebben moeten vaststellen dat werken in een startup voor sommige collega’s te veel vergde.

Volgens een verdere toelichting zijn de tegenslagen van het afgelopen jaar het bedrijf te veel geworden. De kosten voor de ingrediënten liepen steeds verder op, de energierekening steeg met 300 procent en bovendien was het als startup lastiger om investeringsgeld op te halen. Dit in combinatie met de schuldenlast bleek onvoldoende  uitgangspunt om in de huidige vorm door te gaan.

 Bron: De Krekerij/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Lidl verlaagt prijzen vezelrijke producten

Supermarkt - Lidl voert een structurele prijsverlaging door op haar vezelrijke producten. De discounter gaat bovendien in samenwerking met het Voedingscentrum werk maken van een gezonde leefstijl met de campagne ‘Zuinig op je lijf? Spaar voor GRATIS producten uit de Schijf van Vijf!’.

Lees bericht


ISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken

Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.

Lees bericht


Algemeen directeur Lidl Nederland Koninklijk onderscheiden

Onderscheiding - Algemeen directeur Lidl Nederland, Marcel Oosterwijk, is woensdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding mocht Oosterwijk in ontvangst nemen voor zijn inzet en visie op het gebied van duurzaam ondernemen binnen de Nederlands samenleving.

Lees berichtKerstactie Lidl in het teken van kinderarmoede

Supermarktactie - Vanaf maandag start Lidl haar nieuwe kerstactie die deze keer in het teken staat van kinderarmoede. Uit cijfers van het CPB blijkt dat in Nederland ruim 300.000 kinderen in armoede leven en gaat volgens het Jeugdeducatiefonds één op de vier kinderen zonder ontbijt naar school. Onacceptabel vindt Lidl en daarom steunt de discounter dit jaar het Jeugdeducatiefonds.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid