De McKroket heeft een veggie-variant


Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie & Insights bij McDonald’s Nederland, met de Veggie McKroket

Formulenieuws - McDonald’s introduceert tijdelijk de Veggie McKroket. Met de Veggie McKroket introduceert McDonald’s in Nederland haar eerste vegetarische alternatief voor een rundvleesburger.

McDonald’s wil met de Veggie McKroket inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te eten. De veggie-variant wordt bereid met vegetarisch draadjesvlees, een vleesvervanger op basis van eiwit met een beetje peterselie. De burger wordt op dezelfde manier geserveerd als de reguliere McKroket. Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie & Insights is trots dat de Veggie McKroket tijdelijk in het assortiment zit: “Het is ons streven dat in 2023 nog maar de helft van de eiwitten die wij verkopen uit rundvlees bestaat”.

Vegetarisch aanbod

Met de toevoeging van de Veggie McKroket heeft McDonald’s sinds begin 2019 in totaal 5 vegetarische producten geïntroduceerd. Het gaat om zowel tijdelijke producten, zoals  de Veggie Nuggets, als permanent beschikbare producten zoals de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken. In de afgelopen twee jaar is het aantal verkochte vegetarische producten verdriedubbeld. De Veggie McKroket is beschikbaar van 20 oktober tot en met 23 november.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McDonald’s komt met eigen spaarprogramma

Formulenieuws – McDonald’s komt met een eigen spaarprogramma en introduceert MyMcDonald’s. Klanten kunnen bij elke bestelling digitaal punten sparen, die in te wisselen zijn voor gratis producten. De lancering van het spaarprogramma is de volgende stap in een reeks van innovaties in de digitale klantstrategie van McDonald’s.

Lees bericht


McDonald’s komt tijdelijk met plantaardige burger McPlant

Formulenieuws – McDonald’s introduceert tijdelijk de plantaardige burger McPlant. Het rundvleesalternatief van de hamburgerketen is gemaakt met Beyond Meat en gericht op flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant is vanaf vandaag tot en met 1 november beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants. 

Lees bericht

McDonald’s komt met vervolg op eerdere zwerfafvalcampagne

Formulenieuws  –McDonald’s gaat het goede gedrag van gasten die zorgvuldig omgaan met afval opnieuw belonen. De hamburgerketen komt met een opvolging van de eerste You Bin It, You Win It editie vorig jaar. Tijdens die campagneperiode zag McDonald’s een toename van vier procent in de hoeveelheid afval dat correct werd weggegooid in de afvalbak.

Lees bericht

McDonald’s stuurt nieuwe medewerkers de lucht in

Actie - Nieuwe medewerkers – Crewmembers geheten – van McDonald’s maken kans op een ballonvaart. De eerste ballon gaat vanmiddag vanaf het Malieveld in Den Haag omhoog. Nieuwe Crewleden, die kans willen maken op een tocht, kunnen zich tot en met 17 september aanmelden voor een baan bij een van de 254 restaurants in Nederland.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid