De McKroket heeft een veggie-variant


Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie & Insights bij McDonald’s Nederland, met de Veggie McKroket

Formulenieuws - McDonald’s introduceert tijdelijk de Veggie McKroket. Met de Veggie McKroket introduceert McDonald’s in Nederland haar eerste vegetarische alternatief voor een rundvleesburger.

McDonald’s wil met de Veggie McKroket inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te eten. De veggie-variant wordt bereid met vegetarisch draadjesvlees, een vleesvervanger op basis van eiwit met een beetje peterselie. De burger wordt op dezelfde manier geserveerd als de reguliere McKroket. Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie & Insights is trots dat de Veggie McKroket tijdelijk in het assortiment zit: “Het is ons streven dat in 2023 nog maar de helft van de eiwitten die wij verkopen uit rundvlees bestaat”.

Vegetarisch aanbod

Met de toevoeging van de Veggie McKroket heeft McDonald’s sinds begin 2019 in totaal 5 vegetarische producten geïntroduceerd. Het gaat om zowel tijdelijke producten, zoals  de Veggie Nuggets, als permanent beschikbare producten zoals de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken. In de afgelopen twee jaar is het aantal verkochte vegetarische producten verdriedubbeld. De Veggie McKroket is beschikbaar van 20 oktober tot en met 23 november.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

In steeds meer steden McDelivery

Formulenieuws – Het laten thuisbezorgen van Happy Meals en Big Macs kan in steeds meer steden. Onlangs is weer een groot aantal McDonald’s restaurants aangesloten op de netwerken van Uber Eats en Thuisbezorgd.nl.

Lees bericht


McDonald’s partner van de Kinderboekenweek

Formulenieuws – McDonald’s en Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bundelen hun krachten om lezen en voorlezen te stimuleren. Tijdens de Kinderboekenweek, van 30 september tot en met 11 oktober, geeft McDonald’s daarom in ieder Happy Meal een leesboekje mee.

Lees bericht

McDonald’s vervangt plastic rietje en plastic McFlurry-deksel

Formulenieuws –  McDonald’s vervangt per oktober alle plastic rietjes in de 254 Nederlandse restaurants door papieren rietjes. Ook de plastic deksel van de McFlurry verdwijnt, die is begin deze maand vervangen door een kartonnen beker met vier vouwbare randen. Met deze papieren alternatieven bespaart McDonald’s jaarlijks ruim zeventigduizend kilo plastic in Nederland.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid