De Nieuwe Keuken Event wil chefs samenbrengen en inspireren

Event - Food Reporter, onderdeel van Bidfood, wil met het De Nieuwe Keuken Event chefs samenbrengen om ideeën te delen voor een duurzamer voedselsysteem. Het event, dat maandag plaats vond, moet chefs inspireren en verbinden en aanzetten na te denken over de toekomst van de professionele keuken.
Volgens Food Reporter staat het huidige voedselsysteem op een keerpunt. De noodzaak voor een toekomstbestendig systeem groeit, en de rol van dierlijke producten ligt onder een vergrootglas. Het zijn onderwerpen die leven, maar veel chefs weten nog niet goed hoe daar invulling aan te geven. Food Reporter heeft daarom een community van chefs en foodprofessionals bij elkaar gebracht tijdens het De Nieuwe Keuken Event. Om samen te onderzoeken, geïnspireerd te worden, te spreken en te discussiëren over de toekomst van de keuken.
Tijdens het De Nieuwe Keuken Event heeft Food Reporter mensen uit de branche bij elkaar gebracht om te inspireren en kennis te delen. Experts zoals Chef Bas van Kranen van restaurant Flore en worstenmaker & chef Samuel Levie hebben hun ervaringen en inzichten gedeeld over hoe zij omgaan met de uitdagingen van een duurzaam voedselsysteem.
Start
Het De Nieuwe Keuken Event is de aftrap van een grotere zoektocht die zich richt op de toekomst van de keuken en de rol van dierlijke en lokale producten daarin. Een zoektocht die zich uit in een videoserie, magazines en events. ‘Door samen te werken, bij elkaar te komen, te discussiëren en elkaar te inspireren, kunnen we de nodige stappen zetten naar een meer duurzaam en toekomstig voedselsysteem,’ aldus Vivian Bruinsma van Food Reporter.
Bron: Bidfood/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
MVO Nederland lanceert opnieuw Broodje Natuurlijk
Introductie – Bedrijvennetwerk MVO Nederland lanceert het derde en vierde Broodje Natuurlijk, volledig gemaakt met lokale en duurzame ingrediënten. De broodjes worden geïntroduceerd Amsterdam en Rotterdam. Met de Boordjes Natuurlijk wil MVO Nederlandbijdragen aan natuur en biodiversiteit.
Lees berichtEerste HOMiES Inspiratiedag zet klassieke horeca centraal
Event – Afgelopen donderdag vond de allereerste vernieuwde Foodservice HOMiES Inspiratiedag plaats in het Inspirium in Breda. De middag stond in het teken van de officiële terugkeer van Foodservice HOMiES en het thema: De Toekomst van de Klassieke Horeca. Niet met passieve luisteraars, maar met actieve deelnemers die samen het gesprek aangingen over waar we als sector naartoe willen.
Lees bericht20 grootste foodservicebedrijven achter PS Impact Score
Duurzaamheidsdata - Meer dan 20 van de grootste foodservicebedrijven hebben zich inmiddels gecommitteerd aan de PS Impact Score. Van groothandels tot cateraars en afnemers. Dat meldt PS in Foodservice, de initiatiefnemer achter de PS Impactscore.
Lees berichtHorecaEvenTT blijft vaste waarde in het noorden
Vakbeurzen – De vakbeurs HorecaEvenTT in de WTC Expo in Leeuwarden werd goed bezocht. Traditioneel bezoeken altijd veel horecaondernemers van de Waddeneilanden de vakbeurs en ook die waren deze keer weer aanwezig. De beurs valt verder altijd op door de warme aankleding van de expositieruimte en de verzorgde stands.
Lees berichtDrie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block
Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.
Lees berichtKop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees bericht