De Pindakaaswinkel opent eerste winkels op NS stations


De Pindakaaswinkel op Utrecht CS

Formulenieuws – De pop-upwinkel op Utrecht CS is de eerste locatie van De Pindakaaswinkel, daarna volgt Amsterdam Centraal Station voor een periode van 5 weken. Naast de 18 locaties in de binnensteden heeft de speciaalzaak straks ook vestigingen op Nederlandse treinstations.

Oprichter Michiel Vos opende 6 jaar geleden de eerste Pindakaaswinkel ter wereld in het pand achter zijn huis aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Al van jongs af aan is deze ex-bioboer groot pindakaasfan. Toch miste hij variatie in het bestaande aanbod, zo zegt hijzelf en dus ging hij aan het werk. Uiteindelijk resulteerde dat in tien verschillende smaken pindakaas. Vanaf het moment van opening in 2016 was De Pindakaaswinkel een succes. Een zodanig succes dat de winkelformule van drie winkels inmiddels is uitgegroeid naar 18 winkels op toplocaties in het centrum van de grootste Nederlandse steden. De volgende stap is nu gezet met een tour van pop-up winkels op de NS stations. Op maandag 8 augustus opende de eerste tijdelijke stationswinkel op Utrecht Centraal en op maandag 15 augustus opent een locatie op station Amsterdam Centraal. Vos: “We zijn in 2016 gestart om de pindakaas uit het alledaagse te halen en te laten zien hoe bijzonder het product eigenlijk is. Pindakaas bevat namelijk veel eiwitten en goede vetten. En het is goed voor de aarde; de pindaplant bindt stikstof waardoor het de grond rijker maakt en pindakaas is ook nog eens enorm lekker. Een unieke combinatie. Met onze pop-up winkels op grote NS stations zetten we nu, op een bij uitstek alledaagse plek, pindakaas op het voetstuk dat het verdient!”

Bron: De Pindakaaswinkel/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NS start campagne voor herbruikbare bekers

Reizigersshop - Minder koffiebekers op de stations, dat is het doel van de campagne die NS samen met Milieu Centraal en 30 ondernemers op station Utrecht Centraal maandag is gestart. Gezamenlijk gaan zij reizigers aanzetten een herbruikbare beker mee te nemen.

Lees berichtHMS-Host opent eerste BackWERK-locatie op Utrecht CS

Formulenieuws – Dit weekend opende de eerste BackWERK-locatie die door HMSHost geëxploiteerd gaat worden op Utrecht CS. Beide partijen sloten eerder een overeenkomst om de voormalige Boordzaken en de TRECK-locaties om te bouwen naar BackWERK. Het is tevens de eerste locatie met digitale schermen.

Lees berichtLebkov & Sons opent zesde locatie op Utrecht CS

Koffienieuws – Lebkov & Sons heeft een zesde locatie in Nederland geopend. Op de plek waar eerst het Britse Pret a Manger was gevestigd, direct naast een van de hoofdingangen van Utrecht CS, is vanaf vandaag een filiaal van de koffie- en broodjesketen neergestreken.

Lees bericht

Eerste eetbare chocolade pop-up in Nederland

Pop-up – Organisatie Fairtrade heeft op station Utrecht CS de eerste eetbare pop-up store van Nederland geopend. De tijdelijke winkel is een aanklacht tegen de uitbuiting van cacaoboeren. De bedoeling is dat de pop-up store in vier dagen tijd, namelijk vanaf vandaag tot vrijdag 21 november, wordt afgebroken en opgegeten om daarmee symbolisch het oneerlijke handelssysteem te doorbreken. Bekende Nederlanders als Tess...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid