De Splinter en Sligro gaan samen petrolconcepten ontwikkelen


Letteke van der Kruk is blij met de samenwerking met Sligro en wil gezamenlijk toekomstvisie uitwerken

Petrol - Na een uitvoerig tenderproces heeft inkooporganisatie SWO de Splinter uiteindelijk gekozen voor samenwerking met Sligro. Daarmee wordt de samenwerking met de groothandel voortgezet. Daarnaast gaan beide partijen gezamenlijk nieuwe concepten ontwikkelen. De eerste is er al: een koffieconcept in verschillende variaties.

Het tenderproces werd begeleid door extern-adviseur Ronald Lekkerkerker en verliep volgens Letteke van der Kruk, de nieuwe directeur van de inkooporganisatie voor tankstationondernemers, zeer transparant. “Er was geen voorkeurspositie voor Sligro, wel heb ik nog input kunnen geven vanuit mijzelf”, zegt Van der Kruk, die in juli werd aangesteld als directeur. “Sligro is gekozen op basis van prijzen en condities, partnership en toekomstvisie op de petrolmarkt. Bovendien had Sligro een aanvullend pakket met oplossingen voor ondernemers, zoals de Slimme Keuken, plus een aanbod aan workshops, in-house activiteiten en andere zaken waarmee we ondernemers kunnen helpen.” Van der Kruk ziet de nieuwe deal duidelijk als het beste van twee werelden, waarmee de huidige 180 leden en toekomstige leden het best mee geholpen kunnen worden. “Sligro is vol overtuiging als beste uit de bus gekomen en wij zijn daarom blij met de samenwerking. We hebben afgesproken samen nieuwe concepten te gaan ontwikkelen. Concepten die tankstationondernemers gaat helpen een toekomstbestendig station te exploiteren.”

Groeien

Van der Kruk wil groeien in ledenaantal met SWO de Splinter en heeft een duidelijke visie op hoe: “Om te groeien moet je meerwaarde bieden aan ondernemers en laten zien dat je ze helpt hun zaken beter te doen. Samen met Sligro willen we dat optuigen. We hebben al een koffieconcept dat in drie variaties is in te zetten. Zo kennen we de S, M en L-module bij koffie afhankelijk van het soort koffiemachine; deze gaat van een eenvoudig, functioneel apparaat naar een dure baristamachine. Maar daarbinnen kan een ondernemer ook nog variëren in een drietal koffiekwaliteiten. Op die manier is er voor elke ondernemer en locatie een oplossing. Een soortgelijk systeem gaan we ook opzetten voor snacks en bakeries. Binnenkort komen we dan ook met een bakery-light voor kleinere locaties.”

Tabak

Ook op het gebied van tabak liggen er uitdagingen die SWO de Splinter en Sligro samen willen oppakken. Van der Kruk: “Er wordt op dit moment fors gecontroleerd op naleving van de verkoopregels. Vervelend, maar daarom belangrijk dat elke petrolondernemer zich strikt aan de verkoopregels houdt. De komende tijd gaan we daaraan meer aandacht schenken, want veel regels zijn ook onduidelijk en naar de toekomst toe zullen ondernemers zich ook moeten voorbereiden als de verkoop van tabak bij supermarkten niet meer mogelijk is. Bovendien zie je dat ondernemers steeds meer maatregelen moeten nemen, terwijl de marges verder afnemen. Dat vraagt zeker onze aandacht.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Plaza digitaliseert verder met orderkiosken

Formulenieuws - Plaza ’t Krûûspunt op Ameland is in mei gestart met orderkiosken. Het cafetariabedrijf wil met de plaatsing van de bestel- en afrekenzuilen inspelen op de toenemende vraag naar snelheid en gemak. Het is de derde Plaza-locatie die de stap naar verdere digitalisering maakt.

Lees bericht
SWO De Splinter wijzigt naam in GemaQ en gaat adviseren

Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.

Lees bericht


Sligro terug op omzetniveau van voor corona

Groothandel – Sligro wist in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet naar een niveau te brengen van voor de coronamaatregelen. Weliswaar viel de omzet in catering nog wat tegen, maar daar tegenover stond een verdere groei in bezorging aan bedrijven.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid