De Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester
_1080_720_90.jpg)
Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.
De wedstrijdcommissie was het opgevallen dat waar ambachtelijk wordt gewerkt, en dat geldt zeker voor de Top 3, er veel aandacht is voor medewerkers en leerlingen. Liefde voor het product is in dit geval ook liefde voor de mensen.
Op de laatste dag van de Horecava maakte Ricardo Eshuis van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) de winnaars van beide wedstrijden bekend. De wedstrijdcommissie van Beste Leerbedrijf Horeca was erg onder de indruk van de praktijkroute die de winnaar, restaurant De Werf in Veere, heeft bedacht samen met ROC Scalda. Eshuis: “Het bedrijf zag de personeelstekorten ontstaan en bedacht mede daarom met ROC Scalda een nieuwe opleidingsvorm voor praktijkleren. Zowel voor jongeren die het schoolse traject moeilijk aankunnen als voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.”
Mark Benneker Beste Leermeester
Ook leermeester Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte werd op de Horecava gehuldigd. Hij ging naar huis met de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023. Eshuis haalde Marks humor aan, gecombineerd met de wijze waarop hij steeds de juiste snaar weet te raken bij verschillende typen leerlingen. Dit maakt hem echt onderscheidend.
Geschiedenis Beste Leerbedrijf
Al jaren organiseert SVH de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. Doel is om samen met leerbedrijven te blijven werken aan de allerbeste praktijkopleidingen voor nieuwe horecamedewerkers. En om leerbedrijven te stimuleren zichzelf te blijven verbeteren. De wedstrijd Beste Leermeester Horeca vond voor de tweede keer plaats.
Eerdere winnaars Beste Leerbedrijf Horeca
2019/2020: 't Havenmantsje in Harlingen
2018/2019: Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden
2017/2018: Het Hooihuis in Roosendaal
2016: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
2015: Vroeg in Bunnik
2014: Stempels Haarlem
2013: Hotel Greenside Texel
2012: McDonald’s Nederweert
2011: Sheraton Amsterdam Airport Hotel
2010: Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud
2009: Conferentiehotel Willibrordhaeghe
2008: Restaurant Smits Koffiehuis in Amsterdam
2007: Landgoed De Wilmersberg in De Lutte
Eerdere winnaars Beste Leermeester Horeca
2019/2020: Nita Huning-Koster van Het Noorden van Aalten
Bron: SVH/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Kop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees berichtBroekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees berichtHorecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtGreendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees bericht