De Winkel Op Wielen brengt food en shopping experience


Foto bij: Simone Frank

Shopconcept - De Winkel Op Wielen, oftewel De WOW-bus, staat voor een inspirerende shopping experience waarbij de winkel, à la de nostalgische SRV-wagen, naar je toekomt. Dat schrijven althans de initiatiefneemsters achter de WOW-bus Lotte van der Duin en Meike Heynens van Event Styling & productiebureau BOLT Amsterdam.

In de schappen en koeling vindt de consument een zorgvuldig samengesteld aanbod van food en lifestyleproducten waarbij herkomst, karakter en beleving centraal staan. Van ambachtelijke broodjes, zoetigheden en healthy treats tot en met de nieuwste (kook)boeken, beauty producten en handgemaakte sieraden. Het acroniem van Winkel Op Wielen is WOW en het uiterlijk van de bus is liefelijk met een eigentijds interieur van licht berkenhout.

Inspireren en verbinden

De producten in de WOW-bus hebben een bijzonder verhaal en een mooie verpakking, maar zijn vooral nieuw en komen vaak uit de regio. Denk hierbij aan beautyproducten van Paula’s Choice, een speciale selectie boeken van VBK Uitgevers, verschillende koffiesmaken van Vascobelo en de beste voeding voor je huisdier van Edgard Cooper. Het assortiment wisselt regelmatig om zo de bezoekers te kunnen blijven inspireren. Maar de WOW-bus wil ook verbinden. Daarom is er in de bus een espressoapparaat geplaatst om koffie te kunnen zetten voor een buurtpraatje. En zijn er mogelijkheden om cadeaus op een speciale en bijzondere manier te verpakken.

Routes

De WOW-bus begint met tien verschillende routes in Groot-Amsterdam. Gestopt wordt er alleen in woonwijken, waar de bus na 10 tot 20 minuten verder zal rijden. Gereden wordt er van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 18:00 uur; afhankelijk van de regels per gemeente. Per dag worden drie tot vijf dorpen bezocht en de route wordt na twee weken herhaald.

De initiatiefneemsters Lotte van der Duin en Meike Heynens kwamen op het idee omdat hun feitelijke werkzaamheden in de events volledig stil kwamen te liggen. Ze werden uitgedaagd met iets nieuws te komen. Die gedachte heeft geleid tot een winkel die naar de mensen toegaat. “Het is de bedoeling om halverwege 2021 het bereik van Groot-Amsterdam uit te breiden naar andere provincies en buurtregio’s. Eind 2021 willen we rondrijden met meerdere WOW-bussen.”, aldus Meike en Lotte.

Bron: @FoodClicks

Deel van het assortiment

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid