Deen Supermarkten verkoopt zichzelf aan AH, Vomar en Dekamarkt


Supermarkt - Deen Supermarkten maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en Dekamarkt over de intentie om alle 80 winkelfilialen van Deen Supermarkten aan deze drie partijen te verkopen.

Het is de bedoeling dat van de 80 winkels er 39 naar Albert Heijn gaan, 22 naar Vomar en 19 naar Dekamarkt. De betrokken partijen delen volgens Deen de Noord-Hollandse achtergrond van het familiebedrijf en hebben een lange staat van dienst.

Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van Deen de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

Logische stap

De overname is volgens algemeen directeur Leendert van Eck, die het concern sinds 2016 aanstuurt, dan ook een moeilijke, maar logische stap. “We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren. Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt.”

Van Eck: “We zijn met de familie gedurende een langere periode een zorgvuldige oriëntatie gestart met het oog op de toekomst van Deen. Hierbij waren de continuïteit voor de medewerkers, het behoud van de waarde voor klanten, de zorgvuldigheid van een transitieproces dat noodzakelijk zal zijn in geval van overname en het borgen van de belangen van Superunie, de inkooporganisatie waarvan we al decennialang loyaal lid zijn, de belangrijkste criteria voor Deen. Bij Albert Heijn, Dekamarkt en Vomar, alle drie partijen met stevige Noord-Hollandse wortels, is Deen in goede handen.”

Marit van Egmond, algemeen directeur, namens Albert Heijn: “Samen met de familie Deen en de algemeen directeur van Deen Supermarkten hebben we uitgebreid en zorgvuldig de mogelijkheden verkend. Wij zijn blij dat we vandaag samen met hen, Vomar en DekaMarkt tot deze uitkomst zijn gekomen.’

Aart van Haren, algemeen directeur, namens Vomar Voordeelmarkt: “Deze acquisitie biedt Vomar Voordeelmarkt een unieke mogelijkheid om haar positie binnen het bestaande marktgebied te versterken. De ondernemerszin en drive waarmee de Deen-filialen zijn ontwikkeld tot succesvolle supermarkten is indrukwekkend en Vomar Voordeelmarkt is vol vertrouwen deze koers naar de toekomst toe door te zetten.”

Albert Voogd, algemeen directeur, namens Dekamarkt: “Wij hebben respect voor het besluit van de familie Deen en de wijze waarop zij zorgen dat het mooie bedrijf dat zij hebben opgebouwd goed terechtkomt. De winkels van Deen en Dekamarkt hebben veel overeenkomsten zoals de sterke focus op versproducten. Ook de manier waarop wij de omgang met onze klanten en medewerkers centraal stellen is zeer vergelijkbaar. De banden tussen onze familiebedrijven gaan ver terug en we kennen dezelfde Noord-Hollandse nuchterheid. Wij zijn dan ook verheugd dat we de Dekamarkt-formule verder kunnen versterken met de prachtige Deen -filialen en zijn trots dat wij hun medewerkers aan boord mogen verwelkomen.’

Dick Roozen, algemeen directeur, namens inkooporganisatie Superunie: “Wij kijken terug op een voortvarende en zeer succesvolle samenwerking met Deen. Het besluit van de familie vinden wij vanzelfsprekend jammer, maar respecteren wij. Superunie was tijdig en nauw betrokken bij het proces. Vanaf het begin van dit proces heeft Deen het belang van Superunie steeds erkend en konden inkoopcondities veiliggesteld worden. Wij zijn Deen daar zeer erkentelijk voor.’

Voorwaarden en proces

De transacties zijn onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), afstemming met de vakbonden en advies van de betrokken ondernemingsraden. Deen, Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en Dekamarkt streven ernaar zo snel mogelijk alle benodigde goedkeuringen te verkrijgen. De transacties worden naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond, mits aan alle voorwaarden is voldaan.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PLUS verruimt assortiment biologische melk

Supermarkt - Sinds juni 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een literpak en halve literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. Deze week zet PLUS een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn ook standaard biologisch.

Lees bericht


‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht

AH start met Overblijvers tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Vanaf vandaag kunnen klanten via de AH app in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan.

Lees bericht

Albert Heijn start samen met Voedselbank ontbijtactie

Actie – Omdat geen enkel kind zonder ontbijt naar school moet start Albert Heijn samen met de voedselbanken de landelijke actie “Op een lege maag kun je niet leren”. Klanten kunnen in de 550 winkels van AH ontbijtproducten kopen en deze doneren aan de Voedselbank. De actie loopt vanaf 29 augustus t/m 4 september.

Lees bericht


Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht

AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid