Deen Supermarkten verkoopt zichzelf aan AH, Vomar en Dekamarkt


Supermarkt - Deen Supermarkten maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en Dekamarkt over de intentie om alle 80 winkelfilialen van Deen Supermarkten aan deze drie partijen te verkopen.

Het is de bedoeling dat van de 80 winkels er 39 naar Albert Heijn gaan, 22 naar Vomar en 19 naar Dekamarkt. De betrokken partijen delen volgens Deen de Noord-Hollandse achtergrond van het familiebedrijf en hebben een lange staat van dienst.

Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van Deen de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

Logische stap

De overname is volgens algemeen directeur Leendert van Eck, die het concern sinds 2016 aanstuurt, dan ook een moeilijke, maar logische stap. “We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren. Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt.”

Van Eck: “We zijn met de familie gedurende een langere periode een zorgvuldige oriëntatie gestart met het oog op de toekomst van Deen. Hierbij waren de continuïteit voor de medewerkers, het behoud van de waarde voor klanten, de zorgvuldigheid van een transitieproces dat noodzakelijk zal zijn in geval van overname en het borgen van de belangen van Superunie, de inkooporganisatie waarvan we al decennialang loyaal lid zijn, de belangrijkste criteria voor Deen. Bij Albert Heijn, Dekamarkt en Vomar, alle drie partijen met stevige Noord-Hollandse wortels, is Deen in goede handen.”

Marit van Egmond, algemeen directeur, namens Albert Heijn: “Samen met de familie Deen en de algemeen directeur van Deen Supermarkten hebben we uitgebreid en zorgvuldig de mogelijkheden verkend. Wij zijn blij dat we vandaag samen met hen, Vomar en DekaMarkt tot deze uitkomst zijn gekomen.’

Aart van Haren, algemeen directeur, namens Vomar Voordeelmarkt: “Deze acquisitie biedt Vomar Voordeelmarkt een unieke mogelijkheid om haar positie binnen het bestaande marktgebied te versterken. De ondernemerszin en drive waarmee de Deen-filialen zijn ontwikkeld tot succesvolle supermarkten is indrukwekkend en Vomar Voordeelmarkt is vol vertrouwen deze koers naar de toekomst toe door te zetten.”

Albert Voogd, algemeen directeur, namens Dekamarkt: “Wij hebben respect voor het besluit van de familie Deen en de wijze waarop zij zorgen dat het mooie bedrijf dat zij hebben opgebouwd goed terechtkomt. De winkels van Deen en Dekamarkt hebben veel overeenkomsten zoals de sterke focus op versproducten. Ook de manier waarop wij de omgang met onze klanten en medewerkers centraal stellen is zeer vergelijkbaar. De banden tussen onze familiebedrijven gaan ver terug en we kennen dezelfde Noord-Hollandse nuchterheid. Wij zijn dan ook verheugd dat we de Dekamarkt-formule verder kunnen versterken met de prachtige Deen -filialen en zijn trots dat wij hun medewerkers aan boord mogen verwelkomen.’

Dick Roozen, algemeen directeur, namens inkooporganisatie Superunie: “Wij kijken terug op een voortvarende en zeer succesvolle samenwerking met Deen. Het besluit van de familie vinden wij vanzelfsprekend jammer, maar respecteren wij. Superunie was tijdig en nauw betrokken bij het proces. Vanaf het begin van dit proces heeft Deen het belang van Superunie steeds erkend en konden inkoopcondities veiliggesteld worden. Wij zijn Deen daar zeer erkentelijk voor.’

Voorwaarden en proces

De transacties zijn onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), afstemming met de vakbonden en advies van de betrokken ondernemingsraden. Deen, Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en Dekamarkt streven ernaar zo snel mogelijk alle benodigde goedkeuringen te verkrijgen. De transacties worden naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond, mits aan alle voorwaarden is voldaan.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AH en Selecta starten met 20 to go-locaties en gaan de grens over

Formulenieuws – Albert Heijn en Selecta gaan de komende weken de eerste twintig to go-locaties openen. De gezamenlijk ontwikkelde to go-locaties, gebaseerd op het Foodie’s MicroMarket-concept van Selecta zijn 24/7 open en bedoeld voor kantoorlocaties. Daarnaast steekt het concept ook meteen de grens over naar België: daar krijgt het kantoor van Selecta de primeur, gevolgd door minimaal 25 andere kantoorlocaties later dit...

Lees bericht
Albert Heijn opent 250e winkel met nieuwe formule

Formulenieuws – Dinsdag 9 februari opende ceo Marit van Egmond, samen met supermarktmanager Jeroen Spelt een Albert Heijn-winkel in Amsterdam in de nieuwe stijl. Het is de 250e winkel die in het nieuwe format het licht ziet. AH bouwt gemiddeld drie winkel per week om. Naast Amsterdam waren dat deze week locaties in Rotterdam en Veenendaal.

Lees bericht


Coop lanceert nieuwe website passend bij groeiambitie

Supermarkten - Coop Supermarkten lanceert maandag 9 februari een vernieuwde website. De site is beter ingericht op het online doen van boodschappen. De coöperatieve supermarktorganisatie ontwikkelde een design dat past bij het marktaandeel en de groeiambities, maar vooral bij de wensen en eisen van de klant.

Lees bericht

Veel overtredingen bij verkoop tabak aan jongeren

Tabaksverkoop - Er worden nog te vaak tabaksproducten, dampwaren (e-sigaretten en e-liquids) en kruidenrookproducten verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Dat blijkt uit de controleresultaten die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2020 heeft uitgevoerd.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid