Delftse supermarkten helpen de lokale horeca


Actie – Blijf bestellen bij de lokale horeca. Dat is de boodschap die de Delftse supermarkten meegeven aan hun klanten. Met deze speciale boodschap willen de supermarkten hun horecacollega’s een hart onder de riem steken, nu de foodservicetak hard wordt getroffen door de coronamatregelen.

Retail en horeca zochten elkaar op en maakten samen een ludieke video die de kracht van samenwerking en solidariteit in een moeilijke tijd laat zien. Supermarkt-icoon Harry Piekema, treedt samen met een aantal medewerkers uit verschillende horecabedrijven op om de boodschap duidelijk te maken. Kern van de boodschap die de supermarkten in Delft uitdragen is dat mensen niet alleen tijdens de kerstdagen hebben kunnen genieten van de diners van hun favoriete restaurants, maar dat verhaal ook na de kerstdagen moeten blijven volhouden, want ‘de horeca gaat nog een donkere tijd tegemoet alvorens zij weer op eigen kracht kan draaien’. Geheel in de stijl van #supportyourlocals kwam deze video tot stand met enkel lokale partijen, zoals Uitgesproken Gasten voor het script, regie en de productie en Ruji voor muziek.

Deelnemende supermarkten

Koninklijke Horeca Nederland afdeling Delft is blij met de steun van de retailpartijen en bedankt de deelnemende supermarkten PLUS Bomenwijk, PLUS Tanthof, PLUS Martin Panis, JUMBO Buitenhof en JUMBO Tanthof.

Steun

Eerder riep Jan-Willem Grievink, directeur van het Foodservice Instituut Nederland, ook al op tot meer steun vanuit de retailsector voor de foodservicesector. Deze bedrijfstak heeft zwaar te lijden onder de huidige coronamaatregelen. Het FSIN is van mening dat partijen die voordeel hebben bij de crisis zich best mogen inzetten voor de getroffen sectoren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur Jumbo

Persoonlijk - Na zorgvuldig overleg met zijn familie en de Raad van Commissarissen heeft Frits van Eerd besloten tijdelijk terug te treden als algemeen directeur van Jumbo. Hij is een van de verdachten in een groot witwasonderzoek. De beslissing is in het belang van Jumbo genomen en maakt het voor hem ook mogelijk om zich volledig te concentreren op zijn...

Lees bericht


Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Lees bericht

Max&Bien vegan kaas bij Jumbo en Jumbo Online

Supermarkten - De producten van Max&Bien zijn vanaf 3 oktober verkrijgbaar bij een groot aantal van de Jumbo vestigingen en bij Jumbo Online. Max&Bien is de eerste Nederlandse producent die met haar plantaardige alternatieven voor kaas in het vers-schap met ‘dierlijke’ buitenlandse kazen ligt.

Lees berichtPLUS verruimt assortiment biologische melk

Supermarkt - Sinds juni 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een literpak en halve literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. Deze week zet PLUS een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn ook standaard biologisch.

Lees bericht

‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid