Delhaize en Foodmaker gaan intensiever samenwerken


De pilotlocatie in Bascule van Delhaize en Foodmaker / Foto bij: Delhaize

Buitenland – Delhaize en Foodmaker hebben een langetermijn partnership aangekondigd en de ambitie uitgesproken om samen gezonde voeding dichter bij de klanten te brengen. Dat gebeurt op verschillende manieren. Delhaize gaat meer producten opnemen van Foodmaker en saladebars plaatsen in de supermarkten, maar daarnaast wordt Delhaize ook exploitant van de Foodmaker-restaurants.

Delhaize voorziet in drie Foodmakerrestaurants en bedrijfsrestaurants nog dit jaar, maar wil vanaf 2022 vijf nieuwe restaurants per jaar openen. Volgens Delhaize past de samenwerking in deze tijd, waarin de consument steeds meer vraagt om gezonde producten.

Zelfde missie

De nauwere samenwerking tussen Delhaize en Foodmaker komt niet zomaar uit de lucht gevallen maar is gestoeld op een lange, bestaande samenwerking van meer dan tien jaar. Vandaag vindt de klant al Foodmakerproducten in de 826 Delhaizewinkels en online via Delhaize.be. Dankzij de 150 Foodmakersaladebars kunnen Delhaizeklanten ook hun eigen salade samenstellen. En het aantal saladebars in Delhaizewinkels blijft uitbreiden. “Voor ons is dit een gedroomde samenwerking,” zegt Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker. “Delhaize en Foodmaker delen duidelijk dezelfde missie en willen gezonde voeding voor iedereen makkelijk en toegankelijk maken. Door deze samenwerking gaan we de mensen echt helpen om gezonder te eten”, aldus Vanlommel.

Nieuwe locaties

Delhaize wordt door de samenwerking de exclusieve 'hoofdfranchisenemer' van het restaurant-concept van Foodmaker in België en Luxemburg. Op dit moment loopt al een pilotproject in Foodmaker Bascule (Ukkel). Delhaize mikt in een eerste fase op acht nieuwe restaurants de komende twee jaar. De eerste openingen volgen in Brussel-Noord in het gebouw Covent Garden gehuurd door de Europese Commissie en in bedrijvenpark in Mechelen in het najaar van 2021. Daarnaast heeft Delhaize enkele locaties in het vooruitzicht voor 2022 waaronder de nieuwe hoofdkantoor van BNP Parisbas Fortis in Brussel.

Bezorging

Delhaize en Foodmaker willen ook de thuis- en kantoorbezorgmarkt testen door middel van verschillende projecten waarbij ze gebruik maken van hun netwerk van winkels en restaurants. De huidige leveringstest verloopt via een aangesloten winkel en via het Bascule- Foodmakerrestaurant.

 Bron: Delhaize/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Appèl introduceert Frigo-concept: de ‘Slimme koelkast’

Introductie – Bedrijfscateraar Appèl introduceert een slimme koelkast voor kantoor, sportschool en de hotellobby. De slimme koelkast wordt gevuld met een assortiment van gezonde maaltijdenleverancier Foodmaker, waarmee Appèl een exclusieve samenwerking heeft. Frigo is een koelkast, gevuld met eten en drinken, die 24/7 beschikbaar is en volledig onbemand geïnstalleerd kan worden. De koelkast is te gebruiken met de Frigo...

Lees bericht


Foodmaker wordt exclusieve partner van Appèl voor de B2B-markt

Catering - Foodmaker gaat samenwerken met de Bossche cateraar Appèl en wordt de exclusieve partner van Appèl voor de B2B markt in Nederland. De samenwerking moet resulteren in 30 nieuwe Foodmaker restaurants de komende twee jaar. Het eerste Foodmaker bedrijfsrestaurant opent in maart in het Erasmus MC in Rotterdam.

Lees bericht


Eerste Asda On the Move tankshop van EG Group open

Petrol - EG Group heeft deze week in Groot-Brittannië de allereerste tankshop volgens de Asda On The Move formule geopend. De Esso-locatie ligt in Walsall aan de M6 ten noorden van Birmingham. Eind oktober gaan er nog twee gemakslocaties van het nieuwe format open, zo laat Debra Lees, senior director corporate strategy and partnerships van Asda weten.

Lees bericht


Delhaize gaat uitbreiden in buurtwinkels

Buitenland - Supermarktketen Delhaize, onderdeel van de groep Ahold Delhaize, gaat de komende twee jaar uitbreiden met zo’n 80 winkels.  Het gaat dan vooral om de kleinere buurtwinkels, die in België opereren onder de namen Proxy Delhaize en Delhaize Shop & Go. Volgens het bericht op VRT is er bij de zuiderburen steeds meer behoefte aan winkels die dichtbij zitten. Vergrijzing...

Lees bericht

Ahold en Delhaize gaan 86 winkels in VS afstoten; stap voor goedkeuring fusie

Retail - De Amerikaanse dochterondernemingen van Ahold en Delhaize Groep hebben overeenkomsten hebben bereikt met kopers over de verkoop van in totaal 86 winkels in de Verenigde Staten. Met de verkoop hopen beide retailreuzen het laatste obstakel weg te nemen voor een door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) goedgekeurde fusie. De af te stoten winkels worden verkocht aan gevestigde supermarktbedrijven....

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid