Deliveroo wil landelijk doorgroeien in 2020


Bezorgdienst - Deliveroo zet dit jaar in op landelijke groei en start met de uitbreiding naar drie nieuwe steden. Vanaf maart is het maaltijdplatform in Maastricht, Apeldoorn en Enschede beschikbaar. Aan het einde van 2020 wil Deliveroo een groei van 20% in het restaurantaanbod realiseren op het platform en 5.8 miljoen Nederlanders de mogelijkheid bieden om eten te bestellen via het platform.

De afgelopen tijd maakte Deliveroo al regelmatig melding van samenwerking met grote ketens, zoals Burger King en KFC. Aangezien die veelal landelijk zijn vertegenwoordigd is het ook voor de bezorgdienst van belang een landelijk netwerk te hebben. Nu wordt voornamelijk samengewerkt in de grote steden. Daar komen nu Apeldoorn, Maastricht en Enschede bij.

Deliveroo gaat daarom dit jaar werk maken om in iedere stad tientallen restaurants op het platform aan te sluiten. Daarnaast gaat het bedrijf op zoek naar bezorgers. Daarbij kijkt de bezorgdienst vooral naar mensen die een flexibele bijbaan zoeken. Zo creëert het extra bijbanen in de regio. Momenteel komen er ongeveer 100 banen via Deliveroo bij met de uitbreiding naar deze steden.

Meer samenwerkingen

Met de uitbreiding naar Maastricht, Apeldoorn en Enschede is Deliveroo in 18 grote steden in Nederland actief. Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland: “We zien een groeiende vraag bij consumenten naar gemak en het efficiënt besteden van tijd. Steeds meer mensen variëren tussen thuis koken, uit eten gaan en een maaltijd laten bezorgen. Zij willen daarbij ruim de keuze hebben, van de lokale favoriet, tot pizza en een gezonde salade, net waar ze zin in hebben. We willen meer samenwerkingen opzetten met restaurants, zodat er nog dit jaar 3.000 restaurants te vinden zijn op ons platform.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Joep Hutschemakers nieuwe GM Benelux Deliveroo

Benoeming - Deliveroo heeft Joep Hutschemakers benoemd tot General Manager Benelux. Hij leidt al sinds augustus het bezorgplatform vanuit Amsterdam. Later wordt voor België en Luxemburg gezocht naar een general manager die aan hem zal rapporteren.

Lees bericht


‘Roomijs populairder bij Nederlanders dan softijs’

Onderzoek – Nederlanders zijn gek op ijs, maar sommige ijsvarianten hebben toch de voorkeur. Zo is roomijs (40%) de favoriete ijssoort is, gevolgd door een hoorntje softijs (30%) en op de derde plek sorbetijs (17%). Dit bleek uit onderzoek van maaltijdenplatform Deliveroo onder 1000 Nederlanders.

Lees bericht

Fooddelivery blijft onveranderd hard doorgroeien

Marktcijfers – De Nederlandse bezorgmarkt in de foodsector blijft groeien. Fooddelivery stijgt in 2021 met 27,9 procent ten opzichte van 2020. Dit blijkt uit het nieuwe Dossier Delivery van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Bezorging door supermarkten en andere retailers is verantwoordelijk voor de grootste groei: 36 procent. Restaurants en andere foodserviceformules zijn goed voor 19 procent groei in 2021.

Lees bericht

Maaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton

Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid