Deliveroo wil landelijk doorgroeien in 2020


Bezorgdienst - Deliveroo zet dit jaar in op landelijke groei en start met de uitbreiding naar drie nieuwe steden. Vanaf maart is het maaltijdplatform in Maastricht, Apeldoorn en Enschede beschikbaar. Aan het einde van 2020 wil Deliveroo een groei van 20% in het restaurantaanbod realiseren op het platform en 5.8 miljoen Nederlanders de mogelijkheid bieden om eten te bestellen via het platform.

De afgelopen tijd maakte Deliveroo al regelmatig melding van samenwerking met grote ketens, zoals Burger King en KFC. Aangezien die veelal landelijk zijn vertegenwoordigd is het ook voor de bezorgdienst van belang een landelijk netwerk te hebben. Nu wordt voornamelijk samengewerkt in de grote steden. Daar komen nu Apeldoorn, Maastricht en Enschede bij.

Deliveroo gaat daarom dit jaar werk maken om in iedere stad tientallen restaurants op het platform aan te sluiten. Daarnaast gaat het bedrijf op zoek naar bezorgers. Daarbij kijkt de bezorgdienst vooral naar mensen die een flexibele bijbaan zoeken. Zo creëert het extra bijbanen in de regio. Momenteel komen er ongeveer 100 banen via Deliveroo bij met de uitbreiding naar deze steden.

Meer samenwerkingen

Met de uitbreiding naar Maastricht, Apeldoorn en Enschede is Deliveroo in 18 grote steden in Nederland actief. Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland: “We zien een groeiende vraag bij consumenten naar gemak en het efficiënt besteden van tijd. Steeds meer mensen variëren tussen thuis koken, uit eten gaan en een maaltijd laten bezorgen. Zij willen daarbij ruim de keuze hebben, van de lokale favoriet, tot pizza en een gezonde salade, net waar ze zin in hebben. We willen meer samenwerkingen opzetten met restaurants, zodat er nog dit jaar 3.000 restaurants te vinden zijn op ons platform.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bezorgers in het zonnetje op Dag van de Maaltijdbezorger

Verkiezing – De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) organiseert sinds 2017 iedere derde donderdag van september de ‘Dag van de Maaltijdbezorger’. Hiermee worden de maaltijdbezorgers, die bij de aangesloten formules in dienst zijn, jaarlijks extra in de spotlights gezet. Dit jaar vindt tijdens deze dag de aftrap plaats van de verkiezing van 'Maaltijdbezorger van het Jaar'.

Lees bericht


Online supermarkt Picnic verwelkomt miljoenste klant

Bezorgsupermarkt – Online supermarkt Picnic heeft gisteren zijn één miljoenste klant verwelkomd. Gelukkige was Sjamke Verdonk en haar gezin uit Wervershoof in Noord-Holland. Picnic bezorgt nu met ruim 1500 elektrische bezorgwagentjes dagelijks vanuit 67 hubs de boodschappen in ruim 170 Nederlandse plaatsen op de 999.999 andere adressen.

Lees bericht


Groei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid