Dennis van Asselt nieuwe directeur Frituurcentrum


Dennis van Asselt (directeur Nederlands Frituurcentrum)

Benoeming - Dennis van Asselt (42) is de nieuwe directeur van het Nederlands Frituurcentrum (Frituurcentrum). Van Asselt gaat aan de slag om het kennis- en innovatieplatform voor friturend Nederland verder de toekomst in te brengen. Ook gaat hij een rol spelen bij zaken die het Frituurcentrum uitvoert in opdracht van ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders.

Van Asselt kent de frituurbranche. Tot eind vorig jaar was hij chef-redacteur van vakblad Snackkoerier. Hij is zowel opgeleid kok als journalist en was in beide disciplines jarenlang actief. “De frituurbranche is onderdeel van de Nederlandse cultuur”, zegt Van Asselt. “Het is een sector met veel bedrijven en producten waar we trots op mogen zijn. Door mijn werk ben ik nog meer verbonden geraakt met de branche en de ondernemers. Het Nederlands Frituurcentrum is hét platform voor kennis en innovatie, dus voor mij de plek om mijn carrière voort te zetten en deze prachtige branche verder te helpen.” 

De nieuwe uitvoerende directeur neemt een belangrijk deel van de werkzaamheden over van Frans van Rooij, die sinds de start in 2014 aan het roer stond van het Frituurcentrum. Door de komst van Van Asselt kan Van Rooij zich volledig focussen op zijn taken als directeur van vakvereniging ProFri. Het Nederlands Frituurcentrum is in 2014 ontstaan als uitvoeringsorgaan van ProFri en heeft als zelfstandige organisatie de taak om de groei en professionalisering van de frituurbranche en daarmee de individuele cafetaria, snackbar en frituur te stimuleren.

Bron: Frituurcentrum/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ProFri: ‘Cafetaria’s straks dupe van gezondheidsbeleid’

Politiek - Vakvereniging ProFri is beducht dat de overheid symboolpolitiek gaat bedrijven met de cafetaria’s en vreest een te eenzijdig gezondheidsbeleid. “Want terwijl ons aandeel in kilocalorieën nog geen half procent is, lijkt het er op dat de kleine bedrijven straks wel het kind van de rekening gaan worden.”

Lees berichtProFri wil inspraak zakelijke gebruikers bij bezorgplatforms

Belangenvereniging - Vakvereniging ProFri vindt dat het platforms van bezorgmaaltijden in Europa verplicht moet worden een inspraakorgaan in te stellen van zakelijke gebruikers zoals frituurbedrijven en restaurants.  De belangenvereniging heeft dat laten weten in een inspraaknota die naar de Europese Commissie is gestuurd.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid