Dennis van Asselt nieuwe directeur Frituurcentrum


Dennis van Asselt (directeur Nederlands Frituurcentrum)

Benoeming - Dennis van Asselt (42) is de nieuwe directeur van het Nederlands Frituurcentrum (Frituurcentrum). Van Asselt gaat aan de slag om het kennis- en innovatieplatform voor friturend Nederland verder de toekomst in te brengen. Ook gaat hij een rol spelen bij zaken die het Frituurcentrum uitvoert in opdracht van ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders.

Van Asselt kent de frituurbranche. Tot eind vorig jaar was hij chef-redacteur van vakblad Snackkoerier. Hij is zowel opgeleid kok als journalist en was in beide disciplines jarenlang actief. “De frituurbranche is onderdeel van de Nederlandse cultuur”, zegt Van Asselt. “Het is een sector met veel bedrijven en producten waar we trots op mogen zijn. Door mijn werk ben ik nog meer verbonden geraakt met de branche en de ondernemers. Het Nederlands Frituurcentrum is hét platform voor kennis en innovatie, dus voor mij de plek om mijn carrière voort te zetten en deze prachtige branche verder te helpen.” 

De nieuwe uitvoerende directeur neemt een belangrijk deel van de werkzaamheden over van Frans van Rooij, die sinds de start in 2014 aan het roer stond van het Frituurcentrum. Door de komst van Van Asselt kan Van Rooij zich volledig focussen op zijn taken als directeur van vakvereniging ProFri. Het Nederlands Frituurcentrum is in 2014 ontstaan als uitvoeringsorgaan van ProFri en heeft als zelfstandige organisatie de taak om de groei en professionalisering van de frituurbranche en daarmee de individuele cafetaria, snackbar en frituur te stimuleren.

Bron: Frituurcentrum/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht


ProFri biedt samen met NHN vaste energieprijzen aan

Energiecontract - Vakvereniging ProFri bood samen met haar energiepartner COMCAM al eerder dit jaar leden energiebundels aan tegen lage tarieven. Met Nieuwe Horeca Nederland (NHN) zet ProFri nu een tandje bij. Naast frituurzaken kunnen ook andere bedrijven aanhaken bij de najaarsbundel. De prijzen voor 2023 en 2024 leveren ondernemers veelal blije gezichten op, volgens ProFri.

Lees bericht


ProFri gaat energiecrisis bij snackbars in kaart brengen

Cafetaria’s - Vakvereniging ProFri start een energie-enquête onder cafetaria’s, snackbars en frituren. De belangenvereniging wil inventariseren hoe groot de problemen zijn bij deze ondernemers als gevolg van de hoge energieprijzen. Volgens ProFri zijn er al tientallen cafetaria’s vanwege de oplopende kosten gestopt en overwegen honderden ondernemers te stoppen.

Lees bericht


NHN is nieuwe belangenbehartiger in de horeca

Cafetaria – ‘Een nieuwe stem in de horeca.’ Zo presenteert Nieuwe Horeca Nederland ‘(NHN) zich sinds dinsdag online. De nieuwe branchestichting in oprichting wil in eerste instantie de horecabedrijven in ons land perspectief bieden met hun ‘torenhoge energierekening. Maar NHN wil ook een eigentijds alternatief als belangenbehartiger in transitietijd.

Lees bericht

Keurmerken voor cafetaria Liana en Restaria Nieuwveld

Keurmerk - Cafetaria Liana in Sint Willebrord heeft andermaal het keurmerk Goed Gefrituurd ontvangen, het bewijs van uitmuntend vakmanschap voor frituurspeciaalzaken. Het Brabantse snackbedrijf beschikte al over dit keurmerk, maar vanwege een nieuwe eigenaar was een hertoetsing noodzakelijk. Ook Restaria Nieuwveld in Poortugaal ontving het keurmerk.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid