Derde Amsterdam Food Pitch deze week van start


Verkiezing  – Amsterdam Food Pitch gaat opnieuw op zoek naar het Lekkerste Product van 2020. De verkiezing start vrijdag 31 januari. De competitie biedt kleine ondernemers en thuiskoks een platform en geeft hen ondersteuning in het productieproces van keuken tot schap. Het initiatief van De Keker wordt voor de derde keer georganiseerd. De winnaars van de Amsterdam Food Pitch komen ook daadwerkelijk in de schappen van De Kweker te liggen. De producten woren beoordeeld door een jury. Daarin hebben zitting Marjan Ippel (Talkin’ Food, journalist en food trendwatcher), Tjitze van der Dam (Executive (sous-) chef-kok, 24H chefs), Nancy van Batenburg (hoofdredacteur van culy.nl), Karin Richter (mevrouw Hamersma) en Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker). Winnaars van 2019 waren Dave’s True Food Flavours, Botanic Bites en Willicroft's This Is Not Cheese Fondue. Vertegenwoordigers van deze producten zijn ook bij de aftrap van de editie 2020 aanwezig om hun ervaringen te delen met de nieuwe kandidaten. Wedstrijdverloop Ambitieuze koks en foodies kunnen zich van vrijdag 31 januari tot en met maandag 30 maart inschrijven. De Kweker maakt uit alle aanmeldingen een longlist, waarna de jury op basis van documentatie een volgende selectie maakt. Op woensdag 22 april worden de finalisten bekendgemaakt. Het publiek mag vervolgens vanaf woensdag 22 april tot vrijdag 5 juni stemmen op het Lekkerste Product 2020 via www.amsterdamfoodpitch.nl. De publieksstemmen wegen voor 25% mee in de eindbeoordeling. Vrijdag 5 juni pitchen de finalisten hun product in de finale tegenover de vakjury. De stem van de vakjury is doorslaggevend, waarna de winnaar tijdens de finale bekend wordt gemaakt. Winnaar "Lekkerste Product 2020" De winnaar wordt gekroond met de titel ‘Lekkerste product van 2020’ en komt in het schap te liggen bij De Kweker. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldbedrag van €1.500,- en krijgt ondersteuning bij de ontwikkeling van het product en de productlancering. Bron: @FoodClicks

Verkiezing  – Amsterdam Food Pitch gaat opnieuw op zoek naar het Lekkerste Product van 2020. De verkiezing start vrijdag 31 januari. De competitie biedt kleine ondernemers en thuiskoks een platform en geeft hen ondersteuning in het productieproces van keuken tot schap. Het initiatief van De Kweker wordt voor de derde keer georganiseerd. De winnaars van de Amsterdam Food Pitch komen ook daadwerkelijk in de schappen van De Kweker te liggen. De producten woren beoordeeld door een jury. Daarin hebben zitting Marjan Ippel (Talkin’ Food, journalist en food trendwatcher), Tjitze van der Dam (Executive (sous-) chef-kok, 24H chefs), Nancy van Batenburg (hoofdredacteur van culy.nl), Karin Richter (mevrouw Hamersma) en Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker). Winnaars van 2019 waren Dave’s True Food Flavours, Botanic Bites en Willicroft's This Is Not Cheese Fondue. Vertegenwoordigers van deze producten zijn ook bij de aftrap van de editie 2020 aanwezig om hun ervaringen te delen met de nieuwe kandidaten. Wedstrijdverloop Ambitieuze koks en foodies kunnen zich van vrijdag 31 januari tot en met maandag 30 maart inschrijven. De Kweker maakt uit alle aanmeldingen een longlist, waarna de jury op basis van documentatie een volgende selectie maakt. Op woensdag 22 april worden de finalisten bekendgemaakt. Het publiek mag vervolgens vanaf woensdag 22 april tot vrijdag 5 juni stemmen op het Lekkerste Product 2020 via www.amsterdamfoodpitch.nl. De publieksstemmen wegen voor 25% mee in de eindbeoordeling. Vrijdag 5 juni pitchen de finalisten hun product in de finale tegenover de vakjury. De stem van de vakjury is doorslaggevend, waarna de winnaar tijdens de finale bekend wordt gemaakt. Winnaar "Lekkerste Product 2020" De winnaar wordt gekroond met de titel ‘Lekkerste product van 2020’ en komt in het schap te liggen bij De Kweker. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldbedrag van €1.500,- en krijgt ondersteuning bij de ontwikkeling van het product en de productlancering. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid