Derde Amsterdam Food Pitch deze week van start


Verkiezing  – Amsterdam Food Pitch gaat opnieuw op zoek naar het Lekkerste Product van 2020. De verkiezing start vrijdag 31 januari. De competitie biedt kleine ondernemers en thuiskoks een platform en geeft hen ondersteuning in het productieproces van keuken tot schap. Het initiatief van De Kweker wordt voor de derde keer georganiseerd. De winnaars van de Amsterdam Food Pitch komen ook daadwerkelijk in de schappen van De Kweker te liggen. De producten woren beoordeeld door een jury. Daarin hebben zitting Marjan Ippel (Talkin’ Food, journalist en food trendwatcher), Tjitze van der Dam (Executive (sous-) chef-kok, 24H chefs), Nancy van Batenburg (hoofdredacteur van culy.nl), Karin Richter (mevrouw Hamersma) en Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker). Winnaars van 2019 waren Dave’s True Food Flavours, Botanic Bites en Willicroft's This Is Not Cheese Fondue. Vertegenwoordigers van deze producten zijn ook bij de aftrap van de editie 2020 aanwezig om hun ervaringen te delen met de nieuwe kandidaten. Wedstrijdverloop Ambitieuze koks en foodies kunnen zich van vrijdag 31 januari tot en met maandag 30 maart inschrijven. De Kweker maakt uit alle aanmeldingen een longlist, waarna de jury op basis van documentatie een volgende selectie maakt. Op woensdag 22 april worden de finalisten bekendgemaakt. Het publiek mag vervolgens vanaf woensdag 22 april tot vrijdag 5 juni stemmen op het Lekkerste Product 2020 via www.amsterdamfoodpitch.nl. De publieksstemmen wegen voor 25% mee in de eindbeoordeling. Vrijdag 5 juni pitchen de finalisten hun product in de finale tegenover de vakjury. De stem van de vakjury is doorslaggevend, waarna de winnaar tijdens de finale bekend wordt gemaakt. Winnaar "Lekkerste Product 2020" De winnaar wordt gekroond met de titel ‘Lekkerste product van 2020’ en komt in het schap te liggen bij De Kweker. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldbedrag van €1.500,- en krijgt ondersteuning bij de ontwikkeling van het product en de productlancering. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Support Your Locals versboxen inmiddels landelijk

Maaltijdboxen – Wat ooit begon als een initiatief in Amsterdam en Utrecht is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk netwerk; de maaltijdboxen van supportyourlocal duiken inmiddels over al op. Een steuntje in de rug voor alle lokale boeren, producenten en ondernemers.

Lees bericht

Telers en horeca proberen samen aspergeseizoen te redden

Coronacrisis – Aspergetelers vrezen dat nu de horeca is gesloten het seizoen verloren gaat. Met een gezamenlijk initiatief tussen horecabedrijven en telers willen zij kijken of zij het seizoen en de omzet nog kunnen redden. Met de lancering aspergesvandeteler.nl proberen zij te voorkomen dat de oogst verloren gaat.

Lees bericht


KHN heeft begrip voor verlenging van de horecasluiting

Horeca – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft ‘alle begrip’ voor het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen met nog eens drie weken te verlengen. Wel maakt de belangenvereniging zich grote zorgen over de financiële gevolgen. Vooral het feit dat een aantal belangrijke data, zoals het paasweekend, Koningsdag en een deel van de meivakantie in het water vallen.

Lees bericht


Horeca blijft dicht tot minstens 28 april

Coronamaatregelen – De horeca blijft gesloten tot minstens 28 april. Ook de scholen, kinderopvangcentra en sportkantines blijven gesloten. Thuiswerken en een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 meter en geen groepen groter dan drie personen, blijven, naast de sluiting, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft premier Mark Rutte, namens het kabinet dinsdagavond na het crisisoverleg bekendgemaakt.

Lees bericht

Noodloket voor coronagedupeerden is open

Coronaregeling - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid