Dierentuinen en attractieparken geleidelijk weer open


Overzichtsfoto van attractiepark Toverland

Leisure – Bijzonder was de reactie van het RIVM wel op twitter dat de dierentuinen en attractieparken niet dicht hadden hoeven gaan van de overheid en dus nu ook zelf weer mogen besluiten wanneer ze opengaan. Inmiddels heeft de Club van Elf, waar zo’n 23 grote attractieparken en dierentuinen bij zijn aangesloten aangegeven dat er gefaseerd wordt geopend, in overleg met de 25 veiligheidsregio’s.

Om te verzekeren dat dit gebeurt binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving hebben de dagattracties het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. ‘Dit biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens,’ zo laat de club weten. Voor de totstandkoming van het protocol hebben de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf samengewerkt.

Aanpassen

De Club van Elf had publiekelijk meerdere keren laten weten in overleg te zijn geweest over heropening van alle parken. Maar volgens het RIVM had dat niet gehoeven, omdat ze nooit dicht hadden hoeven gaan. Dat de meeste parken toch dicht zijn gegaan na de uitbraak in maart, is niet meer dan logisch geweest. Geen locatie had genoemd willen worden als mogelijke bron voor een virusuitbraak. Inmiddels zijn alle parken volop bezig met het aanpassen van zaken in verband met de anderhalvemeter en de herinrichting van de horecagelegenheden, zo laten enkele leden weten.

Anderhalvemeter

In het protocol zijn verder aanvullende maatregelen opgenomen die meer specifiek zijn voor de dierentuinen, attractieparken, rondvaarten en musea. Bij de attractieparken zijn dat bijvoorbeeld richtlijnen voor het plaatsnemen in een achtbaan en het controleren van de beugels van de karretjes met inachtneming van de anderhalve meter afstand. En wordt bij de dierentuinen vooral geïnformeerd over de ‘socal distancing’ regels. kan worden voldaan en in musea vinden vooralsnog geen groepsrondleidingen plaats.

Musea

Voor de musea geldt dat ze vanaf 1 juni weer open mogen. Daar mogen vooralsnog geen groepsrondleidingen plaatsvinden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


‘Terrassen langer open en doorstroomlocaties open’

Coronamaatregelen – Als de daling verder doorzet in de ziekenhuisopnames dan kunnen er per 19 mei een aantal versoepelingen worden doorgevoerd. Terrassen zouden dan weer langer open kunnen, de doorstroomlocaties mogen hun buitenactiviteiten weer opstarten en sporten voor grotere groepen is dan weer mogelijk.

Lees bericht

ABN AMRO verwacht dit jaar herstel vrijetijdseconomie

Leisure – De vrijetijdseconomie heeft een ongekend zwaar jaar achter de rug, maar vanaf de tweede helft van dit jaar treedt herstel op. Die verwachting noteert ABN AMRO in Sectorprognose Leisure 2021/2022. Maar zo waarschuwt de bank, het herstel verloopt moeizaam.

Lees berichtHoreca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid