Diergaarde Blijdorp gaat gefaseerd open


Leisure - Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gaat gefaseerd open. Aankomende zaterdag wordt gestart met maximaal 150 medewerkers en hun gezin. Dat meldt de dierentuin op de website.

De medewerkers en hun gezinnen gaan de aangebrachte voorzieningen en route-aanwijzingen gaan testen. Voor abonnementhouders gaat de dierentuin vanaf 20 mei open, later gevolgd dor dagbezoekers.

De aangescherpte richtlijnen, die op dinsdag 31 maart door het kabinet werden afgeroepen in het kader van bestrijding van het coronavirus, brachten Diergaarde Blijdorp er toe om op 1 april voor onbepaalde tijd het park te sluiten.

Positief

Blijdorp wil het mensen weer mogelijk maken een dagje uit te gaan, maar geeft wel aan dat de instructie van de overheid ‘vermijd drukte’ van belang is. De maatregelen die het park heeft genomen, moeten dat garanderen. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met voorzitter burgemeester Aboutaleb, heeft het voorstel met de maatregelen van Blijdorp positief beoordeeld.

Veilig Samen Uit

Blijdorp volgt het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) in samenwerking met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft opgesteld. Dit protocol biedt drie garanties: anderhalve meter afstand, voldoende en heldere informatie en extra hygiënemaatregelen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Attractieparken en dierentuinen werden verrast door testdagen’

Attractieparken - De Nederlandse pretparken en dierentuinen werden gisteren volledig overvallen door de mededeling dat zij onderdeel uitmaakten van de pilot met toegangstesten. De meeste attractie- en dierenparken parken, die onderdeel uitmaken van de test wisten van niets. Dat meldt althans Looopings, een nieuwssite over attractieparken.

Lees bericht


ABN AMRO verwacht dit jaar herstel vrijetijdseconomie

Leisure – De vrijetijdseconomie heeft een ongekend zwaar jaar achter de rug, maar vanaf de tweede helft van dit jaar treedt herstel op. Die verwachting noteert ABN AMRO in Sectorprognose Leisure 2021/2022. Maar zo waarschuwt de bank, het herstel verloopt moeizaam.

Lees bericht

FSIN: ‘Schade lockdown en crisis ongelijk verdeeld’

Analyse  - Binnen Foodservice is de schade van de lockdown en de coronacrisis zeer ongelijk verdeeld. Zakenhotels, catering, bedrijven in de Randstad, travel en horecabedrijven met weinig (buiten)ruimte worden het hardst geraakt. Minder hard getroffen worden leisurehotels, horeca met veel (buiten)ruimte, horeca in toeristische gebieden, fastservice en pompshops.

Lees berichtLeisure groeit matig, fastfood met 3,5 procent

Analyse – Volgens berekeningen van ABN AMRO vlakt de omzet in leisure licht af: van 4,1 procent in 2018 naar 1,5 procent in 2019. Fastfood daarentegen liet juist een forse groei zien van 3,5 procent, met name door een groeiende behoefte bij jongeren naar gemak. De groei in leisure heeft de afgelopen jaren hoog gelegen, maar neemt nu af. Vooral bij restaurants (+0,6 procent) en cafés ...

Lees bericht

Landal Greenparcs past interne organisatie aan

Leisure - Landal GreenParks gaat veranderingen doorvoeren in de interne organisatie. Het vakantieparkenbedrijf wil daarmee de winstgevendheid vergroten zich meer richten zich op groei. Het bedrijf zou ook meer willen investeren in het vernieuwen van de horeca. Dat laat het leisurebedrijf weten in een persverklaring. Landal Greenparcs gaat een regiostructuur invoeren, waarmee het slagvaardiger denkt te zijn. Er komen vier...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid