Dineren bij Mediamatic in tweepersoonskas


De tweepersoonskassen bij Mediamatic / Foto bij: Mediamatic

Horeca – In Engeland zijn ze er al en heten de ‘quarantainekassen’ lieflijk ‘igloo dinning’, maar feit is dat de tweepersoonskassen bij het Amsterdamse vegetarische restaurant Mediamatic een mooie oplossing zijn voor de anderhalvemeter horeca en gelijk ook in trek zijn bij de gasten; alle kassen zijn na 20 mei volledig volgeboekt.

Serres Séparées, noemt oprichter en directeur Willem Velthoven van Mediamatic de glazen eetruimtes zelf. Naar eigen zeggen heft hij ze ontwikkeld omdat hij zich ergerde aan collega’s in de horeca die roepen dat het onmogelijk is, gastvrij te zijn op 1,5 meter afstand. Ook hij ziet wel in dat de oplossing er niet voor iedereen liggen, maar er zijn ook creatieve oplossingen te vinden.

Het dineren in een kas was voor Velthoven logisch omdat die er bij zijn restaurant waren. Voorheen deden die ruimtes dienst voor allerlei kunstprojecten. Ze bleken na passen en meten ook geschikt te zijn als dinergelegenheid voor twee personen. In het geval van Mediamatic met uitzicht op het water. Ze waren snel volgeboekt. “Alleen bij warm weer en bij harde regen zijn de locaties iets minder geschikt,” laat een medewerkster weten. De kassen blijven echter een hele creatieve manier om, als de horeca weer meer vrijheid wordt gegeven, ook te voldoen aan de nieuwe richtlijnen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



ING gematigd positief over horeca in 2025

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.

Lees bericht

Winnaars van de Gault&Millau Awards 2025

Award-uitreiking – Tivoli Vredenburg in Utrecht vormde maandag opnieuw het decor voor de gidslancering en de bekendmaking van de Gault&Millau Awards. In aanwezigheid van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën zoals ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’.

Lees bericht




Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid