Dinner in Motion zorgt voor een onvergetelijke ervaring


Horeca - Hoe maak je een diner tot een onvergetelijke ervaring? Daar heeft ondernemer Bram van der Vorst over nagedacht toen hij zijn plan ontwikkelde voor Dinner in Motion in The Wall, het kenmerkende rode pand aan snelweg A2 bij Utrecht. Donderdag 1 december beleefde het futuristische restaurant de première. Bij Dinner in Motion zitten gasten in twee zalen aan lange tafels met 37 anderen waarbij ze ‘op reis gaan’ langs onder andere een casino, een onderwaterwereld en kunstwerken van wereldberoemde Hollandse meesters. Terwijl de beelden op vier muren worden geprojecteerd, wordt het eten in het betreffende thema’s geserveerd; bij casino zes hapjes op een bord met de projectie van, de voorbij razende, bekende afbeeldingen van een fruitautomaat, bijvoorbeeld. Afhankelijk van de beelden voelen de gasten windvlagen of beweegt de tafel. Tijdens de culinaire ‘reis’ worden op deze manier alle zintuigen geprikkeld. De combinatie van geluid, beeld en smaak, maakt het event tot een bijzondere en unieke ervaring. Beleving Van der Vorst noemt de avond een ‘culinaire beleving’. En dat is het ook. De gerechten die door cateraar Hutten worden gemaakt, zijn niet alleen smaakvol, ze passen door hun opmaak en samenstelling ook volledig in het thema van de beelden. Een hoogtepunt is het uitserveren van een schilderijtje met daarop een chocoladebolletje waar bij de projectie van de beeltenis van Het meisje met de Parel van kunstschilder Johannes Vermeer de lekkernij exact op de plaats van de beroemde oorbel ligt. Maar ook het dessert zelf, dat bestaat uit ijs en een slagroomcrème. Door de presentatie in een afgesloten blikje gecombineerd met de filmbeelden van het bekende blikje Campbell soep zet dit de gast volledig op het verkeerde been. Lokaal Hutten heeft voor Dinner in Motion gebruik  gemaakt van duurzame en lokale producten en van het eigen huislabel De Guijt. Het bier wordt geleverd door Heineken. Dinner in Motion is een van de eerste locaties waar het biermerk de nieuwe Heineken H41 gaat schenken. Vanuit vliegtuigtrolleys, waarmee het merk straks ook op bepaalde vluchten gaat werken. Dinner in Motion is een tijdelijk project dat in principe tot eind februari in The Wall is gevestigd, wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk. Bron: @FoodClicks

Horeca - Hoe maak je een diner tot een onvergetelijke ervaring? Daar heeft ondernemer Bram van der Vorst over nagedacht toen hij zijn plan ontwikkelde voor Dinner in Motion in The Wall, het kenmerkende rode pand aan snelweg A2 bij Utrecht. Donderdag 1 december beleefde het futuristische restaurant de première. Bij Dinner in Motion zitten gasten in twee zalen aan lange tafels met 37 anderen waarbij ze ‘op reis gaan’ langs onder andere een casino, een onderwaterwereld en kunstwerken van wereldberoemde Hollandse meesters. Terwijl de beelden op vier muren worden geprojecteerd, wordt het eten in het betreffende thema’s geserveerd; bij casino zes hapjes op een bord met de projectie van, de voorbij razende, bekende afbeeldingen van een fruitautomaat, bijvoorbeeld. Afhankelijk van de beelden voelen de gasten windvlagen of beweegt de tafel. Tijdens de culinaire ‘reis’ worden op deze manier alle zintuigen geprikkeld. De combinatie van geluid, beeld en smaak, maakt het event tot een bijzondere en unieke ervaring. Beleving Van der Vorst noemt de avond een ‘culinaire beleving’. En dat is het ook. De gerechten die door cateraar Hutten worden gemaakt, zijn niet alleen smaakvol, ze passen door hun opmaak en samenstelling ook volledig in het thema van de beelden. Een hoogtepunt is het uitserveren van een schilderijtje met daarop een chocoladebolletje waar bij de projectie van de beeltenis van Het meisje met de Parel van kunstschilder Johannes Vermeer de lekkernij exact op de plaats van de beroemde oorbel ligt. Maar ook het dessert zelf, dat bestaat uit ijs en een slagroomcrème. Door de presentatie in een afgesloten blikje gecombineerd met de filmbeelden van het bekende blikje Campbell soep zet dit de gast volledig op het verkeerde been. Lokaal Hutten heeft voor Dinner in Motion gebruik  gemaakt van duurzame en lokale producten en van het eigen huislabel De Guijt. Het bier wordt geleverd door Heineken. Dinner in Motion is een van de eerste locaties waar het biermerk de nieuwe Heineken H41 gaat schenken. Vanuit vliegtuigtrolleys, waarmee het merk straks ook op bepaalde vluchten gaat werken. Dinner in Motion is een tijdelijk project dat in principe tot eind februari in The Wall is gevestigd, wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees bericht


Sligro gelooft in krachtig herstel ondanks omzetdaling

Groothandel – Ondanks het omzetverlies over de eerste maanden van dit jaar door alle coronamaatregelen, ziet Sligro de komende periode met vertrouwen tegemoet. Zo is de groothandel gestart met de bouw van een nieuw vers-distributiecentrum in Veghel, is de ombouw van de zelfbedieningslocaties naar de 3.0 formule hervat met de verbouwing van Sligro Heerlen en wordt gestart met een bezorgservicelocatie in Gent...

Lees bericht

Hutten stelt Raad van Commissarissen samen

Benoeming – Hutten heeft sinds het voorjaar van 2021 een Raad van Commissarissen aangesteld. Die aanstelling volgde op het overdragen van het directeurschap van Bob Hutten aan Drees Peter van den Bosch per 1 januari. Naast voorzitter Bob Hutten bestaat de raad uit Edwin Heeren en Harry Brouwer.

Lees bericht




Hutten doet succesvolle pilot met hybride melk

Catering – Om de uitstoot van CO2 te verminderen, is het kijken op welke onderdelen in het proces of bij welke producten er bespaard kan worden. Zo startte Hutten een pilot bij een aantal espressobars waarbij gebruik werd gemaakt van ‘hybride melk’. Dat is melk die voor de helft uit koemelk bestaat en voor de andere helft uit haverdrink. En wat...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid