Dirk deelt appels uit bij basisscholen om broodtrommels te vullen


Dirk AGF-specialist met de Elstar-appels van Nederlandse telers die worden uitgedeeld op de basisscholen

Actie - Om kinderen in Nederland een gezonde start op school te geven na de herfstvakantie, deelt Dirk van den Broek deze maandag en dinsdag appels uit bij basisscholen in de buurt van alle Dirk-filialen. De landelijke appeltjesactie is een reactie op het recente nieuws dat steeds meer kinderen in Nederland met een lege broodtrommel naar school moeten.

Dirk-directeur Marcel Huizing over de appeltjesactie: “Ook kinderen zijn de dupe van toenemende armoede en de hoge voedselprijzen in ons land. Deze groep heeft gezond voedsel nodig om te groeien en slecht eten heeft voor hen grote gevolgen. Het uitdelen van appels is geen oplossing van dit probleem, maar met deze actie dragen wij ons steentje bij. Tegelijkertijd is het een signaal richting de overheid; we roepen ze nogmaals op om de prijs van gezond eten, zoals groente en fruit, zo laag mogelijk te houden.”

De tijd is rijp

De afgelopen jaren zijn gezonde producten nog harder in prijs gestegen dan ongezonde producten, volgens Huizing. Hierdoor is kiezen voor gezonde voeding voor veel mensen vaak helemaal geen optie. Dirk zet zich al langer in om groente en fruit betaalbaar te houden. Onder het motto ‘De tijd is rijp’ is Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, vorig jaar al een petitie gestart om de btw op groente en fruit te verlagen. De ruim 52.000 handtekeningen zijn toen overhandigd aan de Tweede Kamer en inmiddels staat de ingreep in het coalitieakkoord.

Betaalbaar

Dirk wil ook in deze koopkrachtcrisis dagelijkse boodschappen toegankelijk en betaalbaar houden voor iedereen. Deze zomer maakte Dirk daarom bekend de prijzen van een deel van het assortiment tot minstens het einde van het jaar te bevriezen. Ongeacht de inflatie die nog op Nederland afkomt. Daarnaast heeft de supermarkt de prijzen verlaagd van ruim 200 dagelijkse boodschappen. Het gaat hierbij om huismerkproducten én A-merken voor bijvoorbeeld babyvoeding, toetjes, beleg, koffie, thee, tussendoortjes en dierenvoeding. Prijsvergelijkingen van consumentenprogramma Kassa en de Consumentenbond bevestigen inmiddels ook dat Dirk de goedkoopste is als het aankomt op de basisboodschappen.

Bron: Dirk/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Getir moet supermarkt van gemeente Amsterdam sluiten

Flitsbezorging - Amsterdam wil dat Getir de tot supermarkt omgebouwde darkstore in de Eerste Jacob van Campenstraat toch sluit. De flitsbezorger bouwde de locatie in juli om in een zaak waar je als consument ook boodschappen kunt doen, om zodoende aan de gemeentelijke eisen te voldoen. Maar de gemeente blijft van mening dat de vestiging geen echte supermarkt is.

Lees bericht


Deloitte: ‘Daling online bestellingen is tijdelijk’

Onderzoek - Daling dit jaar in online omzet van supermarkten, maar de verwachting is wel dat de daling tijdelijk is en dat de online omzet komend jaar weer gaat toenemen. Dat is een van de opmerkelijke uitkomsten uit het jaarlijkse consumentenonderzoek van de Branchegroep Retail van Deloitte presenteert met veel genoegen haar jaarlijks onderzoek naar consumententrends in de supermarkt.

Lees bericht

Eerste pilotwinkel geopend van PLUS Vandaag

Formulenieuws – PLUS heeft de eerste winkel geopend met het nieuwe formuleconcept: PLUS Vandaag. De winkel is geopend in Noorden. Volgende week worden nog een tweetal winkels volgens dit nieuwe formuleconcept geopend, in Niekerk en Den Haag.

Lees bericht

Aldi haalt doelstelling CO2-reductie ruimschoots

Formulenieuws  – ALDI heeft de eigen uitstoot van broeikasgassen (CO₂) met 48.3 procent verlaagd ten opzichte van 2015. Daarmee werd de gestelde klimaatdoelstelling voor 2021 ruimschoots behaald. De discounter publiceert de resultaten in het internationale Duurzaamheidsverslag over 2021.

Lees bericht


EG Group opent supermarkt in Blackburn

Buitenland – De EG Group, in Nederland bekend van Texaco, ESSO en Spar Express, heeft in de Blackburn, de plaats waar het hoofdkantoor zit, een supermarkt geopend met zo’n 15.000 artikelen. De supermarkt, Euro Grocers, is 1 april opengegaan en moet een breed en divers publiek aanspreken. Producten uit verschillende werelddelen zijn er terug te vinden.

Lees bericht

Jumbo scherpt strategie aan en vernieuwt topstructuur

Formulenieuws - Op basis van een uitgebreide strategische analyse heeft Koninklijke Jumbo Food Groep haar nieuwe Meerjarenplan geïntroduceerd met daarin een aanscherping van de koers. De nieuwe strategie is erop gericht de sterke positie van Jumbo verder uit te bouwen in zowel de winkels als online. Tegelijkertijd past het bedrijf haar topstructuur aan. Dat meldt de supermarktketen donderdag in...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid