Diviande wint Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley


De prijswinnaars met (tweede van links) Jos Havekotte

Verkiezing - Diviande heeft onlangs de Publieksprijs van Regio FoodValley ontvangen. Het concept van Diviande, waarbij restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen wordt gebruikt voor de productie van gezonde ‘hybride’ roerbakreepjes, overtuigde het publiek om voor deze innovatie te kiezen.

Kipster is in 2020 uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Nederland en wordt gesteund door verschillende foodservicebedrijven zoals HMSHost en Albron. Leghennen worden op diervriendelijke wijze gehouden en de haantjes worden gespaard. De vleesproducten van Kipster voldoen aan het 3 sterren Beter Leven Keurmerk. Op alle vlakken werkt Kipster aan een gesloten kringloop. Daarom zocht het naar een manier om ook het restvlees dat aan de karkassen blijft zitten te verwaarden. In Diviande heeft Kipster een partner gevonden waarmee deze innovatie vorm heeft kunnen krijgen.

Diviande

De uitdaging voor de productontwikkeling van Diviande in samenwerking met Kipster zat vooral in de eiwitsamenstelling van het restvlees. Deze is anders dan bij regulier vlees en bevat veel collageen. De optie voor een volledig vleesproduct werd daardoor snel losgelaten en werd gekozen voor een hybride product. Het uiteindelijke product bestaat uit een bijzonder combinatie van 25% dierlijke eiwitten van Kipster restvlees en 75% plantaardige eiwitten zoals tarwe, erwt en soja.

Jos Havekotte, Sr. Innovation Manager bij Diviande: “Het winnen van de Publieksprijs is een enorme eer voor Diviande en een fantastische erkenning voor ons als productontwikkelaars. Een bevestiging dat we met ons partnership met Kipster een mooie duurzame weg ingeslagen zijn.”

Bron: Diviande/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSmullers krijgt als eerste foodserviceformule het Beter Leven keurmerk

Formulenieuws - Smullers heeft als eerste foodserviceformule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik  gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees. Het keurmerk werd vandaag overhandigd bij de opening van de nieuwe Smullers-locatie in Eindhoven.

Lees bericht

KFC-kip bitterballen nu ook te koop in supermarkt

Formulenieuws – Voor het eerst brengt KFC een product uit de restaurant naar de supermarkt. Voortaan zijn de oer-Hollandse kip bitterballen van de fastfoodketen te vinden in het diepvriesvak van Albert Heijn. Het gaat om twee varianten: de Crunchy Kip Bitterballen en de Spicy Kip Zinger Bitterballen, beide voorzien van de 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Lees bericht

Kipster ontwikkelt plantaardig ei: Veggs

Technologie – Vlees waar geen varken of rund bij komt kijken en ook aan melk zonder koe wordt gewerkt. Technologieën gaan steeds verder. Nu is er een plantaardig ei waar geen kip aan te pas komt, want Kipster komt met een vegan ei: Veggs.

Lees bericht


Future Food Group gaat zich vooral richten op proteïnerijk voedsel

Innovatiebedrijf – Het sinds 1 oktober nieuw gestarte Future Food Group heeft de intentie een vooraanstaande partij te worden in de markt van duurzame en eco-vriendelijke vleesproducten en vleesalternatieven. Het bedrijf is opgezet om te innoveren op dat terrein. Future Food Group maakt onderdeel uit van de vleesbedrijven Jan Zandbergen en Diviande en heeft voormalig slager Anton Bal aangetrokken om de dagelijkse...

Lees bericht

Diviande en Zandbergen introduceren hybride productlijn FiftyFifty

Introductie - Jan Zandbergen en Diviande in Veenendaal hebben hun assortiment uitgebreid met een nieuwe hybride productlijn: FiftyFifty. De producten bestaan voor vijftig procent uit vlees en voor vijftig procent uit groente. Volgens Zandbergen/Diviande is de nieuwe productlijn bedoeld  voor de consument die een balans zoekt tussen genieten, gezondheid en duurzaamheid. Maar de productlijn kan volgens het bedrijf ook...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid