Domino's introduceert rechthoekige pizza van 1,4 kilo om te delen


Formulenieuws -Pizzaketen Domino´s  introduceert een nieuwe rechthoekige pizza, gemaakt van vers deeg, met een gewicht van ongeveer 1,4 kilo. Deze Detroit-style pan pizza, genaamd de Dominator, is bedoeld om te delen met drie of vier personen.

De pizza heeft een luchtige bodem van 4 centimeter en is verkrijgbaar in twee smaakvarianten: The Ultimate en The Classic. De pizza’s kunnen ook worden belegd met ingrediënten naar eigen keuze. De Dominator, is de pizza onder de pizza’s volgens Tyla Robinson, innovatie chef bij Domino’s. Bij de pizzaketen betond al langer de wens om een iconische pizza te maken. Een bijzondere pizza die alleen verkrijgbaar is bij Domino’s. “Tijdens een inspiratietour in de Verenigde Staten herontdekte ik de Detroit-style pan pizza. Herkenbaar vanwege hun dikke maar toch luchtige bodem. Terug in Nederland zijn we met ons team aan de slag gegaan om een geheel eigen recept te maken, geïnspireerd op de typische Detroit-style pizza.” Volgens Robinson was het een uitdaging om met vers deeg een dikke maar luchtige bodem te maken.

Share a square

De Dominator bestaat uit twee helften en twee smaken. De Ultimate bestaat uit tomatensaus, Emmentaler, mozzarella, saucijs, pepperoni, ham, jalapeño pepers en paprikamix en The Classic uit tomatensaus, emmentaler, mozzarella, saucijs, pepperoni en rode ui. De naam Detroit-style pan pizza, ontleent de pizza aan de plaats Detroit in de Amerikaanse staat Michigan waar de rechthoekige pizza met dikke bodem voor het eerst verscheen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Domino’s pizza ook vanuit de muur in Bobbejaanland

Leisure - Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voortaan hun favoriete Domino’s Pizza uit de muur halen bij het pretpark. ADM Automaten heeft daar automaat geplaatst, die hetzelfde werkt als de standaard automaten, maar wel is aangepast aan het formaat van de pizza.

Lees bericht


Pizza frikandel speciaal op het menu Domino’s

Formulenieuws – Domio’s Pizza heeft sinds deze week de ‘Frikan’Dutchman’ oftewel de pizza met frikandel speciaal, op de kaart gezet alle vestigingen in Nederland in België. De pizza is gemaakt met de bekende Domino’s ingrediënten en vervolgens belegd met stukjes frikandel, ui en een swirl van mayonaise en curry.

Lees bericht


Domino’s Pizza groeit fors in bezorging en aantal locaties

Formulenieuws - Een omzetgroei van 5,1% tot €749,1 miljoen en 78 nieuwe winkels het afgelopen jaar er bij in Europa, waarvan 32 in de Benelux, 21 in Frankrijk en 13 in Duitsland. Domino’s Pizza Enterprises, de moedermaatschappij van Domino’s Pizza Nederland kon over het afgelopen jaar mooie cijfers tonen.

Lees bericht


Domino’s test pizzabezorging met drone op Zandvoortse strand

Pizzabezorging – Pizzaketen Domino’s heeft vandaag de eerste pizzabezorging per drone uitgevoerd in Nederland op het strand in Zandvoort. Domino’s biedt al een tijdje de mogelijkheid om pizza te bezorgen op niet-standaard plekken onder de noemer ‘Order Anywhere’, maar nog niet eerder per drone.

Lees bericht

Andre ten Wolde benoemd tot CEO Domino’s Europe

Benoeming - Domino’s benoemt bij halfjaarcijfers voormalig CEO Nederland en België Andre ten Wolde tot CEO Europa. Domino's Pizza Enterprises Limited, moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland, realiseerde in Europa een omzetgroei van +9,4% tot 382,8 miljoen euro. Daarnaast opende Domino’s in Europa 37 winkels.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid