Domino’s opent eerste half jaar 2021 twintig nieuwe winkels


Formulenieuws – Domino’s Nederland gaat in de eerste helft van 2021 twintig nieuwe vestigingen openen. Belangrijke reden daarvoor is de enorme groei in het aantal bezorgmaaltijden. Naast nieuwe vestigingen, zet de keten dit jaar ook in op meer variatie binnen haar menu en verdere verduurzaming van het bedrijf.

De keten maakte deze plannen bekend tijdens de publicatie van haar halfjaarcijfers. Het moederbedrijf Domino's Pizza Enterprises Limited van Domino’s pizza Nederland rapporteerde een sterke omzetgroei in het afgelopen halfjaar binnen Europa van  +13,8 % tot €435.7 miljoen. Die sterke groei  is vrijwel volledig te danken aan een toename van het aantal bezorgbestellingen.

Verschuiving bestelgedrag

Domino’s Nederland zag door de invloed van corona een verschuiving in het bestelgedrag. Misja Vroom, CEO Nederland: “In vergelijking met andere Europese landen, kwam een groot deel (40%) van onze omzet voor corona uit afhaalbestellingen. Op dit moment is dat nog 20%.  80% van de online orders is voor bezorging. Ook na corona zal het percentage bezorging hoog blijven. Daarom openen we record aantal winkels in de eerste helft van 2021.”

Met het openen van meerdere vestigingen in zowel nieuwe als bestaande gemeenten, verkleint Domino’s haar bezorggebieden. Vroom: “Onze gemiddelde bezorgtijd is 9 minuten vanaf het moment dat de pizza uit de oven komt. Met de komst van nieuwe vestigingen, kunnen we de bezorgtijd verder verkorten. En omdat afstanden korter zijn, kunnen we duurzamer en ook veiliger bezorgen. In totaal biedt de uitbreiding van Domino’s ook werkgelegenheid aan zo’n 500 nieuwe werknemers in haar vestigingen."

Duurzame groei

Domino’s groeide sinds de jaren ’90 uit tot de grootste onafhankelijke maaltijdbezorger van het land. Alle bezorgers zijn bij de keten in dienst. Waar de strategie jarenlang lag op het neerzetten van een landelijk netwerk, heeft Domino’s de ambitie om zich meer in te zetten op duurzame groei van het bedrijf. Vroom: “Corona heeft ons extra doen beseffen dat het een voorrecht was om open te mogen blijven. Groei is belangrijk, maar belangrijker nog is het investeren in mens, milieu en maatschappij. Het komende jaar gaan we ons dan ook meer inzetten op duurzame initiatieven. Op dit moment is bijvoorbeeld 70% van onze bezorgingen elektrisch. En vanaf dit jaar worden er geen brandstof voertuigen meer aangeschaft. Vanaf 2025 willen we 100% elektrisch bezorgen.”

Komend jaar breidt de keten ook het menu uit door meer variatie en gezondere opties zoals salades en vegetarische pizza’s.

Bron: Domino’s Nederland/ @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Drie favoriete gerechten in één My Domino’s Box

Introductie – Pizzaketen Domino's introduceert de My Domino's Box: een eenpersoons box met ruimte voor een mini-versie van je favoriete pizza en twee bijgerechten. De box is naar eigen smaak samen te stellen. Volgens Domino’s zijn er op die manier honderden mogelijke combinaties mogelijk.

Lees bericht






Domino’s eerste Nederlandse quick serviceketen met Nutri-Score

Formulenieuws - Domino’s start als eerste quick service restaurant met Nutri-Score in Nederland. De keten zet zich volledig in op het transparant maken van de voedingswaarden om consumenten een bewuste keuze te kunnen laten maken. Dat heeft de formule dinsdag bekendgemaakt bij het uitbrengen van het nieuwste eigen trendreport met daarin de meest actuele ontwikkelingen en trends van 2022.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid