Domino’s Pizza groeit fors in bezorging en aantal locaties


Formulenieuws - Een omzetgroei van 5,1% tot €749,1 miljoen en 78 nieuwe winkels het afgelopen jaar er bij in Europa, waarvan 32 in de Benelux, 21 in Frankrijk en 13 in Duitsland. Domino’s Pizza Enterprises, de moedermaatschappij van Domino’s Pizza Nederland kon over het afgelopen jaar mooie cijfers tonen.

In de Benelux opende de pizzaketen een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in Nieuwegein. Daarnaast opende de formule de 300e winkel in Den Bosch en de 100ste locatie in België. Maar ook introduceerde het bedrijf als eerste maaltijdbezorger ‘contactloos bezorgen’. Alles bij elkaar zorgde Domino’s Nederland in coronatijd ook nog eens zo’n 2000 nieuwe  banen. Vooral omdat gedurende de lockdown van de horeca bezorging een enorme vlucht nam.

Binnen Domino’s Europa (Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Luxemburg) zag de pizzaketen haar online sales groeien met 19.1 %. Vanwege corona groeide het aantal bezorgorders boven de 70% en in sommige landen zelfs boven de 80%, zo laat de pizzaketen weten.  Ondanks de corona opende Donino’s ook nog nieuwe winkels. Mede door groei in aantal winkels en groei in delivery steeg ook de vraag naar extra personeel. André ten Wolde CEO Europa: “Om de groei mogelijk te maken, hebben we veel nieuwe mensen aangenomen. Binnen Domino’s Pizza Enterprises werden er 13.000 nieuwe banen gecreëerd waarvan 2000 in Nederland.”

Groei

Domino’s wil de komende jaren doorgroeien van 400 winkels in de Benelux naar 600. Deze groeiambities blijven ongewijzigd. Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 17.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland. Jaarlijks bezorgt het bedrijf in de Benelux zo’n 24 miljoen pizza’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Domino’s wil 15% vrouwelijke franchisers in 2023

Formulenieuws –Domino’s wil meer vrouwelijke franchisers hebben. De pizzaketen geeft aan in 2023 15 procent vrouwelijke ondernemers te willen hebben. Om dat te bereiken wordt gestart met het aantrekken van vrouwelijke pizzabezorgers, want 90% van de pizzabezorger wordt uiteindelijk franchiser.

Lees berichtEerste Sugo to go open in Rotterdam

Formulenieuws – De pizzaformule Sugo, dat diverse locaties heeft in Nederland opent vandaag op dinsdag 22 september, de eerste ‘to go’-locatie. De vestiging is geopend op het Alexanderplein in de Maasstad.

Lees bericht

Domino’s test pizzabezorging met drone op Zandvoortse strand

Pizzabezorging – Pizzaketen Domino’s heeft vandaag de eerste pizzabezorging per drone uitgevoerd in Nederland op het strand in Zandvoort. Domino’s biedt al een tijdje de mogelijkheid om pizza te bezorgen op niet-standaard plekken onder de noemer ‘Order Anywhere’, maar nog niet eerder per drone.

Lees bericht


Minimumleeftijd maaltijdbezorgers Domino’s op 16 jaar

Formulenieuws - Domino’s verhoogt de minimumleeftijd van haar bezorgers naar 16 jaar. Eerder dit jaar in april werd de leeftijd door de pizzaketen al aangepast voor de eigen winkels, maar die minimumleeftijd van de maaltijdbezorgers geldt nu ook voor de aangesloten franchisers.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid