Domino’s Pizza groeit fors in bezorging en aantal locaties


Formulenieuws - Een omzetgroei van 5,1% tot €749,1 miljoen en 78 nieuwe winkels het afgelopen jaar er bij in Europa, waarvan 32 in de Benelux, 21 in Frankrijk en 13 in Duitsland. Domino’s Pizza Enterprises, de moedermaatschappij van Domino’s Pizza Nederland kon over het afgelopen jaar mooie cijfers tonen.

In de Benelux opende de pizzaketen een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in Nieuwegein. Daarnaast opende de formule de 300e winkel in Den Bosch en de 100ste locatie in België. Maar ook introduceerde het bedrijf als eerste maaltijdbezorger ‘contactloos bezorgen’. Alles bij elkaar zorgde Domino’s Nederland in coronatijd ook nog eens zo’n 2000 nieuwe  banen. Vooral omdat gedurende de lockdown van de horeca bezorging een enorme vlucht nam.

Binnen Domino’s Europa (Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Luxemburg) zag de pizzaketen haar online sales groeien met 19.1 %. Vanwege corona groeide het aantal bezorgorders boven de 70% en in sommige landen zelfs boven de 80%, zo laat de pizzaketen weten.  Ondanks de corona opende Donino’s ook nog nieuwe winkels. Mede door groei in aantal winkels en groei in delivery steeg ook de vraag naar extra personeel. André ten Wolde CEO Europa: “Om de groei mogelijk te maken, hebben we veel nieuwe mensen aangenomen. Binnen Domino’s Pizza Enterprises werden er 13.000 nieuwe banen gecreëerd waarvan 2000 in Nederland.”

Groei

Domino’s wil de komende jaren doorgroeien van 400 winkels in de Benelux naar 600. Deze groeiambities blijven ongewijzigd. Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 17.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland. Jaarlijks bezorgt het bedrijf in de Benelux zo’n 24 miljoen pizza’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Domino’s pizza ook vanuit de muur in Bobbejaanland

Leisure - Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voortaan hun favoriete Domino’s Pizza uit de muur halen bij het pretpark. ADM Automaten heeft daar automaat geplaatst, die hetzelfde werkt als de standaard automaten, maar wel is aangepast aan het formaat van de pizza.

Lees bericht


New York Pizza wil fors blijven groeien

Formulenieuws – Het jaar 2021 is een prachtig en zeer succesvol jaar voor pizzaketen New York Pizza. Met maar liefst 28 openingen in Nederland, 5 openingen in België en ook nog de acquisitie van 3 ketens in Duitsland was dit het meest succesvolle jaar in de geschiedenis. Maar daar stopt het niet. Onlangs opende de pizzaketen de 250ste locatie in Nederland in Cuijk.

Lees bericht


New York Pizza neemt Duitse pizzaketen Stückwerk over

Overname - New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, heeft de Duitse pizzaketen Stückwerk overgenomen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

Lees bericht


Pizza frikandel speciaal op het menu Domino’s

Formulenieuws – Domio’s Pizza heeft sinds deze week de ‘Frikan’Dutchman’ oftewel de pizza met frikandel speciaal, op de kaart gezet alle vestigingen in Nederland in België. De pizza is gemaakt met de bekende Domino’s ingrediënten en vervolgens belegd met stukjes frikandel, ui en een swirl van mayonaise en curry.

Lees bericht

New York Pizza voor grootste deel in Noorse handen

Overname - New York Pizza, een van de grootste Nederlandse pizzaketens, wordt grotendeels verkocht aan het Noorse Orkla Group. Orkla heeft al tientallen merken in handen op het gebied van levensmiddelen. De Noren, die vooral geïnteresseerd zijn in het Nederlandse pizzadeeg, krijgen 75 procent van het bedrijf in handen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid