Doorstart voor De Pastafabriek Al Dente in Haarlem
Industrie - De activiteiten van De Pastafabriek Al Dente worden voortgezet onder de nieuwe bedrijfsnaam Pastificio Al Dente B.V., met behoud van de handelsnaam. Curator Michel Moeijes bereikte hierover overeenstemming met investeerder Capital Blue Partners en de familie d’Antuono.
Door de overeenkomst gaan de productie en leveringen zonder onderbreking door, waardoor klanten en werknemers zekerheid behouden. Volgens curator Moeijes beperkt de doorstart de maatschappelijke schade van het faillissement.
Capital Blue Partners neemt samen met de familie d’Antuono de bedrijfsvoering op zich. Bob Stapel is aangesteld als commercieel directeur. Oprichter Tiziana d’Antuono spreekt van een “nieuwe kans”.
Bron: De Pastafabriek Al Dente/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Veloce lanceert eerste mobiele kookrobot tijdens ADE
Kookrobot - Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) presenteert het Nederlandse bedrijf Veloce zijn eerste mobiele kookrobot. De robot bereidt in een speciaal ontworpen zeecontainer ter plekke verse pasta. De primeur vindt plaats op Thuishaven, onder leiding van sterrenchef Stephan Hentschel, die samen met de techniek van Veloce het live-experiment is aangegaan.
Lees berichtEerste vestiging van Nederlandse Eataly geopend op Schiphol
Schiphol - Luchthaven Schiphol is sinds woensdag een culinaire hotspot rijker. In Lounge 1 opende de eerste Nederlandse vestiging van het internationaal gerenommeerde Eataly. Een Italiaanse foodformule die wereldwijd bekend staat om haar hoogwaardige producten en authentieke gastronomie.
Lees berichtMariusz Olesiński winnaar NK Lekkerste Pasta 2025
Wedstrijd - Chef Mariusz Olesiński van restaurant Viviamo in Woerden heeft de derde editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Hij verraste de jury met een reuze ravioli gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Giovanni Carmelitano van Casalinga in Amsterdam won zilver en het brons was voor Ennio Zaccariello van Primo in Hilversum.
Lees berichtHAK en Turff gaan studenten inspireren zelf te koken
Studenten – Afhaalmaaltijden zijn in trek bij uitwonende studenten. Zo’n 40 procent bestelt minimaal een keer per week eten. Het gaat dan vaak om pizza, sushi of een kapsalon. Ook geeft 35 procent van de studenten meer uit aan kant-en-klaarmaaltijden. Omdat deze maaltijden vaak te weinig groenten bevatten, slaan HAK en studenten-startup Turff de handen ineen om studenten vaker een maaltijd zelf...
Lees berichtLuca’s op station Zwolle en ‘s-Hertogenbosch worden Julia’s
Formulenieuws – Luca’s gaat als formulenaam verdwijnen. De twee locaties op station Zwolle en ‘s-Hertogenbosch worden Julia’s. Dat heeft NS Retail donderdag bekend gemaakt.
Lees berichtHouben Worstenbrood maakt doorstart
Doorstart – Bart Houben, eigenaar van Houben Worstenbrood maakt bekend dat het bedrijf een doorstart heeft gemaakt. Houben maakte de herstart van zijn bedrijf in Eindhoven, na het eerdere faillissement, bekend via linkedin.
Lees bericht