Drie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block


De drie winnaars van New Chefs on the Block samen met de mensen van Food Reporter

Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.

De presentatie van de ‘drie nieuwe chefs’ werd gehouden vlak voor de presentatie van de Gauld&Millau gids in Tivoli Vredenburg in Utrecht. New Chefs on the Block is geen competitie, maar geeft jonge chefs een podium om zich te manifesteren. Food Reporter, een mediaplatform voor horecaprofessionals powered by Bidfood, presenteert de jonge chefs’. Door middel van een videoboodschap laat Food Reporter zien met welke inzet en passie er door de chefs binnen hun restaurant wordt gewerkt.

Gijs Kemmeren (restaurant Vannu)

Bij restaurant Herberg de Kop van ’t Land ontdekte Gijs zijn passie voor koken met groenten. Die passie wilde hij vervolgens aan het grote publiek overbrengen met een groenterestaurant, waar hij de grenzen van de keuken verlegt door groenten op allerlei manieren te verwerken in zijn gerechten. Zo ontstond restaurant Vannu dat hij samen met zijn partner Iris Saaman opende. Lokale en seizoensgebonden producten spelen de hoofdrol in het restaurant. Verspilling wordt tot een minimum beperkt, omdat Gijs al vijftien jaar experimenteert met innovatieve bereidingsmethoden: van fermenteren tot drogen en alles daartussenin. Zijn duurzame visie en aanpak maken dat hij zich nu één van de New Chefs mag noemen. Restaurant Vannu kreeg later bij de Gault&Millau-bijeenkomst ook een award als het beste groenterestaurant van Nederland.

Peter Bogema (restaurant Sober)

Een duurzamere wereld is voor Peter ontzettend belangrijk en dit is dan ook de drijvende kracht achter zijn restaurant Sober. De naam van het restaurant weerspiegelt de filosofie: de gerechten zijn sober en minimalistisch. Zijn gerechten draaien om duurzame producten. Groenten en kruiden komen uit eigen moestuin en andere producten worden geleverd door lokale producenten. Zo ontstaat een balans tussen respect voor natuur, de seizoenen en culinaire verfijning. De unieke keuken van Peter wordt opgemerkt: kort na de opening beloonde Gault&Millau het restaurant met dertien punten.

Luca Carli (restaurant Reverie)

Deze jonge en ambitieuze chef is pas 24 jaar oud, maar is nu al hard op weg om zijn plek in de culinaire wereld te veroveren. Zijn oma leerde hem de kracht van delen en samenkomen door eten. Die visie staat in zijn restaurant centraal: mensen verbinden met gerechten en hen een ervaring bieden die verder gaat dan eten. Luca heeft een bijzondere manier van koken, waarbij hij zich niet aan recepten houdt maar zich laat leiden door zijn intuïtie. In zijn keuken komen creativiteit en techniek samen, met unieke gerechten als resultaat. Met zijn vernieuwende kijk op koken en zijn toewijding om gasten met elkaar te verbinden is Luca een frisse en veelbelovende chef.

Vivian Bruinsma, Manager Food Reporter: “Met New Chefs on the Block zetten we niet alleen talent in de schijnwerpers, maar benadrukken we ook het belang van duurzaamheid en innovatie in de gastronomie.”

De New Chefs werden bekendgemaakt aan de hand van documentaires. Hierin krijgt de kijker een uniek kijkje in de werelden van de drie chefs.

Bron: Food Reporter/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘s-Hertogenbosch is Nederlandse horecahoofdstad

Onderzoek  – Op basis van restaurantdichtheid, gastbeoordelingen en betaalbaarheid is ’s-Hertogenbosch Horeca Hoofdstad van Nederland. De Brabants stad heeft daarin de concurrentie van Maastricht en Leeuwarden in de rug. De Friese hoofdstad blijkt wel de meest voordelige stad te zijn.

Lees bericht


INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen

Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.

Lees bericht


Winnaars van de Gault&Millau Awards 2025

Award-uitreiking – Tivoli Vredenburg in Utrecht vormde maandag opnieuw het decor voor de gidslancering en de bekendmaking van de Gault&Millau Awards. In aanwezigheid van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën zoals ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’.

Lees bericht


Bouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart

Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.

Lees bericht

Foodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen

Analyse  - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid