Drie nieuwe restaurants met twee sterren in Michelin Gids 2022


Theater DeLaMar was opnieuw de locatie voor de uitreiking van de Michelin Sterren

Selectie – Drie nieuwe restaurants met twee sterren en tien restaurants die voor het eerst bekroond worden met een Michelin-ster. Dat was de uitkomst van de selectie van de nieuwe Michelin Gids Nederland, die maandag in het Amsterdamse DeLaMar Theater werd gepresenteerd.

In totaal omvat deze nieuwste editie 520 restaurants, waaronder 117 Michelin Sterren, 112 Bib Gourmand restaurants en 11 Groene MICHELIN Sterren. Speciale waardering ging uit naar alle chefs van de restaurants. Geroemd werd de volharding en inzet van de chefs, ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij de afgelopen twee jaar hebben moeten werken. Het werd gezien als een mooi voorbeeld van de veerkracht en het succes van de Nederlandse gastronomie. Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de Michelin Gids: “De 2022-selectie van de gids illustreert de verfijning en de creativiteit die de Nederlandse culinaire scène kenmerken. Als gastronomische bestemming in voortdurende ontwikkeling, onderscheidt Nederland zich ook door de toenemende aandacht die Nederlandse restauranthouders besteden aan duurzaamheid."

Culinaire voortrekkers

Bij de sterrenuitreiking wisten De Librije van Jonnie Boer en Inter Scaldes van Jannis Brevet de drie sterren te bevestigen. Zij blijven in Nederland de culinaire voortrekkers. Drie nieuwe restaurants wisten twee sterren te bemachtigen. De Nieuwe Winkel in Nijmegen, restaurant Flore van Bas van Kranen in Amsterdam en restaurant Julemont in Wittem. En tien nieuwe restaurants werden voor het eerst bekroond met een Michelin Ster.

Michelin Awards

De Michelin Gids beloont professionals die bijdragen aan onvergetelijke eetervaringen en zet jong talent in de spotlights. De Michelin Young Chef Award gaat naar Yoran Jacobi van De Juwelier in Amsterdam. En de Sommelier Award, uitgereikt door Makro, ging naar Alma in Oisterwijk.

Bib Gourmand

De 2022-editie kent ook 112 Bib Gourmand onderscheidingen toe, waaronder 16 nieuwe. De Bib Gourmand is een soort keurmerk van restaurants die een juiste verhouding hebben tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Bron: Michelin Gids/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Michelin Sterren bekendgemaakt in theater DeLaMar

Uitreiking - Michelin heeft vandaag de selectie van de Michelin Gids Nederland 2023 bekendgemaakt in het Amsterdamse DeLaMar Theater. De selectie omvat 504 restaurants, waaronder 125 restaurants bekroond met ten minste één ster en 98 Bib Gourmand restaurants. De selectie van dit jaar wordt verrijkt met één restaurant met twee sterren, 17 restaurants met één ster, 4 Groene Sterren en 8 Bib Gourmand restaurants.

Lees bericht




Thuisbezorgd.nl en Makro bieden restaurants inkoopkorting

Samenwerking - Thuisbezorgd.nl werkt samen met Makro om aan de aangesloten restaurants een unieke inkoopkorting bij de groothandel te bieden. Dat is maandag op de Horecava bekend gemaakt. Meer dan 13.000 restaurant partners van Thuisbezorgd.nl genieten direct na registratie van een korting tussen 3 en 5% bij alle 17 vestigingen van Makro in Nederland.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid