Drie nieuwe restaurants met twee sterren in Michelin Gids 2022


Theater DeLaMar was opnieuw de locatie voor de uitreiking van de Michelin Sterren

Selectie – Drie nieuwe restaurants met twee sterren en tien restaurants die voor het eerst bekroond worden met een Michelin-ster. Dat was de uitkomst van de selectie van de nieuwe Michelin Gids Nederland, die maandag in het Amsterdamse DeLaMar Theater werd gepresenteerd.

In totaal omvat deze nieuwste editie 520 restaurants, waaronder 117 Michelin Sterren, 112 Bib Gourmand restaurants en 11 Groene MICHELIN Sterren. Speciale waardering ging uit naar alle chefs van de restaurants. Geroemd werd de volharding en inzet van de chefs, ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij de afgelopen twee jaar hebben moeten werken. Het werd gezien als een mooi voorbeeld van de veerkracht en het succes van de Nederlandse gastronomie. Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de Michelin Gids: “De 2022-selectie van de gids illustreert de verfijning en de creativiteit die de Nederlandse culinaire scène kenmerken. Als gastronomische bestemming in voortdurende ontwikkeling, onderscheidt Nederland zich ook door de toenemende aandacht die Nederlandse restauranthouders besteden aan duurzaamheid."

Culinaire voortrekkers

Bij de sterrenuitreiking wisten De Librije van Jonnie Boer en Inter Scaldes van Jannis Brevet de drie sterren te bevestigen. Zij blijven in Nederland de culinaire voortrekkers. Drie nieuwe restaurants wisten twee sterren te bemachtigen. De Nieuwe Winkel in Nijmegen, restaurant Flore van Bas van Kranen in Amsterdam en restaurant Julemont in Wittem. En tien nieuwe restaurants werden voor het eerst bekroond met een Michelin Ster.

Michelin Awards

De Michelin Gids beloont professionals die bijdragen aan onvergetelijke eetervaringen en zet jong talent in de spotlights. De Michelin Young Chef Award gaat naar Yoran Jacobi van De Juwelier in Amsterdam. En de Sommelier Award, uitgereikt door Makro, ging naar Alma in Oisterwijk.

Bib Gourmand

De 2022-editie kent ook 112 Bib Gourmand onderscheidingen toe, waaronder 16 nieuwe. De Bib Gourmand is een soort keurmerk van restaurants die een juiste verhouding hebben tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Bron: Michelin Gids/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


Groendus en Zoncoalitie realiseren zonnedaken voor Makro

Groothandel - Makro heeft een grote zonnecentrale in gebruik genomen op het dak van Makro Duiven. Op nog 4 andere daken wordt druk gebouwd. In totaal worden er 8.720 zonnepanelen geïnstalleerd met een vermogen van bijna 5.000 kilowattpiek, vergelijkbaar met het verbruik van ongeveer 1.500 huishoudens per jaar.

Lees bericht
Jumbo presteert goed, het wachten is op La PLace

Cijfers - Jumbo doet op alle fronten goede zaken, alleen de coronamaatregelen blijven de La Place-restaurants parten spelen. De omzet over het eerste half jaar nam vrijwel volledig autonoom toe met 5,3% ten opzichte van eerste helft 2020 en kwam uit op €5,36 miljard. Een stijging met €268 miljoen. Omdat de groei van 5,3% hoger is dan de gemiddelde marktgroei in de sector van circa 5%,...

Lees bericht

Jumbo gaat samenwerken met Makro in zakelijke markt

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en foodservicegroothandel Makro bundelen vanaf deze maand hun krachten om zakelijke klanten van Jumbo beter te kunnen bedienen. Dat laten beide bedrijven maandag weten. Met de samenwerkingsovereenkomst worden bijna duizend artikelen uit het assortiment van Makro aan het zakelijke online winkelkanaal van Jumbo toegevoegd.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid