Drie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag


60 procent van de horecamedewerkers overweegt om van baan te wisselen of hun huidige baan op te zeggen

Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.

Uit nieuw internationaal onderzoek van Quinyx blijkt dat 60 procent van de horecamedewerkers overweegt om van baan te wisselen of hun huidige baan op te zeggen. Het onderzoek is uitgevoerd in april 2024 onder 1.574 eerstelijnsmedewerkers, waaronder 317 horecamedewerkers. Het percentage dat van baan wil wisselen is ruim verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar, toen overwoog nog 18 procent van de horecamedewerkers om hun baan op te zeggen.

De resultaten tonen een duidelijke behoefte aan betere compensatie en werkomstandigheden. De belangrijkste redenen voor medewerkers om een baanwissel te overwegen zijn:

- Een hoger salaris (49%)

- Het gevoel van onderwaardering door de werkgever (30%)

- Geen doorgroeimogelijkheden (29%)

- Werkomgeving niet prettig vinden (10%)

- Het gevoel van stress op het werk (10%).

De resultaten bekijkend is Quinyx-CEO Erik Fjellborg van mening dat de horecabranche dringend actie moet ondernemen om de waardering en de werkvoorwaarden van hun personeel te verbeteren. "Het bieden van flexibele werktijden en betere carrièremogelijkheden kan helpen het personeelsverloop te verminderen en de betrokkenheid te verhogen."

Jonge werknemers

Jongere horecamedewerkers tonen een grotere bereidheid om van baan te wisselen, zo geeft 64 procent van de leeftijdsgroep 18 tot 24 jaar dit aan. Bij medewerkers boven de 54 jaar is dit aanzienlijk minder (33%). De redenen die horecamedewerkers noemen om hun baan op te zeggen, komen overeen met de redenen als die juist hun betrokkenheid op hun werk zouden vergroten. 62 procent aan dat hun inzet vergroot zou worden bij een hoger salaris en voor 22 procent geldt dit als er betere doorgroeimogelijkheden zouden zijn. Daarnaast vergroten een flexibeler werkrooster (19%) en een minder stressvolle werkomgeving (23%) de betrokkenheid op het werk.

Bron: Quinyx/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ad Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s

Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan  het Stadhuisplein in Rotterdam.

Lees bericht


Vakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens

Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.

Lees bericht




Essense nieuwe high-end cateraar in eventcatering

Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid