Drie sportverenigingen gaan maandlang suikervrije fris promoten


Vrumona gaat bij drie sportverenigingen een maand lang alleen de suikervrije frisdranken aanbieden

Sportkantine – Drie grote Nederlandse sportverenigingen, te weten SV Kampong, AH&BC en AFC, gaan zich actief inzetten om de suikerinname via frisdrank op hun sportkantines te verminderen. De pilot loopt een maand lang door vrijwel uitsluitend suikervrije frisdrank aan te bieden.

De suikercompetitie is een initiatief van frisdrankleverancier Vrumona in Bunnik. Sinds 2015 heeft de frisdrankenproducent al circa 1.5 miljard suikerklontjes uit haar dranken gehaald. Nu heeft het bedrijf zich tot doel gesteld om ook bij sportverenigingen zoveel mogelijk de suikerinname via frisdrank te verminderen.  “Sportverenigingen zijn bij uitstek plekken waar gezondheid hoog in het vaandel zou moeten staan. Toch zien we het aangeboden frisassortiment nog overwegend veel suikerhoudende dranken bevat. Mensen zijn zich vaak onvoldoende bewust van de hoeveelheden suiker in fris en van lekkere verantwoorde alternatieven. Dat is wat we met deze pilot beogen. Om bewustzijn te creëren en idealiter gedragsverandering “ aldus Evelien Sanders - de Boer, managing director Vrumona.

Bewustwording

Naast het verminderen van de totale suikerinname via fris deze maand, is het doel om te onderzoeken welk effect dit heeft op de bewustwording en het aankoopgedrag. De opgedane inzichten worden meegenomen in een eventuele structurele aanpak. Aan het eind van de maand hopen de verenigingen bekend te maken met hoeveel de suikerinname via fris is verminderd en ook andere verenigingen te inspireren om hun voorbeeld te volgen. Met gezamenlijk ruim 11.000 leden hopen de clubs maximaal suikerconsumptie te kunnen terugbrengen om een stap te zetten richting een gezonder sportklimaat.

Bron: Vrumona/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecasector richt platform op in strijd tegen personeelscrisis

Horecaplatform – Partners uit verschillende hoeken van de horeca sector richten gezamenlijk het platform mijnhorecabaan.nl op. Onder andere HMSHost International, Heineken, Coca Cola, Vrumona, McDonald’s, Restaurant Company Europe, Bidfood en Bram Ladage slaan de handen ineen om de nationale personeelscrisis aan te pakken.

Lees bericht


AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees bericht


CRS-Vending Towers gewrapt als Rockstar Tower

Activatie – Rockstar Energy Drink is geïntroduceerd en dat moet het land weten ook. In samenwerking met Convenience Retail Solutions (CRS), een onderdeel van Lekkerland, is samen met frisdrankproducent Vrumona een Rockstar Energy Drink Vending Tower neergezet bij een locatie van De Haan Minerale Oliën.

Lees bericht


Rivella lanceert merkcampagne ‘Dat is wel zo lekker’

Campagne - Rivella start een nieuwe merkcampagne waarin smaak, natuur en vrienden centraal staan. Met 'Dat is wel zo lekker' profileert het merk zich als een verfrissende drank waarmee je je met één slok in de natuur waant en die je het best kunt drinken in gezelschap van vrienden.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid