Drie ziekenhuizen serveren ook plantaardige LikeMeat-maaltijden
_2_1080_810_90.jpeg)
Zorg - Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees gaan het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, Amphia Ziekenhuis in Breda en Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam ook plantaardige maaltijden van Livekindly Collective’s merk LikeMeat serveren aan patiënten.
CEO van het collectief, Kees Kruythoff, en ambassadeur van de plantaardige beweging, Ali B, trapten de week vanmorgen af in het Rotterdamse ziekenhuis. De Nationale Week Zonder Vlees vindt dit jaar voor de vierde keer plaats en loopt van 8 tot en met 14 maart.
Volgens initiatiefnemer Livekindly Collective, een wereldwijd collectief van voedingsmerken dat plantaardig eten onderdeel wilt maken van ieders eetpatroon en zo een duurzame toekomst wilt realiseren past een plantaardig eetpatroon zeker ook binnen de medische sector .
Plantaardig
Naast een vlees-, vis- of vegetarische maaltijd, zullen patiënten van de drie deelnemende ziekenhuizen tijdens de week zonder vlees de optie hebben om voor een plantaardig alternatief te kiezen. Hiervoor stelt Liovekindly de producten van LikeMeat ter beschikking, een voedingsmerk met biologische plantaardige alternatieven die qua smaak en textuur vergelijkbaar zijn met vlees. De maaltijden worden voorbereid en geleverd door internationale expert voor maaltijden in de zorg, Marfo Food Group.
Kick-off
De kick-off voor deze primeur in de medische wereld vond vanmorgen, 8 maart, plaats in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. CEO van Livekindly Collective, Kees Kruythoff, en Ali B, die zich enkele maanden geleden aansloot bij het collectief, brachten een bezoek aan het ziekenhuis voor de officiële opening van het initiatief en brachten de eerste maaltijden. Ook gingen zij in gesprek met Peter Langenbach, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Health Food Wall en LIVEKINDLY slaan handen ineen
Samenwerking - Health Food Wall, met de slimme fridges voor openbare ruimten, slaat de handen in een met plantaardige multinational LIVEKINDLY Collective. De samenwerking betekent dat het assortiment binnen de fridges wordt uitgebreid met de plant-based producten van Oumph! en LikeMeat.
Lees berichtGreen Food Lab zet volgende stap met nieuw managementteam
Consultancy - Food consultancy & communications agency Green Food Lab heeft per 1 mei een nieuw managementteam. Isabel Boerdam, oprichter van Green Food Lab, draagt vanaf dat moment de dagelijkse leiding over aan Kim Zoon, Jody Vermeij en Floor van den Elshout.
Lees berichtDe Pizzabakkers komen met plant-based pizza
Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.
Lees berichtWeek Zonder Vlees voegt in 2022 ‘& Zuivel’ toe
Campagne - De jaarlijks terugkerende campagne ‘De Nationale Week Zonder Vlees’ vraagt deze editie ook aandacht voor de impact van zuivel op het klimaat. Met de toevoeging ‘& Zuivel’ worden de deelnemers ook uitgedaagd om niet alleen het vlees een week te laten staan maar ook zuivel.
Lees berichtVierde editie Nationale Week Zonder Vlees van start
Actieweek – Vandaag gaat de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees van start. Tijdens deze campagne wordt Nederland bewust gemaakt van de positieve impact van minder vlees eten, en ervaren zij hoe gemakkelijk dit kan zijn. Het animo van partners en andere organisaties is onverminderd groot. Naast vele Nederlanders, supermarkten en producenten, sluiten ook scholen, pompstations, studentenverenigingen en ministeries...
Lees berichtVegetarische Slager en Deliveroo lanceren De Vleesch Lobby
Pop-up restaurant - Ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager. Geïnteresseerden kunnen dan zelf ervaren dat vegetarisch vleesch net zo lekker is als dierlijk vlees.
Lees bericht