Drie ziekenhuizen serveren ook plantaardige LikeMeat-maaltijden


Ali B en Kees Kruythoff van LIVEKINDLY bij de aftrap van de plantaardige maaltijden voor de drie ziekenhuizen / Foto bij: MCPR

Zorg - Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees gaan het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, Amphia Ziekenhuis in Breda en Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam ook plantaardige maaltijden van Livekindly Collective’s merk LikeMeat serveren aan patiënten.

CEO van het collectief, Kees Kruythoff, en ambassadeur van de plantaardige beweging, Ali B, trapten de week vanmorgen af in het Rotterdamse ziekenhuis. De Nationale Week Zonder Vlees vindt dit jaar voor de vierde keer plaats en loopt van 8 tot en met 14 maart.

Volgens initiatiefnemer Livekindly Collective, een wereldwijd collectief van voedingsmerken dat plantaardig eten onderdeel wilt maken van ieders eetpatroon en zo een duurzame toekomst wilt realiseren past een plantaardig eetpatroon zeker ook binnen de medische sector .

Plantaardig

Naast een vlees-, vis- of vegetarische maaltijd, zullen patiënten van de drie deelnemende ziekenhuizen tijdens de week zonder vlees de optie hebben om voor een plantaardig alternatief te kiezen. Hiervoor stelt Liovekindly de producten van LikeMeat ter beschikking, een voedingsmerk met biologische plantaardige alternatieven die qua smaak en textuur vergelijkbaar zijn met vlees. De maaltijden worden voorbereid en geleverd door internationale expert voor maaltijden in de zorg, Marfo Food Group.

Kick-off

De kick-off voor deze primeur in de medische wereld vond vanmorgen, 8 maart, plaats in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. CEO van Livekindly Collective, Kees Kruythoff, en Ali B, die zich enkele maanden geleden aansloot bij het collectief, brachten een bezoek aan het ziekenhuis voor de officiële opening van het initiatief en brachten de eerste maaltijden. Ook gingen zij in gesprek met Peter Langenbach, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

Campagne – De Nationale Week Zonder Vlees, het initiatief dat Nederland al vijf jaar inspireert minder vlees te eten, krijgt vanaf 2023 een Europees tintje. Dankzij het Europese subsidieprogramma ‘Horizon Action Grant’ kan de campagne uitgebreid worden naar het buitenland. Het eerste land is België, waar de week in oktober 2023 wordt gehouden. Daarna volgen andere Europese landen.

Lees bericht

LikeMeat bedankt Haarlem met plant-based kipburgers

Actie - Op vrijdag 2 september sprak Haarlem zich uit: vanaf 2024 zijn er in die gemeente geen vleesreclames meer te zien in de openbare ruimte. Hiermee heeft de stad een wereldwijde primeur te pakken. Het plant-based merk LikeMeat bedankte Haarlem met gratis Like Chicken Burgers.

Lees bericht

Health Food Wall en LIVEKINDLY slaan handen ineen

Samenwerking - Health Food Wall, met de slimme fridges voor openbare ruimten, slaat de handen in een met plantaardige multinational LIVEKINDLY Collective. De samenwerking betekent dat het assortiment binnen de fridges wordt uitgebreid met de plant-based producten van Oumph! en LikeMeat.

Lees bericht



De Pizzabakkers komen met plant-based pizza

Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid