Drinkbekers Duitse McDonald's verwerkt tot Tork-toiletpapier


Hergebruik - Drank-, milkshake- en ijsbekers zullen worden hergebruikt voor de productie van toiletpapier van Essity’s, het hygiënemerk Tork. Uit een pilot is gebleken dat Essity de papieren bekertjes, nadat ze versnipperd zijn, met succes kan gebruiken als materiaal in een deel van hun fabrieken.

De versnipperde bekers worden met andere papiervezels gemengd voor de productie van Tork toiletpapier.  “We zijn enthousiast om met onze klanten samen te werken aan duurzaamheidsprojecten als deze. Het combineren van onze recyclingtechnologie en kennis van circulaire diensten met de duurzaamheidsambities van McDonald's Deutschland LLC, maakt een toekomstig bedrijfsmodel mogelijk dat helpt de circulaire kringloop te sluiten,” aldus Don Lewis, President Essity Professional Hygiene.

Alle verzamelde papieren bekertjes van McDonald's vestigingen in Duitsland zullen worden gerecycled, waardoor het afval met naar schatting 1.200 ton per jaar wordt verminderd. Deze oplossing is een uitbreiding van de Tork PaperCircle recyclingservice, Essity's bekroonde circulaire service voor het recyclen van gebruikte papieren handdoeken tot toiletpapier.

Bron: Tork/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
McDonald’s komt met eigen spaarprogramma

Formulenieuws – McDonald’s komt met een eigen spaarprogramma en introduceert MyMcDonald’s. Klanten kunnen bij elke bestelling digitaal punten sparen, die in te wisselen zijn voor gratis producten. De lancering van het spaarprogramma is de volgende stap in een reeks van innovaties in de digitale klantstrategie van McDonald’s.

Lees bericht

McDonald’s komt tijdelijk met plantaardige burger McPlant

Formulenieuws – McDonald’s introduceert tijdelijk de plantaardige burger McPlant. Het rundvleesalternatief van de hamburgerketen is gemaakt met Beyond Meat en gericht op flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant is vanaf vandaag tot en met 1 november beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants. 

Lees bericht


McDonald’s komt met vervolg op eerdere zwerfafvalcampagne

Formulenieuws  –McDonald’s gaat het goede gedrag van gasten die zorgvuldig omgaan met afval opnieuw belonen. De hamburgerketen komt met een opvolging van de eerste You Bin It, You Win It editie vorig jaar. Tijdens die campagneperiode zag McDonald’s een toename van vier procent in de hoeveelheid afval dat correct werd weggegooid in de afvalbak.

Lees bericht

McDonald’s stuurt nieuwe medewerkers de lucht in

Actie - Nieuwe medewerkers – Crewmembers geheten – van McDonald’s maken kans op een ballonvaart. De eerste ballon gaat vanmiddag vanaf het Malieveld in Den Haag omhoog. Nieuwe Crewleden, die kans willen maken op een tocht, kunnen zich tot en met 17 september aanmelden voor een baan bij een van de 254 restaurants in Nederland.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid