Drinkbekers Duitse McDonald's verwerkt tot Tork-toiletpapier


Hergebruik - Drank-, milkshake- en ijsbekers zullen worden hergebruikt voor de productie van toiletpapier van Essity’s, het hygiënemerk Tork. Uit een pilot is gebleken dat Essity de papieren bekertjes, nadat ze versnipperd zijn, met succes kan gebruiken als materiaal in een deel van hun fabrieken.

De versnipperde bekers worden met andere papiervezels gemengd voor de productie van Tork toiletpapier.  “We zijn enthousiast om met onze klanten samen te werken aan duurzaamheidsprojecten als deze. Het combineren van onze recyclingtechnologie en kennis van circulaire diensten met de duurzaamheidsambities van McDonald's Deutschland LLC, maakt een toekomstig bedrijfsmodel mogelijk dat helpt de circulaire kringloop te sluiten,” aldus Don Lewis, President Essity Professional Hygiene.

Alle verzamelde papieren bekertjes van McDonald's vestigingen in Duitsland zullen worden gerecycled, waardoor het afval met naar schatting 1.200 ton per jaar wordt verminderd. Deze oplossing is een uitbreiding van de Tork PaperCircle recyclingservice, Essity's bekroonde circulaire service voor het recyclen van gebruikte papieren handdoeken tot toiletpapier.

Bron: Tork/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSwijtink (McDonald’s) en Slootweg (Bidfood) in bestuur FSIN

Benoeming - Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd in het bestuur. Het zijn Annemarie Swijtink van McDonald’s Nederland en Dick Slootweg van Bidfood. Zij vervangen de vertrokken bestuursleden Henri Froeling (Vital Food Group) en Freek van Beek (Lekkerland Nederland). Het bestuur onder leiding van voorzitter Walter Seib van HMSHost is nu weer voltallig.

Lees bericht

Tork brengt verbeterde servetdispensers

Introductie – Tork introduceert een verbeterde servetdispenser voor op tafel en voor de afhaalsector. De beide introducties moeten zorgen voor een meer hygiënische gastervaring en een efficiëntere werkomgeving bij restaurants en franchisenemers.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid