DSEA neemt taken over van zoetwarenorganisatie VBZ


V.l.n.r. Rob Schotema, Theo Heere en Ton Baas

Samenwerking - VBZ, de brancheorganisatie voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten en de Dutch Sweets Export Association (DSEA) hebben een 5 jarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met ingang van 1 januari 2022 neemt DSEA alle exportactiviteiten over van VBZ voor koek, snoep en chocolade.

De DSEA neemt tevens de organisatie over van het VBZ paviljoen voor de komende snack- en zoetwarenbeurs ISM in januari 2022 te Keulen. Theo Heere, directeur VBZ: “VBZ  kan zich hierdoor concentreren op haar corebusiness: het behartigen van de belangen van de leden van VBZ. Door de jarenlange ervaring van de directie van DSEA zijn wij er als VBZ gerust op dat niet alleen voor onze leden, maar ook voor de gehele zoetwarenbranche, de exportmogelijkheden in goede handen zijn”.

DSEA is opgericht door oud-VBZ-voorman Ton Baas en beursorganisator Rob Schotema. Baas: “ Wij hebben onze jarenlange expertise omgezet in DSEA en zijn blij dat wij deze taken van VBZ over kunnen nemen. Voor 2022 starten wij met een breed programma op buitenlandse beurzen en plannen wij een groot export congres in 2022 in samenwerking met VBZ. Wij kijken uit naar de samenwerking met VBZ en haar leden”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsUitstel zoetwarenbeurs ISM 2023 zorgt voor meer registraties

Vakbeurzen - Na de aankondiging dat de zoetwarenbeurs ISM werd uitgesteld naar 23 tot en met 25 april heeft de organisatie een groot aantal aanmeldingen kunnen registreren. De beurs voor snoep en snacks, die normaal gesproken eind januari wordt gehouden, heeft voor de editie in 2023 al aanvragen ontvangen uit 56 landen en alle continenten. In standruimte is al 40 procent meer geboekt dan de...

Lees bericht

ISM 2023 naar april vanwege onrust in de zoetwarenmarkt

Beurzen - 's Werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks verschuift volgend jaar eenmalig van januari naar april. De uitdagingen en de onzekerheden binnen de internationale zoetwarenindustrie zijn dermate groot dat organisatie in samenspraak met fabrikanten en belangenpartijen heeft besloten de beurs drie maanden uit te stellen. De beurs is volgend jaar ook een dag korter.

Lees bericht

Snoep is er nu ook met NutriScore A

Zoetwaren – Food2Smile komt met snoepjes die boordevol vezels zitten, maar geen suiker bevatten en ook nog eens vegan zijn. Hierdoor mogen de ‘Happy Sour’ en ‘Fruit-tastic’ als enige snoepjes op de Nederlandse markt de Nutri-Score A claimen én lanceert Food2Smile gelijk het allereerste suikervrije zure gummysnoepje van Nederland.

Lees berichtISM komt terug met 1.085 exposanten uit 56 landen

Vakbeurs - Na een pauze van twee jaar komt de ISM  terug met 1.085 exposerende bedrijven uit 56 landen. De internationale vakbeurs voor zoetwaren en snacks wordt van 30 januari tot en met 2 februari in Keulen gehouden. Parallel aan de ISM vindt ook de ProSweets Keulen plaats, internationale leveranciersbeurs voor de snoep- en snackindustrie, met 213 exposanten.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid