Duitse franchisers failliet Vapiano starten met take-away


Buitenland - De franchisers van Vapiano willen zich niet zomaar gewonnen geven na het faillissement van moederbedrijf Vapiano SE en starten hun bedrijven weer op met takeaway. Dat meldt het Duitse vakblad Foodservice.

Het gaat om 25 restaurants van 17 franchisenemers in Duitsland, die buiten de financiele problemen vallen van het moederbedrijf, zoals die 20 maart bekend werden. Na de faillisementsuitsprak begin april zijn de curatoren op zoek naar een koper voor de formule, die met name zeer populair was bij jongeren op zoek naar gezonde voeding. geken wordt met name naar oplossingen met een vroegere eigenaar, zoa laat de chefredateur van Foodservice weten.

Lifestylemerk

De take-away is nu beschikbaar op 21 locaties. Daarnaast wordt er vanuit negen locaties ook bezorgd. De reden waarom de franchisers gestart zijn, is niet alleen financieel gedreven, maar ook om het lifestylemerk Vapiano in Duitsland weer nieuw leven in te blazen, zo meldt Foodservice.

Daarnaast willen de franchisers laten zien dat hun restaurant niet getroffen worden door dezelfde ontwikkelingen als bij het moederbedrijf. De franchisers zijn vertegenwoordigd in de Vereinigte Deutsche Vapiano Partner e.V. (DEVAP).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kwalitaria krijgt derde locatie in Amsterdam

Formulenieuws – Amsterdam is een Kwalitaria rijker. Na twee vestigingen in Amsterdam-Oost, heeft de cafetariaformule nu een vestiging geopend aan de Hobbemakade in Amsterdam-Zuid. Twee broers zien in de locatie uitstekende mogelijkheden, vooral met bezorging.

Lees berichtVan der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel

Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid