Duitse franchisers failliet Vapiano starten met take-away


Buitenland - De franchisers van Vapiano willen zich niet zomaar gewonnen geven na het faillissement van moederbedrijf Vapiano SE en starten hun bedrijven weer op met takeaway. Dat meldt het Duitse vakblad Foodservice.

Het gaat om 25 restaurants van 17 franchisenemers in Duitsland, die buiten de financiele problemen vallen van het moederbedrijf, zoals die 20 maart bekend werden. Na de faillisementsuitsprak begin april zijn de curatoren op zoek naar een koper voor de formule, die met name zeer populair was bij jongeren op zoek naar gezonde voeding. geken wordt met name naar oplossingen met een vroegere eigenaar, zoa laat de chefredateur van Foodservice weten.

Lifestylemerk

De take-away is nu beschikbaar op 21 locaties. Daarnaast wordt er vanuit negen locaties ook bezorgd. De reden waarom de franchisers gestart zijn, is niet alleen financieel gedreven, maar ook om het lifestylemerk Vapiano in Duitsland weer nieuw leven in te blazen, zo meldt Foodservice.

Daarnaast willen de franchisers laten zien dat hun restaurant niet getroffen worden door dezelfde ontwikkelingen als bij het moederbedrijf. De franchisers zijn vertegenwoordigd in de Vereinigte Deutsche Vapiano Partner e.V. (DEVAP).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws1 op de 12 avondmaaltijden wordt nu afgehaald of bezorgd

Analyse – Het bezorgen en afhalen neemt een gigantische vlucht. In de afgelopen weken van de lockdown werden er maar liefst drie keer zoveel maaltijden thuisbezorgd, terwijl het afhalen van maaltijden lijkt af te vlakken. Afhalen en bezorgen van maaltijden is daarmee een fenomeen dat ook na heropening van de horeca een definitieve plek gaat veroveren in het consumentengedrag.

Lees bericht
Horecabedrijven volop actief met bezorging

Analyse – Sinds de overheidsmaatregelen van kracht zijn gegaan tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn er 43.000 horecazaken, waarvan 35.500 eetgelegenheden, gesloten voor hun gasten. Een groot gedeelte daarvan is sindsdien actief met afhaal- en bezorgdiensten. De traditionele horeca, die voorheen nog niet actief was in deze markt, ziet in die mogelijkheden een kans de zaken deels draaiende te houden.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid