Duizendste elektrische bezorgwagen van Picnic de weg op


Websuper - Online supermarkt Picnic heeft vandaag het duizendste elektrische wagentje de weg opgestuurd. De wagentjes zijn speciaal voor Picnic ontworpen en gingen in 2015 voor het eerst de weg op. Het duizendste wagentje gaat vandaag in Utrecht de weg op.

De mijlpaal maakt de online supermarkt ook koploper op het gebied van duurzame stadslogistiek, zo laat het bedrijf weten. De wagentjes reden tot nu toe ruim 12 miljoen elektrische kilometers, waarmee 1,7 miljoen kilo CO2 is bespaard. De meeste wagentjes rijden momenteel in de regio Rijnmond . Daar rijden er nu in totaal 120.

Verbeteringen

De wagentjes, ook wel electric Picnic vehicle (ePv) genoemd, kenmerken zich door de efficiënte route die zij rijden en door hun smalle omvang die geen verkeershinder veroorzaakt. Het hele bezorgproces is gedigitaliseerd, ook belading en routeplanning zijn optimaal gecoördineerd. In de loop van de tijd zijn steeds verbeteringen doorgevoerd. Zo is de ePv iets ruimer geworden, waardoor er nu vier lagen kratten in passen. Door de extra laag kunnen er in totaal 24 kratten met boodschappen mee. Ook de stabiliteit van de wagentjes is verbeterd

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Uber Eats breidt uit naar Apeldoorn en Arnhem

Bezorgdienst – De bezorgservice Uber Eats is vanaf vandaag ook beschikbaar in Apeldoorn en Arnhem. De keuze voor deze twee steden heeft het bedrijf gemaakt op basis van data die aantoont dat er rond Apeldoorn en Arnhem veel interesse is in de bezorg-app, zo laat het bedrijf weten.

Lees bericht
Uber Eats breidt uit naar Nijmegen en Den Bosch

Bezorgdienst – Uber Eats is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nijmegen en Den Bosch. De maaltijdbezorger heeft de keuze op deze steden laten vallen door eigen data. Daaruit zou blijken dat er rond Den Bosch en Nijmegen veel interesse is in de bezorg-app van Uber Eats.

Lees berichtDeliveroo geeft klanten mogelijkheid horeca fooi te geven

Bezorgdienst – Bezorgservice Deliveroo heeft een nieuwe maatregel genomen om lokale restaurants te steunen. Vanaf vandaag bieden zij klanten de mogelijkheid om een fooi te geven aan het restaurant waar ze hebben besteld. Deliveroo heeft daarvoor een nieuwe functie op het platform gelanceerd waarmee klanten hun rekening naar boven kunnen afronden.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid