Duizendste elektrische bezorgwagen van Picnic de weg op


Websuper - Online supermarkt Picnic heeft vandaag het duizendste elektrische wagentje de weg opgestuurd. De wagentjes zijn speciaal voor Picnic ontworpen en gingen in 2015 voor het eerst de weg op. Het duizendste wagentje gaat vandaag in Utrecht de weg op.

De mijlpaal maakt de online supermarkt ook koploper op het gebied van duurzame stadslogistiek, zo laat het bedrijf weten. De wagentjes reden tot nu toe ruim 12 miljoen elektrische kilometers, waarmee 1,7 miljoen kilo CO2 is bespaard. De meeste wagentjes rijden momenteel in de regio Rijnmond . Daar rijden er nu in totaal 120.

Verbeteringen

De wagentjes, ook wel electric Picnic vehicle (ePv) genoemd, kenmerken zich door de efficiënte route die zij rijden en door hun smalle omvang die geen verkeershinder veroorzaakt. Het hele bezorgproces is gedigitaliseerd, ook belading en routeplanning zijn optimaal gecoördineerd. In de loop van de tijd zijn steeds verbeteringen doorgevoerd. Zo is de ePv iets ruimer geworden, waardoor er nu vier lagen kratten in passen. Door de extra laag kunnen er in totaal 24 kratten met boodschappen mee. Ook de stabiliteit van de wagentjes is verbeterd

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVerlies Picnic bijna verdubbeld door investeringen

Bezorging – Onlinesupermarkt Picnic heeft vorig jaar zijn verlies bijna verdubbeld. Het verlies van is vorig jaar gestegen van €114,7 mln naar €208,7 mln. Dat is vooral het gevolg van investeringen in de toekomstige groei van het bedrijf, zegt directeur Michiel Muller.

Lees bericht
Plantaardige zuiveldrinks het meest populair bij Gorillas

Vegan - Tijdens World Vegan Day wordt de veganistische leefstijl in het zonnetje gezet. Bij bezorgdienst Gorillas zien ze niet alleen het plantaardige aanbod fors toenemen, maar ook de vraag. Uit eigen onderzoek onder 100.000 bezorgingen blijken de plantaardige zuivelproducten het meest populair.

Lees bericht

Deliveroo stopt activiteiten op de Nederlandse markt

Bezorgdienst - Deliveroo heeft woensdag bekend gemaakt dat het de activiteiten in Nederland gaat beëindigen. De aankondiging om met de Nederlandse activiteiten te stoppen werd al op 10 augustus gemeld, alleen wilde het bezorgbedrijf toen nog alle opties bekijken. Dat proces heeft nu geleid om alle operationele Nederlandse activiteiten op 30 november 2022 te beëindigen.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid